Multippel sklerose Symptomer og faste

Forskere er i ferd med å starte en ny studie for å undersøke om intermitterende faste kan bidra til å redusere MS-symptomer.

«Det er bra rettssaken at kalorirestriksjon har en mulig anti-inflammatorisk rolle, ”Laura Piccio, PhD, førsteamanuensis i nevrologi, Washington University ved St. Louis.

Piccio er rekrutterer for tiden pasienter med residiverende-remitterende MS for en 12-ukers studie for å teste intermitterende faste og dens rolle med MS-relatert betennelse.

«Det er flere mulige måter som faste kan påvirke betennelse og immunrespons,» sa Piccio. «Det ene er å endre hormonnivået. Vi fant at nivåene av det betennelsesdempende hormonet kortikosteron var nesten det dobbelte hos fastende mus. Men det kan også virke gjennom tarmmikrobiomet.

Betennelse er en av hovedårsakene til MS-eksaserbasjoner og symptomforstyrrelser.

Hva vet vi om periodisk faste?

Intermitterende faste har eksistert siden menneskehetens begynnelse. Enten fordi det var mangel på mat og mennesker måtte jakte og samle, eller på grunn av religiøs praksis.

Frem til forrige århundre var det mye mer sannsynlig at mennesker fikk helseproblemer av for lite mat enn for mye.

Nå har noen ernærings- og velværeeksperter spekulert i at å gå tilbake til et mer restriktivt kosthold kan ha helsemessige fordeler.

Bruken av intermitterende faste med et kosthold med høyt protein/lavt karbohydrater ble populært i 2012 i BBC-dokumentaren «Eat, Fast and Live Longer» og i Netflix-dokumentaren «The Magic Pill».

Andre dietter som den populære ketogene eller keto-dietten gjenspeiler disse typer diettmønstre.

Den økende suksessen med periodisk faste for velvære og vekttap har ansporet til en økning i tilgjengelige fastende dietter og protokoller.

Det er en hel dags faste, en alternativ dagsfaste og en tidsbegrenset diett. Heldagsfaste inkluderer spesifikke 24-timersperioder der du faster uten kalorier.

Faste på en alternativ dag inkluderer en 24-timers faste etterfulgt av en 24-timers ikke-faste. I løpet av en fastedag kan totalt 500-600 kalorier konsumeres. En person kan spise fem dager og faste to dager (ikke på rad). Dette kalles 5:2-dietten.

Tidsbegrenset fôring er når en person bare spiser i løpet av et visst antall timer i løpet av dagen, for eksempel 16 timers faste og 8 timers tillatt fôringstid, kalt 16:8-protokollen.

I anekdotiske historier, som de som ble delt i «The Magic Pill», en Netflix-dokumentar om de globale effektene av diettendringer hos mennesker, snakker folk om hvordan noen symptomer ble bedre når de endret kostholdet. Pasienter brukte periodisk faste og en diett med lavt karbohydratinnhold, proteinrikt og høyt fettinnhold for å bedre kontrollere diabetes, gå ned i vekt og kontrollere andre sykdomssymptomer.

Nå ønsker Piccio og andre forskere, fascinert av periodisk faste, å se hva intermitterende faste kan gjøre for mennesker som lever med MS.

Etter å ha studert kaloribegrensning i mus en liten menneskelig eksperimentering ble laget med MS-modellen.

«Det var en ganske tydelig effekt på mus – nok til å se på mennesker,» sa Piccio.

Det er ingen grunn til at kalorirestriksjon virker, men en rekke grunner. «Samlet sett reduserte kalorirestriksjon betennelse,» forklarte Piccio. «Det reduserte de pro-inflammatoriske molekylene ved å øke de anti-inflammatoriske molekylene».

Sterk kalorirestriksjon kan også redusere kroppsvekten, men det kan være vanskelig å opprettholde.

Men «å redusere kalorier med 40 prosent er alvorlig,» forklarte Piccio, «det er nesten umulig for pasienter. Så vi byttet til en intermitterende fasteplan, [som] gjør det mer gjennomførbart for pasienter «.

Forskning på mus konkluderte med at intermitterende faste ga de samme resultatene som kalorirestriksjon, så Piccio og teamet laget en veldig liten pilotstudie for mennesker.

MS-pasienter som tok steroider ble sammenlignet med MS-pasienter som tok steroider og brukte periodisk faste. De menneskelige funnene etterlignet ikke nøyaktig resultatene av musestudien, men viste nok likheter til å oppmuntre teamet til å søke om et større tilskudd fra National MS Society.

