Muscle Knots: Behandling, årsaker og når du skal søke hjelp

Hva er muskel knuter?

Muskelknutene er sterke og følsomme områder av musklene som stiver og kontrakt selv når muskelen er i ro. Disse spente muskelfibrene kan forårsake smerte i andre deler av kroppen når de berøres. De er også kjent som triggerpoeng.

Muskelknuter kan skyldes:

 • En stillesittende livsstil
 • Misbruker eller skadet muskler
 • dårlig holdning

Også dehydrering, dårlige spisevaner og stress og # 8217; angst kan bidra til muskelnoder.

Muskel knuter kan forekomme hvor som helst i kroppen, men finner vanligvis seg i ryggen, i skuldrene og nakken. De manifesterer seg ofte også i skinker.

Muskel knuter kan forårsake smertefulle opplevelser og muskelsmerter og ledd. Når du berører en muskelknute, kan det virke hovent, spent eller uregelmessig. Det kan også virke stramt og kontrakt, selv når du prøver å slappe av, og de er ofte følsomme for berøring. Det berørte området kan til og med flamme eller svulme.

Muskel knuter kan forårsake symptomer i områder utenfor musklene, inkludert:

 • hodepine
 • tannverk
 • Mal d’ører

Du kan også prøve stress, angst og depresjon og har problemer med å sove.

Behandling

Behandlingen av muskelknuter kan ta tid. For å eliminere knutene, må du bryte vevet som knyttes og berolige de betente nervene. Nedenfor er noen ting du kan gjøre for å oppløse knutene og finne lettelse.

Hvile

La kroppen din hvile hvis du har muskelnoder. Ta en pause fra aktivitetene som forårsaker noder eller økende smerte eller ubehag. Dedikere så raskt som mulig for avslapning. Dette kan inkludere å sove lenger enn vanlig eller ligge i en komfortabel posisjon ved hjelp av puter for å støtte kroppen din.

Tøye ut

En liten strekk som strekker muskler kan hjelpe deg med å frigjøre spenning i kroppen din. Vær forsiktig med deg selv mens du strekker seg. Ikke tving deg i en hvilken som helst posisjon og gjør ingenting som forårsaker smerte.

For å få de beste resultatene, hold forlengelsene i minst 30 sekunder og frigjør strekningen sakte for å redusere risikoen for skade

Trening

L’Aerobic trening kan bidra til å lindre muskel knuter. Hvis knutene er i skuldrene eller nakken, kjør hoppekontakter, svømming og annen bevegelse av armer som gjør skuldre og nakke muskler arbeider. Dette strekker musklene og øker blodstrømmen. L’økning i’blodinnstrømning hjelper filter toksiner.

Varm og kald terapi

L’Bruk av en kombinasjon av varmt og kaldt kan bidra til å lindre smerte og # 8217; betennelse på grunn av muskelnoder.

Kulden bidrar til å begrense blodkaret, redusere hevelse. For å påføre kulde, bruk en kald pakke i 10 minutter, og fjern det i minst 15 minutter. Du kan gjenta dette til du begynner å finne lettelse.

Varmen slapper av og oppløses de stive musklene og lindrer smerte. Varme kan øke blodstrømmen, favorisere helbredelse. For å bruke varme, bruk en elektrisk tallerken eller ta et varmt bad.

Veksler behandling med kulde og varme eller bruk hva som fungerer best for deg. Beholdningen av varme og kulde skal brukes sammen med andre terapier.

Bruk en muskuløs massasje

Muskel rubbings bidrar til å myke og slappe av muskel knuter. Du kan massere en muskuløs massasje på det berørte området to ganger om dagen for en forfriskende lettelse. Du kan trenge noen til å hjelpe deg med å søke på områder som er vanskelige å nå.

Finn en formel som inneholder mentol, capsaicin eller kamfer. Før du bruker en gnidning for første gang, gjør du en testplaster. For å kjøre en patch test, bruk en liten mengde salve alle’# 8217; underarm. Vent 24 timer for å sikre at det ikke er noen reaksjoner. Hvis ikke C’det er reaksjon, bør du føle deg bra ved å bruke det på andre deler av kroppen din.

Kjøp muskulære rubbings.

Frigjøring av aktiveringspunktet

Denne terapien virker ved å påføre trykk for å utløse poeng. En erfaren utøver vil utøve press på muskelknuten til den er myknet og frigjort. Etter en behandlingsøkt vil du få en rekke bevegelser som skal fylles ut hjemme. Dette vil hjelpe deg med å gjenopprette musklene dine.

Fysioterapi

I de mest alvorlige tilfellene kan fysioterapi anbefales. En fysioterapeut kan hjelpe deg med å identifisere årsakene ved foten av muskelknutene dine. De vil behandle smerten din ved hjelp av passende behandlinger til saken din. Du vil lære deg teknikker som vil redusere smerte og forhindre at de gjentas.

