Nakke svart: behandling, årsaker og diagnose

Beskrivelse

Den svarte nakken er et begrep som brukes til å beskrive en tilstand der hudens hud er betydelig mørkere enn den omkringliggende huden, også kalt & # 8220; Dark Neck & # 8221;. Fargeendring kan være alarmerende og gjøre deg selvforsynt, men i de fleste tilfeller er det ikke en grunn til bekymring eller er det smittsomt.

I noen tilfeller kan imidlertid denne huden mørkere være et advarselsskilt av noe mer alvorlig, så det er viktig å konsultere en lege for å bestemme årsaken og starte en nødvendig behandling. Fortsett å lese for å lære mer om Black Neck, hva årsaken og hvordan å behandle det.

Svarte nakkesymptomer

Det viktigste svarte nakkesymptomet er en mørkelse av huden på nakken. I noen tilfeller kan dimmen også påvirke andre områder av kroppen, mer vanlig armhulen.

Andre symptomer som kan følge med deg inkluderer:

 • tykkelse
 • Lær følelse fløyelsaktig
 • klø

Hvis mørkingen vises alle plutselig, kontakt lege, siden det kan være et tegn på en underliggende tilstand mer alvorlig.

Årsaker til den svarte nakken

L’nakke dimming kan skyldes ulike forhold, inkludert følgende:

Acanthosis Nigricans

L’Acanthosis Nigricans (A) er en tilstand der huden blir mørk og tykk og kan virke fløyelsaktig. Det kan vises på nakken, i hudens bretter og i andre deler av kroppen. Det er funnet mer vanlig under armhulene, men noen ganger i andre folder som lysken. Kan forekomme hos menn, kvinner og barn og kan være mer vanlige i de med mørkere hud.

En er ikke en sykdom, og det er heller ikke smittsomt eller skadelig alene. Det er oftere relatert til ditt nivå av insulin og er ofte sett i de med prediabetes eller diabetes. Barn som utvikler en høyere risiko for å utvikle type 2 diabetes.

Andre mer alvorlige underliggende forhold som en kan rapportere inkluderer:

 • Cushings sykdom
 • kreft
 • Hormonelle lidelser
 • fedme

An kan også skyldes ulike stoffer og kosttilskudd, inkludert niacin, prevensjonspiller, prednison og andre kortikosteroider.

Behandlinger behandler vanligvis den underliggende årsaken til’en. Hvis dette mislykkes, kan du motta hudbehandlinger som retinoider eller vitamin D-kremer.

ignorert dermatitt

Dermatitis Nesetta er en tilstand der en persons hud endrer farge fordi den ikke har blitt tilstrekkelig vasket. Det skjer etter svette, bakterier, sebum og andre stoffer akkumuleres på grunn av mangel på hygiene. Også kjent som & # 8220; dermatose ikke vasket & # 8221;, det er en sjelden sykdom, men kan lett herdes ved å gni området med såpe, vann eller alkohol og forhindre å opprettholde den personlige hygiene.

Narkotika-indusert kutan pigmentering

L’hudhyperpigmentering kan oppstå som følge av noen stoffer, inkludert, men ikke begrenset til:

 • Ikke-steroid anti-skråning
 • fenytoin
 • antimalarials
 • Amiodaron
 • Antipsykotiske legemidler
 • tetracyklin

Misfarging kan vises hvor som helst på kroppen, inkludert nakken. Farger spenner fra mørkbrun til blå-svart. Generelt vil det bli løst når stoffet som årsaken er avbrutt, imidlertid misfargingen kan også være langsiktig eller til og med permanent. I disse tilfellene kan laserbehandlinger være i stand til å fjerne hyperpigmentering.

Hvordan den svarte nakken er diagnostisert?

Siden den svarte nakken ikke er en sykdom, men et symptom på en tilstand nedenfor er viktig å konsultere en lege hvis du oppdager en mørkning på et hvilket som helst punkt i nakken.

Generelt «8217; en kan diagnostiseres med en hudkontroll, men legen vil trolig sjekke deg om diabetes og kan utføre ytterligere tester som blodprøver og røntgenstråler basert på andre symptomer.

Behandling for den svarte nakken

Behandle den underliggende tilstanden som forårsaker nakken dimmer nøkkelen for å eliminere den og forhindre at den gjentas. I noen tilfeller kan misfarging løses når tilstanden behandles, eller i tilfeller av narkotika-indusert hyperpigmentering, når stoffet er avbrutt. For eksempel er det meste av ANS forårsaket av # 8217; insulinresistens, som ofte kan løses med vekttap.

Selv om den underliggende tilstanden behandles, kan den forbli en langsiktig eller permanent misfarging av huden, noe som kan få deg til å føle deg ubehagelig. Det er flere alternativer som kan bidra til å bringe huden tilbake til sin opprinnelige farge. Selv om noen kan være bedre for visse hudskygger, kan legen eller dermatologen hjelpe deg med å finne ut hva som kan være mer effektivt for deg.

Behandlingsalternativene for svart nakke kan inneholde følgende:

 • exfoliation
 • Reseptbelagte legemidler inkludert salicylsyre, retina-a og hydroksysyrer, samt medisiner for oral akne
 • Kjemiske skinn
 • Laserbehandlinger

Ta bort

Den mørke nakken er ikke en ondsinnet eller smittsom tilstand i seg selv. Det kan imidlertid være tegn på en mer alvorlig tilstand, så du bør konsultere legen din på de første tegnene på mørkere huden din. De kan bidra til å diagnostisere og behandle årsaken, samt diskutere behandlingsalternativer for å hjelpe huden tilbake til sin opprinnelige farge.