Når kan man rette seg opp etter bukplastikk?

Hvordan trene etter bukplastikk?

Ved store inngrep som bukplastikk er pasientene så ømme at ønsket om å trene begrenser seg litt selv. Da passer vår anbefaling om 6 ukers treningsopphold inn i pasientens egne ønsker, og de begynner forsiktig og gradvis øker treningsmengden etter at de 6 ukene er gått.

Hvor farlig er bukplastikk?

Selve inngrepet er ikke farlig i seg selv. Vi skal jo bare ”rydde opp” en del av din fremre ”innpakning”. Vi rører ikke det som er helt inni deg (tarmer, lunger, lever, o.s.v.). Bukplastikk er en operasjon som fjerner overskudd av hud og eventuelt fettvev på magen.

Hvor lenge skal man gå med kompresjon?

Når kompresjonsstrømper brukes til forebygging av venøse ødemer og -sår, anbefales å bruke strømpene gjennom hele dagen, altså omtrent 16 timer. Du kan ta av strømpene når du legger deg for å sove.

Hvor lenge skal man ha på kompresjon?

Kompresjon kan man fortsette med i 2 dager. Man kan også heve foten opp over hjertehøyde når det er anledning til det. – Hvis man har tilgang til det, kan man gjerne bruke Ibux for å redusere hevelsen ytterligere. Man bør ta store doser, som 800 mg ganger 3 i tre dager, for optimal behandling.

Hvor lenge vondt etter bukplastikk?

Etter en mageplastikk vil man normalt ha en del smerter i såret. Det verste gir seg som regel etter 1-2 døgn, men noe smerter og ubehag må man regne med i alle fall en ukes tid.

Hvor lenge bruke kompresjon etter bukplastikk?

Første uken vil vi gjerne at du bruker kompresjonsplagg dag og natt i en uke, deretter på dagtid i 3 til 4 uker avhengig av hvor omfattende fettsugingen har vært. Du kan få tilpasset gode kompresjonsplagg hos oss umiddelbart etter operasjonen.

Når går hevelsen ned etter bukplastikk?

Det vil være noe stramming i såret og derfor kan det beste være å noe bøyd de første dagene etter operasjon. Hevelsen vil være maksimal noen døgn etter operasjonen, men vil deretter å gradvis ned. Etter noen måneder vil det meste av hevelsen være borte. Blåmerker kan forekomme.

Kan jeg trene etter å ha sydd?

Såret bør ikke utsettes for unødig strekk og slag de første 2- 3 ukene etter operasjonen, men vanlig, lett mosjon er sjelden problematisk. Hvor lenge stingene skal stå, vil hudlegen som opererer deg gi deg beskjed om.

Hva er Fettforkle?

Hudoverskuddet kan bli så stort at det danner overheng på øvre og nedre mage. – Dette kalles hengebuk eller fettforkle, sier Halfdan Vier Simensen, plastikkirurg ved Avia Helse AS. – Da kan det oppstå eksem, lukt, fukt, sårdannelse eller infeksjon i hudfoldene, sier Simensen.

Hvordan bli kvitt overflødig hud på magen?

Ved en abdominalplastikk strammes huden opp både på den øvre og nedre delen av magen. Denne operasjonen anbefales til personer med løs hud på magen både over og under navlenivå. Denne typen operasjon er mer omfattende. Huden strammes opp på den øvre og nedre delen av magen, samt at man strammer opp bukveggen.

Hva skal til for å få dekket bukplastikk?

Plastisk kirurgi dekket av staten

Bukplastikk og brystreduksjon er eksempler på plastisk kirurgi som kan bli dekket av staten. Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, kan det bli dekket av det offentlige. Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, så betaler du kun egenandel for konsultasjon, operasjon og kontroll.