Nabothcyster: Årsaker, symptomer og behandlinger

Cos’er en nabotisk cyste?

Nabothcyster er små cyster som er dannet på overflaten av livmorhalsen. Din livmoderne forbinder din vagina til livmoren din. Noen ganger kalles cervical-kanalen.

Naboths cyster er fulle av slim som utskilles av livmorhalsen. Noen ganger kalles små fremspring som cervicalcyster, mucinøse retensjonscyster eller epiteliske cyster.

Nabothcyster er ganske vanlig. Jeg er ikke en trussel mot helsen din, og jeg er ikke et tegn på livmorhalskreft.

Årsaker til nabotiske cyster

Naboths cyster dannes når mucusproduserende kjertler i livmorhalsen er belagt med hudceller og de tetter. Hudceller tapping kjertler, forårsaker slimakkumulering. Dette fører til at dannelsen av en cyster på livmorhalsen som ser ut som en liten hvit fremspring.

Gears og fysisk traumer på cervice kan forårsake naboth cyster I noen kvinner. Under fødsel kan overflødige hudceller vokse på slimhinnen og fangst mucus, noe som forårsaker dannelsen av cyster. Det fysiske traumer rundt livmorhalsen kan forårsake utvikling av overflødig stoff over slimkjertlene under helbredelsesprosessen og felle slim, som også kan forårsake utseendet til disse cysterene. Cyster forårsaket av fysisk traumer er spesielt vanlige under utvinning fra kronisk cervicitt, hvor livmorhjulet er betent.

Risikofaktorer for Nabotiancyster

Det er veldig sannsynlig at du utvikler disse cysterene hvis du er gravid eller mindre. L’frodig alder hardt fra puberteten opptil 8217; begynnelsen av overgangsalderen, som i noen tilfeller kan finne sted opptil 40 eller 50 år.

Du kan også være i fare for å utvikle lignende cyster hvis du har en tilstand som kalles ondartet adenom. Denne tilstanden er en type neoplasma som påvirker produksjonen av slim i livmorhalsen, og disse cyster er ofte identiske med nabotiske cyster. Snakk med legen din om muligheten for å bli utsatt for screening for ondsinnet adenom hvis du er redd for at din nabotiske cyste kan være resultatet av denne tilstanden i stedet for andre årsaker.

Symptomer på Nabotiancyster

Nabotiancyster varierer i størrelse fra fra noen få millimeter til 4 centimeter diameter. De er glatte og vises hvite eller gule. Legen din kan merke en eller flere cyster under en rutinemessig bekkenundersøkelse. Disse cysterene forårsaker ikke smerte, ubehag eller andre symptomer, så det er sannsynlig at legen finner ut noen cyster mens du ser på livmorhalsen for andre problemer.

Snakk med legen din hvis du har blødning mellom menstruasjon, uvanlige sekreter eller bekkenpersonell. Disse symptomene kan indikere en infeksjon eller andre anomalier som krever en evaluering eller andre anomalier som krever en evaluering.

Diagnose av nabotiske cyster

Nabotiancyster kan velges og diagnostiseres under bekkenundersøkelse. Noen ganger kan de ses på en, bekken ultralyd, en magnetisk resonans eller en tac ser på livmorhalsen. Etter å ha oppdaget disse små hvite fremspringene på livmorhalsen, kunne legen bryte en cyste for å bekrefte diagnosen.

Legen kan også bruke en kolposkopi for å gjøre en nøyaktig diagnose. Dette innebærer forstørrelsen av området for å skille nabotiske cyster fra andre typer fremspring.

Legen kan utføre en biopsi av en cyste hvis du mistenker at du kan få en type neoplasma som påvirker produksjonen av slim. Denne tilstanden, kalt ondartet adenom, er svært sjelden og er ikke en grunn til bekymring.

Behandling for nabotiske cyster

Nabothcyster er godartet og krever vanligvis ikke behandling. I sjeldne tilfeller kan cyster bli store og forvride formen og størrelsen på livmorhalsen. Hvis det er alvorlig, kan det gjøre en livmorhalsk undersøkelse av rutinemessig vanskelig eller umulig. I dette tilfellet kan legen anbefale fjerning av cyster for å undersøke livmorhalsen.

Det er viktig at legen utfører en komplett livmorhalsk undersøkelse under rutinemessige besøk. Disse eksamenene kan garantere din reproduktive helse og hjelpe legen din til å identifisere problemene med livmorhalsen for tidlig.

Kirurgiske inngrep og prosedyrer for nabotiske cyster

Nabotiancyster som trenger behandling, kan fjernes gjennom en fjerning eller gjennom en prosess som kalles & # 8220; elektrocauterisert ablation & # 8221;. Under A’Excision bruker legen en skalpell eller et blad for å fjerne vekst.

