Nakke sprekker: fordeler og risiko

Forsiktighet er grunnleggende

Bryte leddene er en vanlig vane. Mange av oss gjør det. Vi poper knoklene, fingrene, føttene, ryggen og til og med nakken din. Men ikke alle gjør det av samme grunn. Noen av oss gjør det for å frigjøre trykket vi føler på skuldrene eller nakke- eller stressreaksjonen. Noen ganger er det bare et spørsmål om vane.

Men C’det er virkelig noen fordeler i å bryte nakken din? Svaret er ja og nei. Forsiktig knus nakken eller bare av og til vil ikke forårsake deg skade, men gjør det feil, for ofte eller med for mye styrke kan faktisk forårsake mer smerte eller ubehag enn følt før du bryter nakken.

Les videre for å lære mer om potensielle risikoer, hva skjer når du prøver å bryte nakken din og når du skal søke hjelp.

Hva gjør den knitrende eller knitrende lyden?

Når jeg bryter nakken eller en hvilken som helst kropps felles, er kapslene rundt artikulasjonen langstrakt. Disse kapslene inneholder fluid og lengre dem gjør at væsken kan utøve mindre trykk på # 8217; artikulasjon.

Når trykket avtar, blir væskene i skjøten transformert til gass. Når væsken blir gass, sender den en knitring. Denne prosessen er kjent som kokende eller kavitasjon og er vanligvis ingen skadelig.

I nakken har du forskjellige fellesgrupper kalt artikulære ansikter. Disse leddene er plassert på hver side av nakken. Når den bryter halsen, strekker den felles finér og fluidet sprer seg inn i felles kapsel. Når væsken blir gass, brister leddene i nakken. Dette er det som gjør at nakken føler at den bryter som om den slipper trykket fra nakkeområdet.

En alternativ teori antyder at den knitrende lyden produseres av en boble opprettet i # 8217; artikulasjon.

C’Det er noen fordeler i å bryte nakken?

Selv om du bryter nakken din, kan du dra nytte av deg på noen måter, bør du alltid snakke med legen din eller kiropraktoren før du gjør det. De kan råde deg hvis du er sikker på deg og anbefaler andre alternativer for lettelse.

En studie har vist at å ha nakken brutt av en kiropraktor kan ha en positiv mental effekt. Dette skyldes at mange mennesker knytter seg til den utgitte lyden til utgivelsen av trykk og korrekt justering av en artikulasjon av en artikulasjon.

I noen tilfeller, selv om du føler at den knitrende lyden kan få noen til å føle seg bedre, selv om det ikke er noe press eller artikulasjon, er utslippet; artikulasjon var ikke engang helt eller riktig regulert riktig. Dette er kjent som & # 8220; placebo effekt & # 8221;.

Bryte nakken frigjør også endorfiner i # 8217; område av nakkeforbindelsene. Endorfiner blir produsert av hypofysen og frigjøres fra kroppen for å håndtere smerte. Når du bryter nakken, blir endorfiner utgitt i området. Dette gir deg en følelse av tilfredshet og glede.

Hvor risikabelt er å bryte nakken?

Split nakken din kan være skadelig hvis du ikke gjør det riktig, eller hvis du gjør det for ofte.

Knuse nakken med for mye styrke kan klemme nakkene. Klemme en nerve kan være ekstremt smertefull og gjøre det vanskelig eller umulig å flytte halsen. Bryte nakken for mye kan belaste musklene rundt leddene og leddene seg selv. Når musklene eller leddene er avhandling, kan du flytte nakken virke som en utakknemlig jobb.

Følelsen av å måtte bryte nakken, kan ofte være et resultat av’hypermobilitet. Dette er når artikulasjonen din har et bredere spekter av normalt. Når du gir opp alt’Pulse for å bryte nakken din mye, kan joint ledbånd strekke seg permanent. Dette kalles evig ustabilitet. Når dette skjer, er nakkeforbindelsene mer utsatt for å utvikle artrosen.

Din nakke er vert for mange viktige blodårer. I noen tilfeller, bryt halsen for sterk eller for ofte kan pierce en av disse blodkarene. Det kan også forårsake blodkoagulasjon, som kan være farlig som det blokkerer blodstrømmen til hjernen.

Jeg burde se etter kiropraktisk omsorg?

Hvis du bryter nakken regelmessig, men du føler deg ikke noen form for smerte eller konstant ubehag, trenger du sannsynligvis ikke å se etter kiropraktikk eller annen form for medisinsk behandling.

Men hvis du ofte bryter nakken din, og du føler deg aldri fornøyd, må du kanskje justere leddene. Dette kan hjelpe deg med å føle deg mindre behovet for å bryte nakken hele tiden.

Du bør også konsultere legen din eller kiropraktor hvis:

  • Begynn å merke en uvanlig hevelse i nakken, siden dette kan være et tegn på opphopning av væsker, skader eller infeksjon
  • Begynn å føle smerte All’nakkeartikulasjon, spesielt kronisk smerte som ikke har noen åpenbar grunn
  • Leddene begynner å bli mindre mobil på grunn av alderen eller tilstanden som artrosen

En kiropraktor kan hjelpe deg med å manipulere leddene for å sikre at de er justert, noe som kan forhindre følelsen av trykk eller smerte som gjør at du vil bryte nakken.

De kan også gi deg råd om hvordan du kan endre livsstilen din, hvordan du trener eller går ned i vekt, for å minimere trykk eller nakkesmerter. De kan også gi deg råd om hvordan du skal ta vare på halsen hjemme. Dette kan inkludere hvordan du bruker det varme eller kalde i nakken for å redusere smerte eller hevelse.

For å finne en kiropraktor, spør legen din om å lede deg til en spesialist i nettverket ditt. Legen din kan også gi en online spesialist locator slik at du kan se etter kiropraktoren din.

Din helseforsikring kan dekke en kiropraktor, men det er bedre å sjekke forsikringen din for å se hva som er kostnaden for en spesialist. Avhengig av hvor mye forsikringen din vil dekke, se etter en kiropraktor kan koste noen få hundre til noen få tusen dollar.

Bunnlinjen

Bryte nakken, spesielt hvis det gjøres bra og ikke for ofte, kan få deg til å føle deg bra ved å frigjøre trykket i leddene. Men hvis du gjør det ofte og følg konstant press eller smerte, kontakt legen din eller en kiropraktor. De kan hjelpe diagnostisere og løse eventuelle underliggende problemer som kan bidra til ubehag.

Spør legen din eller kiropraktoren Slik retter du nakken på riktig måte, kan hjelpe deg med å sørge for at du gjør det bra og forhindrer langvarig skade på leddene i nakken og stoffene, musklene og de omkringliggende nerver.