Myter på prevensjon etter fødselen: få fakta

Del på Pinterest

Beskrivelse

Det er mange myter om forebygging av graviditet som du kanskje har hørt gjennom årene. I noen tilfeller kan du likvide dem som bisarre. Men i andre tilfeller kan du spørre deg om C & # 8217, det er litt sannhet i dem.

For eksempel er det sant at du ikke kan bli gravid hvis du ammer? Nei. Selv om du kanskje har hørt ellers, kan du faktisk bli gravid under L & # 8217;.

Fortsett å lese for å lære om noen av de populære mytene om prevensjon etter fødsel og få de nødvendige fakta til å betale dem.

Myte 1: Hvis du ammer, kan du ikke bli gravid

Det enkle faktum er at du kan bli gravid hvis du ammer.

Men denne populære misforståelsen har en liten granulat av sannhet.

L’amming kan potensielt redusere sjansene for å bli gravid ved å undertrykke hormoner som utløse eggløsningen. Det er imidlertid bare en effektiv form for prevensjon hvis du tilfredsstiller alle følgende kriterier:

Hvis du ikke kan krysse alle disse elementene, vil amming ikke hindre deg i å bli gravid hvis du har ubeskyttet seksuell samleie.

Selv om det oppfyller alle disse kriteriene, er det fortsatt en sjanse for at du kan bli gravid. Ifølge planlagt foreldre, om 2 personer ut av 100 som bruker den eksklusive amming som prevensjon forblir gravid i de 6 månedene etter fødselen av barnet.

Myte 2: Du har flere måneder å vurdere prevensjonsalternativer etter å ha hatt et barn

Virkeligheten er at ubeskyttet sex kan føre til graviditet selv om du nylig fødte. Så hvis du ikke vil bli gravid igjen umiddelbart, er det en god ide å planlegge hva slags prevensjon du vil bruke etter fødselen.

Legen din vil nok anbefale deg å vente en tidsperiode etter fødsel før du begynner å ha sex. For eksempel anbefaler noen helsepersonell deg å vente 4 til 6 uker før du har sex. Dette kan gi kroppen din tid til å helbrede fra mulige komplikasjoner av graviditet og fødsel, som vaginale tårer.

For å forberede deg på dagen du er klar til å ha sex igjen etter fødselen, snakk med legen din for å implementere en prevensjonsplan. På denne måten vil du ikke bli fanget uforberedt når øyeblikket treffer.

Myte 3: Du kan ikke bruke hormonell prevensjon hvis du ammer

Hormonelle prevensjonsmetoder er generelt trygge for mødre og barn amming. Imidlertid er noen typer hormonelle fødselsreguleringer mer egnet enn andre i de første ukene av amming.

C’Det er en minimal mulighet for at metodene for kontroll av hormonelle fødsler som inneholder østrogen, kan forstyrre strømforsyningen, ifølge American College of obstetrikere og gynekologer (ACOG). Så hvis du forventer å amme barnet ditt, kan legen din anbefale deg å vente på opptil 4-6 uker etter fødselen før du bruker prevensjonsmetoder som inneholder østrogen. Disse metodene inkluderer kombinerte prevensjonspiller, ringen og lappen.

De prevensjonsmetodene som inneholder østrogen øker også risikoen for å utvikle blodpropper i venene som er i dybden i kroppen. Din risiko for å utvikle slike koaguli er større når du fødte nylig.

For å unngå disse potensielle risikoene i ukene etter fødselen, kan legen oppmuntre deg til å bruke bare progestinale hormonelle fødsler.

Sekund ACOG, Metodene basert på progestin kan bare brukes umiddelbart og kan gi følgende potensielle fordeler:

  • de er sikker på å ta i alle faser av’amming
  • De kan redusere menstrual blødning eller helt avbryte syklusen
  • De kan brukes trygt selv om du har tidligere blodpropper eller hjertesykdom

Myte 4: Du kan ikke bruke langvarig prevensjon hvis du forventer å bli gravid igjen snart

Selv om du skal ha flere barn i nær fremtid, kan du fortsatt bruke langvarige prevensjonsmetoder D’handling etter fødsel.

For eksempel kan du velge å ha en intrauterin (IUD) -enhet implantert i livmoren din etter fødsel. Faktisk, hvis du planlegger på forhånd, kan en IUD settes inn i livmoren bare 10 minutter etter fødsel og utgivelsen av placenta.

Når du er klar til å prøve å bli gravid igjen, kan legen din fjerne IUD. Etter at denne enheten er fjernet, kan du prøve å bli gravid igjen.

