Musikalske smokker for babyer

Par oppdager at deres versjon av Bob Marleys «Three Little Birds» hjalp trillingene deres å lære å suge og vokse.

Del på PinterestGregor Martynus og Jana Gallus holder trillingene sine mens musikkterapeut Kristina Casale observerer UCLA Mattel Children’s Hospital. Bilde via UCLA Health

I korridorene til en neonatal intensivavdeling (NICU) på et sykehus, ville du ikke bli overrasket over å høre barneskrik, skravling fra foreldre og sporadiske stønn fra en misfornøyd baby.

Det du imidlertid kan bli overrasket over å høre, er Bob Marley.

Men sangen hans «Three Little Birds» spredte seg gjennom NICU-er UCLA Mattel barnesykehus sommeren 2018, da trillingene Ada, Kian og Nico ble tatt hånd om.

Født av foreldrene Jana Gallus (32) og Gregor Martynus (35) kom trioen tidlig, 31 uker. Vekten deres varierte fra 2.5 til 4 pund og ble umiddelbart overført til NICU for observasjon og behandling.

Midt i forsamlingen av sykepleiere, leger og NICU-ansatte som tok seg av barna, møtte Gallus og Martynus sykehusets musikkterapeuter, spesialister som bruker musikk for å hjelpe barn til å vokse og utvikle seg.

Terapeuter fortalte nybakte foreldre at trillinger kunne være gode kandidater for et musikkintervensjonsprogram kalt Pacifier-Activated Lullaby (PAL).

PAL er et FDA-godkjent medisinsk utstyr som ser ut og fungerer som en liten boombox. Imidlertid må babyen jobbe, spesielt ved å praktisere ikke-ernæringsmessig suging, for å få med seg musikken.

De nye foreldrene, fascinert av intervensjonen og potensialet det kunne ha for å hjelpe barna deres til å vokse, ga terapeutene grønt lys.

Hvordan PAL fungerer?

Premature babyer, spesielt de som er født før 34 uker, har ikke alltid den livsviktige suge-svelge-puste-refleksen som kreves for å drikke fra flaske eller amme.

Faktisk er en av de siste hindringene preemies ofte må overvinne før de kan reise hjem, evnen til å mate selvstendig og gå opp i vekt.

Ikke-ernæringsmessig suging, som å gni nesen på en smokk, er et skritt mot å kunne opprettholde matingen. Babyer kan være i stand til å holde en smokk, men musklene i munnen er kanskje ikke sterke nok til å trekke væske fra en flaske eller brystvorte for å spise.

Det er her intervensjonstrening kan hjelpe.

«PAL er en høyttaler koblet til en sensor, så hvert barn får sin egen sensor,» sa Jenna Bollard, musikkterapeut og leder for terapier for uttrykkskunst ved UCLA Mattel Children’s Hospital. «Vi fester smokken deres til sensoren. De aktiverer den ved å suge og den spiller musikk. «

PAL ble oppfunnet tidligere dette tiåret av Florida State University musikkterapiprofessor Jayne Standley. Den er designet for å hjelpe små barn raskt å lære muskelbevegelsene som trengs for å suge og fôre ved å forsterke de riktige bevegelsene med avslappende og engasjerende musikk.

For trillingene Gallus og Martynus ga riktig suging ut en myk og flytende tolkning av Marleys «Three Little Birds», som skrevet og spilt inn av faren deres, med hjelp av UCLA-musikterapeuter.

«Musikkterapeuter kom til oss da vi var på NICU, forklarte hva slags arbeid de gjør generelt, og da vi hørte hva de ønsket å gjøre med PAL, elsket vi det,» sa Martynus til Healthline. – Vi hadde ingen innvendinger overhodet.»

Faktisk var Gallus, som er økonom og assisterende professor ved UCLA, så interessert i studien at han tilbød å behandle noen av parets barn med enheten, men ikke andre for å sammenligne dem nøye.

Musikkterapiteamet bestemte at alle tre kunne ha nytte av programmet.

Del på PinterestGregor Martynus og Jana Gallus spilte inn en sang sammen for trillingenes musikalske smokker. Bilde via UCLA Health

For barnas personlige vuggevise jobbet Martynus sammen med musikkterapeut Kristina Casale for å omskrive sangens linjer, og skapte en for hver av trillingene.

«Kristina gjorde sangen om til en søt vuggeviseversjon og vi jobbet med noen av tekstene,» sa Martynus, «å skrive et babyvers».

Så sang Kristina og Martynus sangen sammen, og spilte den inn for trillinger.

