Når bør man oppsøke lege ved knesmerter?

Har vondt på innsiden av kneet?

Dersom det ikke er en traumatisk skade kan smerte på innsiden av kneet ofte være forårsaket av irritasjon eller skade av menisken, leddbåndet eller plica. Her må naprapaten avgjøre hvorvidt det er en skade som skal undersøkes videre, eller om det kan benyttes trening og behandling som primær behandlingsform.

Hvordan behandle knesmerter?

Behandling av knesmerter
  1. Smertestillende legemidler som inneholder paracetamol er i de fleste tilfeller førstevalget. …
  2. Betennelsesdempende legemidler vil, ved tegn på betennelse og hevelse, kunne redusere hevelsen på kneleddet og samtidig virke smertestillende.

Hva trigger artrose?

Overvekt og fedme er tilstander som forverrer symptomene ved artrose. I flere studier har man sett positiv effekt av vektreduksjon. En lettere kropp gir mindre belastning på leddet og dermed reduserte smerter. Samtidig blir det lettere å bevege seg.

Hvordan merker man Hofteslitasje?

Hofteslitasje (artrose)

Smerter og stivhet i hofte om morgningen og ved belastning er da vanlig og svært funksjonshemmende. Nedsatt bevegelighet i hofteleddene kan også være assosiert med muskelbetennelse og triggerpunkter i omkringliggende muskler og sener.

Hvor lenge varer betennelse i kneet?

Tilstanden er i de aller fleste tilfeller helt ufarlig, og prognosen er god. De fleste blir bra etter noen dagers behandling.

Hvor lenge varer en meniskskade?

Ved artroskopi og fjerning av en liten del av menisken kan man returnere til idrett relativt raskt. Ofte innen fire uker. Større meniskskader eller tilleggsskader på brusk/ ligament vil forlenge rehabiliteringsperioden.

Hvordan behandle et overbelastet kne?

God effekt med riktig behandling

For noen holder det med behandling av muskulatur omkring kneet, gjerne med bruk av nåler, samt trykkbølge behandling på selve senene, der hvor selve betennelsen sitter. De fleste har god effekt med denne type behandling.

Hva er på innsiden av kneet?

Et indre (innsiden av kneet) og et ytre leddbånd, også kalt ligament. På fagspråket kalles de henholdsvis MCL (mediale collaterale ligament) og LCL (laterale collaterale ligament). Et ligament består av flere små leddbånd som går på kryss og tvers i flere lag. Sammen danner de et kraftig leddbånd.

Hvordan merkes menisk?

Symptombilde
  1. Kneet hovner kraftig opp.
  2. Plutselig og sterke smerter i kneet. Smertene blir ofte mindre etter noen dager, men det fortsetter å gjøre vondt hver gang kneet vris og belastes.
  3. Vanskelig å bevege kneet. Kneet kan låses slik at du ikke får beveget det.
  4. Følelse av at kneet har «gått ut av ledd».

Hvordan vet man at man har røket korsbåndet?

Kjennetegn på et røket korsbånd

Et typisk kjennetegn på korsbåndsskade er at kneet hovner opp raskt etter en vridning eller forstuing, og at det svikter under belastning. Det kan også være vanskelig å rette ut kneet, og/eller bøye det mer enn 80-90 grader.

Hvordan behandle artrose i kne?

Behandlingen er opplæring og informasjon om tilstanden, vektreduksjon ved overvekt eller fedme, tilpasset fysisk aktivitet og øvelser livet ut, eventuelt smertestillende medisiner, avlastende tiltak og i noen tilfeller operasjon.