Masse terapi

Du kan bruke massasjen til å behandle muskelnoder. Masserapi øker sirkulasjonen og forbedrer blodstrømmen. Dette kan forbedre muskelfunksjonen og bidra til å oppløse muskler. Dette bidrar til å lindre smerte og stivhet.

Husk at en økt vanligvis ikke er nok til å helbrede deg helt. Du vil sannsynligvis trenge flere hyppige økter. Når du ser forbedringene, kan du avstå dine økter.

Det finnes forskjellige typer massasje. Typen som du vil bli mer nytte, vil avhenge av alvorlighetsgraden av muskelnodene dine og dine personlige preferanser. Du må kanskje prøve forskjellige typer massasje før du finner en type du liker.

Selvmassasje

I noen tilfeller kan du massere de ømme musklene selv. Finn muskuløsnøtten og bruk fingrene til å massere det forsiktig.

Under massasjen, konsentrert om forsøket på å oppløse de spente muskelfibrene og lindre spenning. Premier fast i # 8217; interessert område og lage små sirkler med fingrene. Du kan også legge en tennisball mellom ryggen og gulvet eller veggen og rulle frem og tilbake på ballen for å bruke mer press på noden. Han eksperimenterer sakte og forsiktig beveger ballen for å påføre trykk på spenningspunktene. Du kan bruke en skumrulle mer eller mindre på samme måte.

Kjøp skumruller.

Svensk massasje

Denne delikate massasje teknikken vil være egnet for deg hvis du har mye spenning eller du er følsom for berøring. Svensk massasje bruker lange egenskaper, kneader og dype sirkulære bevegelser. Vibrasjon og patteren brukes også til å hjelpe avslapping.

Dyp vevsmassasje

Denne typen massasje bruker energiske slag for å frigjøre kronisk muskelspenning. Det vender seg til de dypere lagene i muskel- og bindevevet. Det brukes ofte til å behandle muskelskader fra skade.

Sportsmassasje

Denne massasje teknikken er spesielt rettet mot idrettsutøvere. Det kan brukes til å hindre eller behandle skade.

Når skal du søke hjelp

Ubehandlede muskelnoder kan forårsake kronisk smerte og føre til andre helseproblemer. Kontakt legen din dersom du har tatt tiltak for å lindre muskelsmerter, men vedvarer. Du bør også ringe legen din dersom smerten blir alvorlig og forstyrrer ditt daglige liv og ditt velvære.

Det er mulig at det som ser ut som en muskuløs knute kan være litt og # 8217; andre, som en hovent lymfeknude. Vanligvis vil det være andre symptomer som følger med en hovent lymfeknute, for eksempel forkjølelse, hoste eller infeksjon.

Kontakt lege, fysioterapeut eller osteopat hvis du vil sørge for at det er en muskelknutepunkt og ikke noen’andre. De kan bestemme de mulige årsakene til smerte.

Forebygging

Det er flere måter å forhindre dannelse av muskelnoder.

 • Tren alltid en god holdning i ditt daglige liv. Konsentrerer seg om den avslappede posisjonen, med skuldre tilbake og bunnen, og unngå å bøye mens du sitter.
 • Nok hvile og gjøre tilstrekkelig trening.
 • Oppvarmet og oppdatert under treningen og ikke streve for mye. Løftevekter også eller kjøre for raskt kan forårsake skade som også kan føre til muskelnoder.
 • Ikke sitter i lange perioder. Ta en pause, stå opp og flytte minst en gang hver time med langvarig sittende.
 • Gjør enkle strekkøvelser i løpet av dagen for å hindre musklene dine stivne. Du kan også gjøre øvelser som sitter på et skrivebord eller ser på tv. Bringer A Bevissthet Dell’justering av kroppen din mens du utfører fysiske aktiviteter.
 • Hold et sunt kosthold som inkluderer kalsium, kalium og magnesium og drikke rikelig med vann. Bytt mat behandlet med friske og integrerte matvarer.
 • Vurdere l’ideen å gjennomgå regelmessig massasje for å hjelpe deg med å slappe av, skaffe fleksibilitet og opprettholde sunne muskler.

Ta bort

Muskel knuter unngås ikke alltid, men du kan ta tiltak for å redusere risikoen. Sørg for at du er fysisk aktiv på daglig basis. Ta deg tid til å konsentrere seg om fleksibilitet og avslapning. Finn ut hvilke livsstilsendringer og behandlingsplaner som fungerer bedre for deg. Hvis du har en muskelknute som blir verre, forbedrer den ikke med behandlingen eller påvirker mobiliteten din, snakk med legen din.