Når bør man oppsøke lege ved magesmerter?

Hvordan vet man at man har tarmslyng?

Tilstanden utvikler seg ofte langsomt med tiltakende magesmerter, kvalme, oppblåst mage og forstoppelse. Ved den vanligste formen for tarmslyng får man verken til avføring eller luftavgang. En fjerdedel vil også ha oppkast, men det kommer gjerne sent i sykdomsforløpet.

Hvordan kjennes blindtarmbetennelse ut?

Det første symptomet er vanligvis smerter i magen. Etter noen timer kan smertene flytte seg til høyre nedre side av magen. Smertene blir ofte verre dersom du beveger deg, og blir bedre dersom du ligger og trekker opp knærne. Du kan miste appetitten, bli kvalm og kaste opp.

Hvilket organ ligger under venstre bryst?

Milten. Milten hos voksne ligger øverst i den venstre delen av buken og er vanligvis beskyttet av de nederste ribbeina. Vanligvis kan vi ikke kjenne milten nedenfor ribbeina, men noen sykdommer kan gjøre at milten forstørres.

Hvor ligger Milte?

Den ligger øverst i venstre hjørne av bukhulen, helt oppe under mellomgulvet bak de nederste venstre ribbena, mellom magesekken (til høyre), venstre nyre (bak) og tykktarmen (foran, under).

Når er magesmerter farlige?

– Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt oppsøke lege for å avklare årsaken, sier Jørgen Valeur, lege og ph.

Hva skal man gjøre når man har mageknip?

Dersom du har magesmerter som følge av en tilstand du kjenner fra før, er det viktig at du følger rådene legen har gitt.
  1. Benegast Redugas 20tab. 134,90. Kjøp.
  2. IDOFORM Classic Plus melkesyrebakterier kapsler 50 stk. 279,90. Kjøp.
  3. Imodium Tab 2 mg, 16 stykk. 139,90. Kjøp.

Har hatt vondt i magen i flere dager?

Kommer smertene plutselig og akutt bør du ringe legevakten, eller legen din, og spørre om råd. Har du hatt langvarige plager, men ikke funnet ut av hva det gjelder, bør du søke hjelp. Har du mange i familien med tarmkreft, eller er over 50 år, bør du være ekstra på vakt og ha lavere terskel for å oppsøke lege.

Er tarmslyng vondt?

Ved tarmslyng kan det derfor utvikles en ond sirkel som ikke bare lammer oppsugingen av vann, salter og luft fra tarmen, men som dessuten i løpet av få timer eller døgn kan føre til koldbrann i tarmveggen. Pasienten har ofte sterke smerter. Magen blir oppblåst og øm. Det skjer ingen avgang av avføring og luft.

Hva hjelper mot tarmslyng?

Enkelte typer tarmslyng kan gå over med relativ enkel behandling på sykehus. Eksempelvis kan behandlingen av paralytisk tarmslyng være smertelindring, magesonde – kateter som går ned til magesekken, og tilstrekkelig med væsketilførsel.

Er rumling i magen farlig?

Rumling i magen er et normalfenomen, og det er sjelden grunn for bekymring. Men en sjelden gang kan det også være et tegn på en alvorlig tilstand sammen med andre symptomer som sterke magesmerter. Mye rumling i magen være et symptom som oppstår ved delvis tarmslyng (sub ileus).

Kan blindtarmbetennelse gå over av seg selv?

Blindtarmbetennelse kan utvikle seg på fleire vis:

Han kan gå over av seg sjølv. Betennelsen kan vare ei tid med litt smerte i magen og av og til feber. Blindtarmen kan sprekke. Det er ein fordel å operere ein betent blindtarm før infeksjonen blir alvorleg.