Muskelfibre: Anatomi, funksjon og mer

Det muskulære systemet fungerer for å kontrollere bevegelsen av kroppen vår og indre organer. Det muskulære vevet inneholder noe som kalles muskelfibre.

Muskelfibre består av en enkelt muskuløs celle. Hjelp kontrollere fysiske krefter Alle & # 8217; kroppsinnredning. Når gruppert, kan de legge til rette for den organiserte bevegelsen av lemmer og vev.

Det er forskjellige typer muskelfiber, hver med forskjellige egenskaper. Fortsett å lese for å lære mer om disse forskjellige typene, hva de gjør og mer.

Aksjer

Du har tre typer muskulært vev i kroppen din. Disse inkluderer:

 • skjelettmuskulatur
 • glatt muskel
 • hjertemuskelen

Hver av disse typer muskelvev har muskelfibre. La oss ta en dypere dukkert i muskelfibre i alle slags muskelvev.

Skjelettmuskulatur

Hver av skjelettmusklene består av fra hundrevis til tusenvis av muskelfibre strengt innpakket sammen med bindevev.

Hver muskulær fiber inneholder mindre enheter som består av tykke og tynne gjentatte filamenter. Dette betyr at det muskulære vevet er striated eller har et stripet utseende.

Skjelettmuskulaturfibre er klassifisert i to typer: Type 1 og Type 2. Type 2 er videre delt inn i underfolder.

 • TYPE 1. Disse fibrene bruker oksygen til å generere energi for bevegelse. Type 1 fibre har en større tetthet av organeller som genererer energi som heter mitokondrier. Dette gjør dem mørke.
 • Type 2A. Som type 1 fibre, selv 2a fibre kan bruke oksygen for å generere energi for bevegelse. Imidlertid inneholder de mindre mitokondrier, noe som gjør dem lys.
 • Type 2b. Type 2b-fibre Bruk ikke oksygen for å generere energi. I stedet lagrer de energi som kan brukes til korte vindkast. De inneholder enda mindre mitokondrier av type 2A-fibre og virker hvite.

Glatt muskel

I motsetning til skjelettmuskulaturen, strekkes de glatte musklene ikke. Deres mer ensartede utseende gir dem navnet.

Glatte muskelfibre har en avlang form, som ligner på en fotball. De er også Tusenvis av ganger Kortere enn skjelettmuskelfibre.

Hjertemuskelen

I likhet med skjelettmuskulaturen er kardiale muskler strekt. De er bare funnet i hjertet. Hjerte muskelfibre har noen unike egenskaper.

Hjertemuskelfibre har sin rytme. Spesielle celler, kalt Pacemaker-celler, genererer impulser som forårsaker sammentrekning av hjertemuskelen. Dette skjer generelt i et konstant tempo, men kan også akselerere eller senke om nødvendig.

For det andre er hjertemuskelfibre forgrenet og sammenkoblet. Når pacemaker-cellene genererer en puls, sprer seg i henhold til en organisert og bølget ordning, som letter hjerteslaget.

Funksjon

Muskulære tissue typer har forskjellige funksjoner alle & # 8217; inne i kroppen din:

 • Skjelettmuskulatur. Disse musklene er festet til senen skjelett og sjekker kroppens frivillige bevegelser. Eksempler er å gå, bøye ned og samle et objekt.
 • Glatt muskel. De glatte musklene er ufrivillig, noe som betyr at du ikke kan sjekke dem. De er i dine indre eller øyeorganer. Eksempler på noen av deres funksjoner inkluderer forskyvning av mat gjennom fordøyelseskanalen og modifikasjonen av elevens størrelse.
 • Hjertemuskelen. Kardiale muskelen er i ditt hjerte. Som den glatte muskelen, er det også ufrivillig. Hjertemuskelen motvirket på en koordinert måte for å tillate hjertet å slå.

Muskelfibre og muskler arbeider for å forårsake bevegelse i kroppen. Men hvordan dette skjer? Mens den nøyaktige mekanismen er forskjellig mellom strikkede og glatte muskler, er grunnprosessen lignende.

Det første som skjer er en ting som kalles depolarization. Depolarisering er en endring i den elektriske ladningen. Kan startes av en stimulerende inngang som en nervøs puls eller, i tilfelle av hjerte, fra pacemaker-celler.