[Kor]
Ikke bekymre deg, i det hele tatt
Fordi enhver liten ting vil være bra
Sang ikke bekymre deg, ikke i det hele tatt
Fordi enhver liten ting vil være bra

[Vers 3 – Kian]
Fieste lille Kian
Smil som den stigende solen
Din vakre lille nese
Han vrir seg i søvne
Vi skal synge en søt sang
En ren og sann melodi
Sang: dette er vårt budskap til deg

[Kor]

Martynus og kona hans valgte «Three Little Birds» fordi, i det som kan sees på som et tegn, henger sangteksten på parets soverom.

«Til å begynne med hadde de forhåndsinnspilt musikk da barna sugde, men de ga oss muligheten til å spille inn sangen selv,» sa Martynus.

Når trillinger lykkes med å suge hardt nok og lenge nok på sine individuelle smokker, begynner PAL å spille sangen på et passende nivå for spedbarn, rundt 60 desibel.

Martynus sier at barna hans dro rett til PAL og at de absolutt hadde godt av det.

Trioen kom hjem etter 52 dager på NICU.

Hva forskningen sier?

Suge-svelge-puste-refleksen som er avgjørende for babyer krever mye trening og utvikling hos spedbarn.

PAL er en av mange enheter som har blitt undersøkt for å se om den kan hjelpe premature babyer med å utvikle denne refleksen raskere.

Faktisk fortalte Bollard Healthline at den forrige PAL Undersøkelser viser at enheten kan hjelpe barn å lære å mate raskere. Dette gir kortere sykehusopphold.

En annen studere fant at barn som brukte PAL før måltid gikk opp mer i vekt enn barn som ikke brukte det positive forsterkningssystemet.

I sin forskning sa Bollard at han fant at «70 % viste en økning i gjennomsnittlig antall koordinerte juicer innen fem minutter etter PAL-økten når vuggesangen ble brukt.».

Dette er oppmuntrende tall, sier Bollard, med tanke på befolkningen han ofte jobber med og teamet hans.

«Vi jobber på et nivå med virkelig kritisk bistand,» sa han. «Noen babyer er bare 21-23 uker med svangerskap. Vi ønsket å se om denne ekstra intervensjonen til vår rutinemessige omsorg kunne fungere for denne befolkningen.

Del på PinterestMusikkterapeut Jenna Bollard synger for et barn ved UCLA Mattel Children’s Hospital. Bilde via UCLA Health

Foreldrerollen er like viktig for bruken av PAL-systemet, sier Bollard.

Nok en presedens studere fant at mødre som synger til babyene sine under hud-mot-hud-kontakt opplever mindre angst, mens babyens hjertefrekvens også blir mer stabil.

Selv om ikke alle nyfødte kan holdes umiddelbart etter fødselen, gir PAL-systemet foreldre muligheten til å være involvert og nær babyen deres, selv når de ikke kan være på NICU.

«Denne prosessen reduserer stress og reduserer følelsen av håpløshet,» sa Bollard, hvis stilling er støttet av Peterson Family Foundation og hvis forskning er finansiert av Music Man Foundation. «Det dukker opp mer om hvordan den mentale helsen til omsorgspersoner og deres angsttilstand er direkte relatert til helseresultatet til barn.».

PAL-systemet, sier Bollard, er faktisk en fin måte for foreldre å bli en del av barnets omsorg på.

«Det er en psykososial komponent ved å skrive sangen,» sa Bollard. «I løpet av uker eller flere økter lager vi rapporter og hjelper omsorgspersoner med å behandle denne reisen. Låtskrivingsprosessen hjelper dem å dele ønskene de har for babyen deres, bearbeide fødselshistorien og følelsene deres og uttrykke hva de enn vil uttrykke.

Ikke prøv dette hjemme

Før du skynder deg å kjøpe noen av disse enhetene, er det viktig å vite at de for tiden brukes på sykehus og ikke er tilgjengelige for forbrukere.

«Teknisk sett, så snart de tar full oral mating, kan du slutte,» sa Bollard.

Han påpeker at PAL har andre fordeler i tillegg til å oppmuntre til ernæring, inkludert beroligende babyer.

På samme måte bør ikke foreldre prøve å bruke denne enheten uten hjelp fra en kvalifisert terapeut. PAL-enheter er programmert til bestemte desibelnivåer og bør ikke brukes over lengre perioder.

«Det er en fin linje og balanse mellom å bruke det og å oppmuntre til atferden og trette dem ut,» sa han.

PAL-enheten er designet for å være et hjelpemiddel for å hjelpe et barn med å nå en viktig milepæl i sin utvikling, som han bør nå før han forlater sykehuset. Hvis babyen din ikke ser ut til å die eller mate riktig, snakk med legen din før du prøver noen operasjoner på egen hånd.