Når bør man oppsøke lege ved hodepine?

Når er hodepine farlig?

Hvis du får noen av symptomene nedenfor må du straks kontakte lege: Plutselig sterk hodepine med kvalme, brekninger eller oppkast. Bevissthetsendring (du føler deg sløv, blir vanskelig å vekke eller komme i kontakt med). Høy feber og nakkestivhet (haken kan ikke legges på brystet).

Hvorfor får man Clusterhodepine?

Årsak. Man kjenner ikke årsaken til denne tilstanden, men en feilfunksjon i det ikke-viljestyrte (autonome) nervesystemet er en del av sykdomsmekanismen. Å ha en førstegradsslektning med klasehodepine øker risikoen for å tilstanden. Hodepinen er ikke uttrykk for en annen underliggende sykdom.

Hva er skallebank?

Som regel er dette en hodepine som er på begge sider av hodet, og kan ofte beskrives som et trangt bånd rundt hodet. Smerten beskrives ofte som diffust pressende og trykkende, og øker ofte utover dagen. Noen kan i tillegg ha smerter når man trykker på muskulatur i hodebunn og nakke- og skuldermuskulatur.

Hva er Hemicrania continua?

Hodepinesykdommen Hemicrania continua (HC) gir smerter som er til stede hele tiden, på den ene siden av hodet. Smertene er oftest milde til moderate, gjerne varierende, men med perioder av mer alvorlige smertetopper. Smertene skifter sjelden side.

Har hatt vondt i hodet i flere dager?

Spenningshodepine er en vanlig form for hodepine og vanligvis ganske mild. Som oftest er det knyttet til stress, sinne og overbelastning. Noen opplever spenningshodepine en gang i blant, mens andre plages flere ganger i uken. Ved kronisk stress kan du bli kronisk plaget og dette er viktig å forebygge.

Hvordan bli kvitt hodepine dagen derpå?

Gi kroppen ro – Bakrus er en forgiftning, og da må det en slags avgiftning til. Denne prosessen utsettes dersom man har tatt en pille, sier Lossius. Seinere på dagen kan smertestillende være greit, men hun anbefaler heller litt mat, drikke og ro til du føler deg bedre.

Hva hjelper mot stresshodepine?

Frisk luft og en halv times mosjon kan forebygge hodepine. Sørg også for nok søvn, å spise regelmessig og riktig arbeidsstilling. I tillegg kan du prøve tre gode øvelser for å strekke ut nakken.

Hvor lenge kan spenningshodepine vare?

Spenningshodepine (også kjent som tensjonshodepine, tensjontypeshodepine (TTH) og stresshodepine) er den vanligste formen for hodepine, som de fleste vil oppleve en eller flere ganger i livet. Hodepinen opptrer som regel episode vis, og kan vare i flere dager.

Hva er sinus hodepine?

Akutt bihulebetennelse har typisk symptomer som tett nese, misfarget nesesekret, smerter og/eller trykk over øynene eller i kinnet, eventuelt tannpine. I noen tilfeller kan man ha feber og generelt føle seg i dårlig form.

Hvor sitter hodepinen?

De vanligste typene hodepine er spenningshodepine og migrene. Spenningshodepine oppleves ofte som trykkende, og er gjerne lokalisert i bakhodet, i pannen eller bak øynene. Denne typen hodepine er forbundet med økt spenning i muskulaturen i nakke, kjeve og ansiktet, og har ofte en sammenheng med stress.

Hvor mange har klasehodepine?

Klasehodepine er klassifisert som en av de aller verste smertene et menneske kan oppleve. Dette er en sjelden hodepinelidelse som rammer ca. 0,1% av befolkningen. Tre ganger så mange menn som kvinner rammes, og sykdommen starter som regel først i 28-30 års alderen.