En annen langsiktig reversibel prevensjonsmetode D’handling er prevensjonssystemet. Hvis du velger å få denne planten, kan legen din sette den inn i armen umiddelbart etter fødselen. Kan fjerne anlegget når som helst for å umiddelbart reversere sine effekter.

Fødselsregulatoren varer også lenger enn noen typer prevensjon, men det tar tid før hormoner i skuddet forlater systemet. Hvis du bestemmer deg for å bruke prevensjonsinjeksjonen, varer effektene av hver injeksjon generelt omtrent tre måneder. Men ifølge Mayo Clinic kan det ta oss opp til 10 måneder eller mer Før du kan bli gravid etter ditt siste skudd.

Hvis du vil ha flere barn i fremtiden, snakk med legen din i dine familieplanleggingsmål og timing. De kan hjelpe deg med å forstå hva prevensjonsalternativer passer bedre til din situasjon.

Myte 5: Du må la kroppen din stabilisere seg før du bruker prevensjon

Du har kanskje hørt kroppen din trenger tid til å tilpasse seg før du begynner å ta prevensjon etter fødselen. Men det er en’Feil ide.

Det tilbyr sine kunder, enten det er naturlige eller juridiske personer, et lag som er spesialisert på baneområdet uaktsomhet, i stand til å gi konkret råd og bistand i saker, i saker som: ACOG Anbefaler å begynne å bruke prevensjon umiddelbart etter fødsel for å forhindre uplanlagte graviditeter.

L’organisasjonen anbefaler også å snakke med legen til de beste prevensjonsalternativene for deg. Dette skyldes at noen prevensjonsalternativer kan være mer effektive eller egnet for andre etter fødselen til et barn.

For eksempel er svampen, den cervical hette og membranen mindre effektive enn vanlig etter fødsel fordi livmorhalsen trenger tid til å gå tilbake til sin størrelse og normal form. Du bør vente 6 uker Etter fødsel før du bruker noen av disse prevensjonsmetodene, anbefaler Acog. Hvis du brukte en cervical hette eller en membran før fødsel, må du kanskje installere enheten på nytt etter fødselen.

Andre prevensjonsmetoder kan brukes umiddelbart etter fødselen. Disse inkluderer IUD, prevensjonssystem, l’prevensjonsinjeksjon, prevensjonspiller basert på bare progestin og kondomer. Hvis du ikke vil ha andre barn, kan du også vurdere sterilisering.

Legen din kan hjelpe deg med å lære mer om de potensielle fordelene og risikoen for de forskjellige prevensjonsmetodene.

Andre myter

Det er mange andre myter du kanskje har møtt med å snakke med venner eller familie eller gjøre forskning på online prevensjon.

For eksempel er følgende feil ideer ikke sanne:

  • Du kan ikke bli gravid i visse stillinger. (Virkeligheten er at du kan bli gravid etter å ha sex som ikke er beskyttet i en hvilken som helst posisjon.)
  • Du kan ikke bli gravid hvis partneren din går tilbake når Ejacula. (Sannheten er at sæden kan finne veien til et egg i kroppen din, selv om partneren din trekker ut penis under sex.)
  • Du kan ikke bli gravid hvis du bare har sex når du ikke eggløser. (Faktisk er det vanskelig å vite med sikkerhet når du eggløsende og sæd kan overleve i kroppen din i flere dager før … eggløsning.)

Hvis du har spørsmål eller tvil om hva du har hørt eller lest på prevensjon, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å velge en metode som passer for din livsstil og dine helsebehov.

L & # 8217;

For å unngå uønskede graviditeter etter fødselen, er det best å begynne å tenke på prevensjonsalternativer mens barnet ditt fortsatt er i livmoren din.

Du kan bli gravid veldig snart etter å ha et barn. Derfor bør du snakke med legen din om dine familieplanleggingsmål og prevensjonsalternativer. De kan hjelpe deg med å forstå hvilke prevensjonsalternativer som er de beste for deg, inkludert metoder som kan brukes umiddelbart etter levering.

Jenna er mor til en fantasifull datter som virkelig tror han er en enhjørningsprinsesse, og at hans yngre bror er en dinosaur. L’andre sønn av Jenna var et perfekt barn, Natus sover. Jenna skriver mye om helse og velvære, foreldre og livsstil. I et tidligere liv jobbet Jenna som en sertifisert personlig trener, pilates og gruppe trenings trener og danselærer. Han har en grad på Muhlenberg College.