Under L’Elektrocauterisert ablation, bruker legen en elektrisk strøm for å fjerne cysten. Den elektriske strømmen produserer varme som legen glir frem og tilbake på cysten. I noen tilfeller kan legen tømme væsken fra en cyste. De kan anbefale denne metoden på grunn av det minste tap av blod som oppstår i løpet av denne prosedyren.

Legen din kan bruke kryoterapi for å fjerne en cyste. I denne prosedyren bruker legen flytende nitrogen til å fryse og knuse cysten. Denne prosedyren er mindre invasiving av’ablation.

Snakk med legen din Hvilken behandling fungerer best i ditt tilfelle, avhengig av størrelse og distribusjon av cyster i livmorhalsen.

Komplikasjoner av nabotiske cyster

Det er ingen alvorlige komplikasjoner av nabotiske cyster. Cyster kan danne seg som en komplikasjon av en «-hysterektomi», men generelt representerer generelt ikke en alvorlig trussel mot helse.

I noen tilfeller kan PAP-testen bli smertefull eller til og med umulig på grunn av store cyster eller for mange cyster på livmorhalsen. Hvis dette skjer, snakk med legen din om behovet for å umiddelbart fjerne cyster, slik at du kan fortsette normal reproduktiv omsorg.

Disse cysterene er fulle av slim og kan briste. Det er ikke sjeldent å ha sekreter, lukt og blødning når de bryter. Hvis lukten og sekresjonen vedvarer, kontakt legen din.

I et sjeldent tilfelle, En stor nabotisk cyste ble utvekslet for ondartet svulst og betydde at en kvinne ble adressert til en annen klinikk for en «8217; hysterektomi. Heldigvis har veksten blitt korrekt identifisert som en nabotisk cyste ved hjelp av ultralyd og cyster har blitt drenert og vellykket fjernet. Verken dette tilfellet eller andre tilfeller av nabotiske cyster har noen gang forårsaket utilsiktet eller unødvendige kirurgiske inngrep. Enda større cyster kan fjernes og behandles uten å forårsake ytterligere medisinske problemer.

Snakk med din spesialiserte test lege for å identifisere Nabotiancyster hvis en eller flere cyster oppdages under en eksamen.

Naboth cyster og graviditet

De fleste nabotiske cyster oppdages ved et uhell under rutinemessige graviditetseksamen. Det er vanlig at disse cysterene dannes under graviditeten.

Normalt er livmorhalsen åpen for å tillate at menstruasjonsfluidet passerer fra livmoren til skjeden og sperma for å komme inn i skjeden. Under graviditeten lukkes livmorhalsen for å holde et barn som utvikler seg, livmorinteriøret. Etter barnets fødsel, vokser et nytt stoff på slimete kjertler. I en prosess som kalles metaplasi, produseres hudceller i overdreven mengder og blokkerer slimutgangen fra kjertlene. Over tid dannes cyster som slimakkumulering i kjertlene.

Snakk med legen din hvis du har lyst til å ha en unormalt stor cyste i livmorhalsen under graviditet. Du kan legge merke til smerte under forholdet, unormalt blødning eller utslipp. Legen vil trolig foreslå passende behandling hvis han oppdager en cyste som skal fjernes.

Outlook

Hvis du ikke er symptomer, vil legen sannsynligvis ikke anbefale behandling eller fjerning. Når legen har oppdaget disse cystene, fortsetter han å besøke gynekologen din for regelmessige kontroller for å sikre at noen nabotiske cyster som kan vokse, blir tatt vare på før de forårsaker problemer. Hvis dine cyster er store eller forårsaker smerte, ubehag eller sekresjon, vil legen din foreslå at du behandler eller fjerner cyster. I det sjeldne tilfellet der cysten indikerer en mer alvorlig tilstand, kan ytterligere diagnose og behandlinger ta måneder.

Prosedyrene for fjerning av cyster krever vanligvis mindre enn en dag, og tar deg tilbake til disse mindre prosedyrene om noen få dager, eller i det meste noen uker.

Utsiktene til nabotiske cyster er ekstremt positive. Det er ingen kjent måte å forhindre nabotiske cyster. Men disse vekstene er godartede og vanligvis veldig små. De representerer ikke korte eller langsiktige helse trusler. Så lenge Nabotiancystene ikke hindrer din evne til å leve et normalt liv og ikke forårsake smerte eller ubehag på livmorhalsen eller unormale bekkenet eksamener eller Pap Test, ikke C’det er nødvendig å bekymre seg for denne typen cyste.