Når bør man oppsøke lege ved magesmerter?

Hvordan føles stress i magen?

Symptomene er oftest smerter eller ubehag i den øverste delen av magen. Mange pasienter blir fort mette når de spiser og føler seg oppfylt etter et måltid. Oppkast kan forekomme, og en sjelden gang går noen litt ned i vekt.

Hvordan vet man om det er blindtarmbetennelse?

Akutt blindtarmbetennelse (appendisitt) er en brått oppstått betennelse i blindtarmen. De typiske symptomene er smerter rundt navlen tidlig i forløpet. Gradvis og innen cirka 12 timer flytter smertene seg til et område i nedre, høyre del av magen. Uvelhet og kvalme er vanlig, mange har en eller to episoder med oppkast.

Hva ligger på høyre side nederst i magen?

Blindtarmen er en liten «blindtunell» i nedre høyre del av tykktarmen. Matrester kan sette seg fast i blindtarmen og forårsake en infeksjon.

Når er magesmerter farlige?

– Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt oppsøke lege for å avklare årsaken, sier Jørgen Valeur, lege og ph.

Har hatt vondt i magen i flere dager?

Kommer smertene plutselig og akutt bør du ringe legevakten, eller legen din, og spørre om råd. Har du hatt langvarige plager, men ikke funnet ut av hva det gjelder, bør du søke hjelp. Har du mange i familien med tarmkreft, eller er over 50 år, bør du være ekstra på vakt og ha lavere terskel for å oppsøke lege.

Hva gjør stress med magen?

Stress påvirker bevegelser i tarmen

Psykologiske faktorer påvirker fysiologien i fordøyelseskanalen og reguleringen av symptomer. Stress kan påvirke bevegelser og sammentrekninger i tarmen, føre til betennelser, eller gjøre deg mer utsatt for infeksjoner.

Kan stress sette seg i magen?

Stress er en vanlig årsak til oppblåst mage. Det er heller ikke uvanlig å få andre mageproblemer som hard mage eller løs mage. I passende doser kan stress være positivt og skape motivasjon og inspirasjon, men negativt stress kan lede til både psykiske og fysiske helseplager.

Hvordan behandle stressmage?

Den viktigste behandlingen er kanskje at du forsøker å redusere stress og bekymringer i hverdagen. Regelmessige måltider og søvnvaner kan hjelpe noen. Du bør unngå matvarer som du i perioder reagerer på. Det finnes mange forskjellige medisiner som kan brukes ved stressmage.

Hvordan starter blindtarmbetennelse?

Det begynner som regel med magesmerter rundt navlen eller i øvre del av magen. Etter få timer vandrer smertene til nedre, høyre del av magen. Smertene forverres når barnet beveger seg. Pasienten har nedsatt appetitt, er ofte kvalm, og kan enkelte ganger kaste opp.

På hvilken side er blindtarmen?

Blindtarmen er en liten «blindtunell» i nedre høyre del av tykktarmen. Matrester kan sette seg fast i blindtarmen og forårsake en infeksjon.

Hva kan blindtarmbetennelse forveksles med?

Symptomer på blindtarmbetennelse kan forveksles med andre sykdommer som gastroentreritt (betennelse i mage- og tarmkanalen), forstoppelse, irritabel tarm syndrom, urinveisinfeksjon, Crohn’s sykdom eller infeksjon i bekkenet.