Myter på overføring av HIV: Å vite sannheten

Cos’er hiv l & # 8217?

Viruset til’human immundefekt (HIV) er et virus som angriper immunforsvaret. L’HIV kan føre til oppkjøpt immunodefektssyndrom (AIDS), en diagnose av virusinfeksjon på et avansert stadium som alvorlig svekker immunforsvaret og kan være dødelig hvis ikke behandlet.

En person kan overføre HIV til en annen omstendighet i visse omstendigheter. Forstå fakta i stedet for å tro på myter på overføringen av’HIV kan forhindre både formidling av feil informasjon og overføring av # 8217; HIV.

Overføring gjennom kroppsvæsker

L’HIV kan overføres gjennom enkelte kroppsvæsker som kan inneholde høye viruskonsentrasjoner. Disse væskene inkluderer blod, sæd, vaginale sekreter og brystmelk.

L’HIV overføres når en persons væsker som har målbare mengder virus i ens kropp (HIV-positiv) passerer direkte inn i blodet eller gjennom slimhinner, kutter eller åpner sår av en sunn person (HIV-negativ)

Også ryggmargen og amniotiske væsker kan inneholde HIV og kan representere en risiko for helsepersonell som er utsatt for det. Andre kroppsvæsker, som tårer og spytt, kan ikke spre infeksjonen.

L’overføring anatomi

L’Eksponering Alle’HIV kan oppstå under samleie. Når noen er utsatt for vaginal og analsex, risikerer risikoen for å spre viruset. Transmisjonssaker av overføring av «8217, HIV gjennom oralsex, men det regnes som ekstremt sjeldent med hensyn til overføringen under samleie.

Analsex opprettholder den høyeste risikoen for overføring mellom den sessive aktiviteten. Blødning er mer vanlig under analsex fordi stoffene som dekker anus og analkanalen er skjøre. Dette gjør at viruset kommer inn i kroppen lettere, selv om du ikke ser blødning, siden pausene i Anal Mucosa kan være mikroskopisk.

L’HIV kan også overføres av en kvinne til hennes baby under graviditet, fødsel og # 8217; amming. Eventuelle omstendigheter der noen er direkte utsatt for en persons blod med hiv og en målbar viral ladning, kan være en risiko. Dette inkluderer deling nåler for bruk av injiserbare stoffer eller tatovering med forurensede verktøy. Sikkerhetsforskriften forhindrer generelt blodtransfusjonsinfeksjoner.

Blod og organer er sikre

Risikoen for å trekke hiv fra blodtransfusjon eller andre blodprodukter, så vel som fra organdonasjonen er ekstremt lav i USA. I 1985 begynte folkehelsetjenesten å teste alt blodet donert for HIV for personalet innså at det kunne være en kilde til HIV-infeksjon. Mer sofistikerte tester er etablert i løpet av årene, og for å sikre blodsikkerhet og donerte organer. HIV-positive bloddonasjoner blir trygt kassert og ikke inn i USAs blodtilførsel. Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) estimerer forsiktig at risikoen for overføring av’HIV under en blodtransfusjon er 1.5 på xnumx millioner.

Uformell kontakt og kyss er trygge

Ikke C’Det er nødvendig å frykte at et kyss eller en tilfeldig kontakt med en person med HIV kan overføre viruset. Han lever ikke på huden og kan ikke leve lenge ut av kroppen. Derfor, den tilfeldige kontakten, hvordan å stramme hånden, omfavne eller sitte ved siden av en person med HIV, vil ikke overføre viruset.

Selv lukket munn kyss er ikke en risiko. De intense munnkissene kan være en risikofaktor når de involverer synlig blod, fra blødende tannkjøtt eller munnstrøm. Men dette er sjeldent. Saliva overfører ikke HIV-HIV.

Myter på overføringen: biter, riper og spytter

Skrape og spyt er ikke metoder for å sende HIV L & # 8217;. En skrape forårsaker ikke utveksling av kroppslige væsker. Bruk hansker for å trekke blodet bidrar til å beskytte mot overføring, i tilfelle utilsiktet eksponering for infisert blod. Selv en bit som ikke bryter huden, kan ikke overføre # 8217; HIV. Imidlertid, en bit som tårer huden og forårsaker blødning, selv om det har vært noen tilfeller hvor en menneskelig bite forårsaker et traumer som å overføre # 8217; HIV.

Sikre sexalternativer

Du kan beskytte deg mot HIV-infeksjonen ved hjelp av sikre sexmetoder, inkludert kondomer for pre-eksponering og profylakse (prep).

Bruk en ny kondom hver gang du gjør vaginal sex, oral eller anal. Husk å bruke silikon eller vannbaserte smøremidler med kondomer. Oljebaserte produkter kan bryte ned latex, noe som øker risikoen for kondomfeil.

Pre-eksponering Profylakse (Prep) er en daglig medisinering som HIV-positive mennesker kan ta for å redusere risikoen for å få kontrakt L’HIV. I henhold til CDC, L’daglig bruk av prep kan redusere risikoen for å utnytte risikoen for over 90%; HIV på grunn av seksuell kontakt.

Trygt sex innebærer også god kommunikasjon med partneren din. Diskuter risikoen forbundet med sex uten kondom og del HIV-statusen din med partneren din. Hvis en partner som lever med HIV antar antiretrovirale legemidler, når det ikke-detekterbare nivået av viralavgift er nådd, kan den ikke overføre # 8217; HIV. En HIV-positiv partner bør testes for viruset og andre seksuelle overføringsinfeksjoner hver sjette måned.

Rene nåler

Del nåler for narkotikabruk eller tatoveringer kan være overføringskilden til HIV. Mange lokalsamfunn tilbyr nålutvekslingsprogrammer som gir rene nåler for å redusere overføringen av & andre infeksjoner som L’hepatitt c.Bruk disse ressursene når du trenger det og be om hjelp til en helsepersonell eller sosialarbeider for rusmiddelintervensjoner.

L’utdanning forsvinner myter og stigmas

Da det dukket opp for første gang. HIV, leve med viruset var en dødsdom som bar en stor sosial stigma. Forskere har grundig utformet overføringen og utviklede behandlinger som tillater mange infiserte mennesker å leve et langt og produktivt liv og praktisk talt eliminere enhver risiko for overføring av WIV under sex.

I dag, forbedre utdanningen på og dispel mytene på sin overføring er de beste måtene å avslutte den sosiale stigma fortsatt forbundet med folk som lever med hiv.

Les l’element på engelsk