Depolarisering fører til en kompleks kjedereaksjon ALL & # 8217; interiør av muskelfibre. Dette fører til slutt til en frigivelse av energi, noe som resulterer i muskelkontraksjon. Musklene slapper av når de slutter å motta en stimulerende inngang.

Rask sammentrekning vs. sakte sammentrekning

Du kan også ha hørt om noe som heter Rapid Contration Muscle (FT) og sakte sammentrekning (ST). Ft og st refererer til skjelettmuskelfibre. Typer 2a og 2b betraktes som ft mens type 1 fibre er st.

Ft og st refererer til hastigheten som musklene kontrakten. Hastigheten som en muskelkontrakter bestemmes av den hastigheten som den virker på & # 8217; ATP. L & # 8217; ATP er et molekyl som frigjør energi når den er nedbrytet. Ft fibre faller ned l & # 8217; atp To ganger raskere som en fiber st.

Videre bruker fibrene oksygen til å produsere energi (ATP) dekk med lavere hastighet enn de som ikke gjør det. Når det gjelder motstanden, er skjelettmusklene oppført av det høyeste til de laveste:

 • TYPE 1
 • Type 2A
 • Type 2b
 • St. Fibre er ideelle for langsiktige aktiviteter. Disse kan inkludere ting som å opprettholde en holdning og stabilisere bein og ledd. De brukes også i motstandsaktiviteter, som racing, sykling eller jeg svømmer.

  Ft fibre produserer kortere og eksplosive eksplosjoner av energi. Av denne grunn er de gode i aktiviteter som involverer energi- eller styrkeeksplosjoner. Eksempler er sprint og vektløfting.

  Alle har ft og st muskler gjennom hele kroppen. Men L & # 8217; total mengde av hver varierer sterkt fra individ til individ.

  Også ft sammensetningen sammenlignet med st kan innflytelse Atletikk. Generelt har motstandsutøvere ofte flere fibre, mens idrettsutøvere som fôr eller kraftløfter ofte har flere ftfibre.

  Skader og problemer

  Det er mulig at muskelfibre utvikler problemer. Noen eksempler på dette inkluderer, men er ikke begrenset til:

  • Krampe. Muskelkramper oppstår når en enkelt fiber, muskel eller hele skjelettmuskelgruppen kontrakterer ufrivillig. De er ofte smertefulle og kan vare forskjellige sekunder eller minutter.
  • Muskelskade. Dette er når skjelettmuskulaturfibre er langstrakte eller revet. Dette kan skje når en muskel strekker seg utover sine grenser eller gjøres for sterk. Noen av de vanligste årsakene er sport og ulykker.
  • Lammelse. Disse oppstår faktisk på grunn av forhold som påvirker nerver. Disse forholdene kan påvirke skjelettmuskulaturen, noe som fører til svakhet eller lammelse. Eksempler er Bell Lammelse og Guyon Canal Syndrome.
  • Astma. I astmaen nr. 8217, motvirker det glatte muskulære luftveisvevet som svar på ulike utløsningsfaktorer. Dette kan føre til å begrense luftveiene og respiratoriske vanskeligheter.
  • Koronarsykdom (CAD). Dette skjer når hjerte muskelen ikke mottar nok oksygen og kan forårsake symptomer som angina. CAD kan forårsake skade på hjertemuskelen, som kan påvirke hjertets funksjon.
  • Muskulære dystrofier. Dette er en Gruppe sykdommer preget av degenerasjon av muskelfibre, som fører til en progressiv Muskelmasse tap Og svakhet.

  Bunnlinjen

  All kroppsmuskulærvev inneholder muskelfibre. Muskelfibre er enkle muskelceller. Når gruppert, jobber de for å generere bevegelse av kroppen din og indre organer.

  Du har tre typer muskelvev: skjelett, glatt og hjerte. Muskelfibre i disse typer stoff har alle forskjellige funksjoner og kvalitet.

  Det er mulig at muskelfibre utvikler problemer. Dette kan skyldes ting som direkte lesjoner, nerveforhold eller en «annen underliggende helsetilstand. Betingelsene som påvirker muskelfibre, kan i sin tur påvirke funksjonen til en bestemt muskel eller muskulær gruppe.