Narcolexia årsaker: Genetikk, autoimmun og mer

Narkolepsi er en slags kronisk cerebral lidelse som påvirker sovende sykluser.

Den eksakte årsaken til narkolepsi er ukjent, men ekspertene mener at flere faktorer kan spille en rolle.

Disse faktorene inkluderer autoimmune sykdommer, kjemisk ubalanse av hjerne, genetikk og i noen tilfeller hjerneskade.

Fortsett å lese for å lære mer om mulige årsaker og risikofaktorer for narkolepsi.

Hvordan narkolepsi påvirker søvn sykluser?

En typisk søvn natt består av et diagram over forskjellige REM og ikke REM-sykluser. Under en REM-syklus kommer kroppen din inn i en tilstand av lammelse og dyp avslapning.

Vanligvis tar det opptil 90 minutter med ikke-REM-søvn for å gå inn i en REM-syklus, men når du har narkolepsi, er søvn ikke REM og REM sykler ikke som det skal. Du kan skrive inn en REM-syklus i bare 15 minutter, selv om dagen når du ikke prøver å sovne.

Disse forstyrrelsene gjør din søvn mindre restauratør enn det burde være og kunne våkne opp ofte om natten. De kan også føre til problemer i løpet av dagen, inkludert ekstrem dagtid søvnighet og andre symptomer på narkolepsi.

Selv om den eksakte årsaken til disse forstyrrelsene er ukjent, identifiserte forskerne flere faktorer som kunne bidra.

Autoimmun sykdom

Noen tester tyder på at autoimmun sykdom kan spille en rolle i narkolepsiutvikling.

I et sunt immunsystem angriper immunceller Invaders som bakterier og virus som forårsaker sykdommer. Når immunsystemet feilaktig angriper celler og sunne kroppsvev, snakker vi om autoimmun sykdom.

I type 1 narkolepsi kan immunsystemceller angripe noen hjerneceller som produserer et hormon kjent som hykokriter. Spiller en rolle i regulering av søvn sykluser.

Den autoimmune sykdommen kan også spille en rolle i type 2 narkolepsi. En studie publisert i magasinet Nevrologi Han oppdaget at folk med type 2 narkolepsi var mer sannsynlig for folk uten narkolepsi å ha andre typer autoimmune sykdommer.

Kjemisk ubalanse

L’hykler er et hormon som produseres av hjernen. Det er også kjent som orexin. Bidrar til å fremme vigil mens undertrykker rem sov.

Nivåer av hykokroen lavere enn normalt kan forårsake et symptom kalt kattaplessi hos personer med type 1 Narcolexia. Cataplessia er det plutselige og midlertidige tapet av muskeltonen mens du er våken.

Noen mennesker med type 2 narkolepsi har også lave nivåer av hykokriter. Imidlertid har de fleste med type 2 narkolepsi normale nivåer av dette hormonet.

Blant mennesker med type 2 narkolepsi som har lave nivåer av hykokro, kan noen muligens utvikle kataplessi og narkolepsi type 1.

Genetikk og familiehistorie

Sekund Nasjonal organisasjon for sjeldne lidelser, Forskning har oppdaget at personer med narkolepsi har mutasjoner i T-cellereceptorgenet. Narkolepsi var også knyttet til noen genetiske varianter i en gruppe gener kalt kompleks Dell’human leukocyt antigen.

Disse genene påvirker immunforsvarets funksjon. Ytterligere studier er nødvendig for å forstå hvordan de kan bidra til narkolepsi.

Å ha disse genetiske egenskapene betyr ikke at du nødvendigvis vil utvikle narkolepsi, men legger deg til størst risiko for å avgjøre lidelsen.

Hvis du har en familiehistorie av narkolepsi, øker du sjansene for å utvikle tilstanden. Men foreldrene med narkolepsi overfører tilstanden til barnet bare i omtrent 1 prosent saker.

Cerebral skade

Sekundær narkolepsi er en svært sjelden form for narkolepsi, som også er mindre vanlig enn type 1 eller type 2 narkolepsi.

I stedet for å være forårsaket av en autoimmun sykdom eller genetikk, er sekundær narkolepsi forårsaket av hjerneskade.

Hvis en lesjon oppstår fra hodet som skader en del av hjernen kjent som hypothalamus, er det mulig at symptomer på sekundær narclassia er utviklet. Selv hjernesvulster kan gi opphav til denne tilstanden.

Folk med sekundær narkolepsi har en tendens til å oppleve andre nevrologiske problemer. Disse kan omfatte depresjon eller andre forstyrrelser i humøret, minnetap og hypotoni (reduksjon av muskeltonen).

Noen infeksjoner

Noen kliniske tilfeller har antydet at 8217; eksponering for visse infeksjoner kan utløse starten på Narcolexia hos noen mennesker. Men det er ikke noe solid vitenskapelig bevis på at enhver infeksjon eller behandling forårsaker tilstanden.

L & # 8217;

Flere faktorer kan bidra til utviklingen av narkolepsi, for eksempel autoimmun sykdom, kjemisk ubalanse og genetikk.

Forskere fortsetter å undersøke de potensielle årsakene og risikofaktorene i narkolepsi, inkludert autoimmune og genetiske komponenter.

Å lære mer om årsaker på grunnlag av denne tilstanden kan bidra til å bane vei til mer effektive behandlingsstrategier.