Nasopharyngeal kultur: Formål, prosedyre og behandling

Hva så’er en nasopharyngeal kultur?

En nasopharyngeal kultur er en rask og smertefri test som brukes til å diagnostisere de øvre luftveisinfeksjoner. Dette er infeksjoner som forårsaker symptomer som hoste eller cola nese. Testen kan fullføres i legenes studie.

En kultur er en måte å identifisere smittsomme organismer slik at de kan vokse i et laboratorium. Denne testen identifiserer de patogene organismer som lever i sekreter på baksiden av nesen og halsen.

For denne testen samles dine sekreter ved hjelp av en buffer. De kan også aspireres med en støvsuger. Eventuelle bakterier, sopp eller virus som er tilstede i prøven, har muligheten for å multiplisere. Dette gjør dem lettere å oppdage.

Resultatene av denne testen er generelt tilgjengelige innen 48 timer. De kan hjelpe legen din effektivt å behandle symptomer.

Du kan også høre denne testen kalt:

 • Nasopharyngeal eller nasal aspirasjon
 • Nasopharyngeal buffer eller nasal
 • nasal buffer

Hva er formålet med en nasopharyngeal kultur?

Bakterier, sopp og virus kan alle forårsake overlegne åndedrettssykdommer. Legene bruker denne testen for å finne ut hvilken type organisme som forårsaker symptomer på den øvre luftveiene som:

 • Brystbelastning
 • kronisk hoste
 • en rennende nese

Det er viktig å forstå årsaken til disse symptomene før de behandler dem. Noen behandlinger er bare effektive for noen typer infeksjoner. Infeksjoner som kan identifiseres ved hjelp av disse avlingene inkluderer:

 • innflytelse
 • Oppriktig åndedrettsvirus
 • Bordetella Pertussis infeksjon (konvulsiv hoste)
 • Infeksjoner fra Staphylococcus aureus av nesen og halsen

Resultatene av en kultur kan også varsle legen om uvanlige eller potensielt farlige komplikasjoner for livet. For eksempel kan de brukes til å identifisere stammer av antibiotikaresistente bakterier, som for eksempel Staphylococcus aureus-resistent mot methicillin (MRSA).

Hvordan få en nasopharyngeal kultur?

Legen din kan utføre denne testen i ditt studio. Ingen forberedelse er nødvendig. Hvis legen er D’enighet, kan du gjenoppta dine normale aktiviteter senere.

Ved ankomst vil legen din be deg om å sitte eller ligge komfortabelt. Du vil bli bedt om å hoste for å produsere sekreter. Så du må vippe hodet til # 8217; tilbake på ca 70 grader. Legen din kan foreslå at du legger hodet mot en vegg eller en pute.

Legen setter forsiktig en liten swab med et mykt tips i neseboret. De vil lede ham mot baksiden av nesen og vil slå det et par ganger for å samle sekreter. Dette kan gjentas i # 8217; andre nesebor. Du kan få litt & # 8216;. Du kan også føle et visst trykk eller ubehag.

Hvis en sugemiddel brukes, vil legen sette inn et lite rør i neseboret. Således vil en liten suging til røret bli påført. Generelt finner folk den mest praktiske aspirasjonen av en buffer.

Nesen din kan føle seg irritert eller bløt litt etter prosedyren. En lavpris luftfukter kan lindre disse symptomene.

Hva resultatene betyr?

Legen din bør ha testresultater på en dag eller to.

Normale resultater

En normal eller negativ test viser ikke patogene organismer.

Positive resultater

Et positivt resultat betyr at organismen som forårsaker symptomer er blitt identifisert. Vet hva som forårsaker symptomer, kan hjelpe legen din til å velge behandling.

Behandling av øvre luftveisinfeksjoner

Behandling for en overlegen luftveis sykdom Avhenger av’organismen som forårsaker det.

Bakterielle infeksjoner

Infeksjoner på grunn av bakterier blir vanligvis behandlet med antibiotika.

Hvis du er smittet med antibiotikaresistente bakterier, kan du bli på sykehus. Du vil bli plassert i et privat rom eller i et rom med andre pasienter med samme infeksjon. Så, veldig kraftige antibiotika ville ha blitt brukt til infeksjonen var under kontroll. For eksempel blir MRSA vanligvis behandlet med intravenøs via vancomycin (IV).

Hvis du har L’MSA, din familie bør være forsiktig med å hindre at den sprer seg. De burde vaske hendene dine ofte. Bruk hansker når du berører klær eller skitne stoffer.

Svampinfeksjoner

A’soppinfeksjon kan behandles med antifungale legemidler som amfetericin B.Orale antifungale legemidler inkluderer flukonazol og ketokonazol.

I sjeldne tilfeller, en sopp infeksjon vil alvorlig skade en del av lungen. Legen må kanskje kirurgisk fjerne det skadede området.

Virusinfeksjon

Virale infeksjoner reagerer ikke på behandling med antibiotika eller antifungals. Vanligvis siste en eller to uker og så forsvinner de. Legene foreskriver generelt komfortforanstaltninger som:

 • Sirup for hoste for vedvarende hoste
 • Decongestants for den lukkede nesen
 • Legemidler for å redusere en høy temperatur

Unngå å ansette antibiotika for virusinfeksjoner. Et antibiotika vil ikke håndtere en infeksjon på 8217; viral infeksjon og å ta den kan gjøre fremtidige bakterielle infeksjoner vanskeligere å behandle.