Det nye studioet i St. Louis vil melde førti pasienter. Pasienter vil tilfeldig motta en vanlig vestlig diett eller gjennomgå periodisk faste. Reisen vil vare i tolv uker. Det vil bli utført tester for å måle betennelse i blodbiomarkører, hjerneaktivitet og tarmmikrobiota. Deltakerne må kunne gå til St. Louis for denne testen.

Mer forskning om periodisk fasting

«Dette er nok en liten, men spennende studie som legger til den voksende litteraturen som studerer forbindelsene mellom immunsystemet, tarmen og nervesystemet,» sa Dr.Barbara Giesser, professor i klinisk nevrologi ved David Geffen School of Medicine ved University of California, Los Angeles (UCLA) og klinisk direktør for UCLA MS-programmet.

Det er mange andre studier på gang for å undersøke virkningen en diettendring vil ha på MS-symptomer. Det er en annen prosess, basert på det samme musestudie, som også vil se på resultatene av intermitterende faste på MS.

I regi av Ellen Mowry, førsteamanuensis i nevrologi ved Johns Hopkins Hospital, denne rettssaken undersøker bruken av teknologi, spesielt på Lose It! App, for å hjelpe pasienter med å følge en spesifikk kaloridiett. Studien undersøker også tretthet og livskvalitet på grunn av det resulterende vekttapet.

Deltakerne vil følge en vanlig fôringsplan eller delta i en 16:8 intermitterende fasteprotokoll, faste i 16 timer om dagen, fôring i de andre 8 timene.

TIL klinisk utprøving i Berlin rekrutterer for tiden for å forske på intermitterende faste, spesielt det ketogene kostholdet og utfallet av MS-sykdommen. Kontrollgruppen vil få et anti-inflammatorisk kosthold med fokus på vegetarianere. Pasienter får en ketogen diett, som er lav på karbohydrater med høy mengde fett. Pasienter faster én uke hver sjette måned. I tillegg gjør pasienter intermitterende faste i minst 14 timer om dagen.

«Selv om det er for tidlig å anbefale intermitterende faste som en rutinemessig del av MS-behandling, understreker det også viktigheten av å kombinere livsstilsstrategier med farmakologiske midler for optimal behandling av mennesker med MS,» la Giesser ved UCLA til.

Når faste kan være farlig for personer med MS

En fersk en å anmelde fant mulige fordeler med Ramadan-relatert faste for personer som lever med MS, men advarer pasienter om å være forsiktige. Forskning tyder på at de med aktiv MS eller en historie med nye angrep under eller etter Ramadan, de som tar krampestillende, krampestillende, kortikosteroider og immundempende medisiner, og pasienter med betydelige funksjonshemminger, avstår fra å faste Ramadan, spesielt i de varme sommermånedene

Nick LaRocca, PhD, visepresident for helsevesen og politikkforskning for National Multiple Sclerosis Society, påpekte hvordan fasting kan endre kroppens systemer.

«Intermitterende faste kan endre immunsystemet,» sa LaRocca. «Noe av det disse diettene gjør er å skifte balansen til en mer anti-inflammatorisk tilstand,» forklarte han.

Han la også til at våre forfedres faste var veldig annerledes ettersom faste en gang var en livsstil og i dag er vi omgitt av rikelig med mat.

«Intermitterende faste lar mikroorganismer som har blitt undertrykt av det moderne kostholdet ta en mer betydningsfull rolle i immunsystemet vårt,» konkluderer LaRocca, «Kanskje intermitterende faste returnerer biomet til et forfedres mønster, og det kan være noen fordeler.».

Krista Cantrell-Brennan var IT-sjef inntil hennes MS-relaterte kognitive problemer og tretthetsproblemer tvang henne til tidlig pensjonering.

«Jeg var ikke interessert i periodisk faste som et vekttapsprogram,» sa Cantrell-Brennan til Healthline. «Men da jeg så at NMSS finansierte forskning på intermitterende faste, bestemte jeg meg for at det var på tide å prøve det.»

Vektnedgangen var en ekstra bonus. Etter at MS-symptomene ga seg, bestemte Cantrell-Brennan seg for å bli en intermitterende fastetrener.

Brennans rådgivningstjenester for vekttap og lindring av MS-symptomer er FastingJourney.com

For personlig bruk bruker Krista en 16:8 fasteplan sammen med tredagers faste en gang i kvartalet. Lag tilpassede protokoller for kundene dine.

«Du må begynne sakte,» rådet Brown. «Hvis du skynder deg, vil du ikke like det», advarte han, «uriktig gjort, vil pasienter ønske å overspise og konsumere for mye, og angre alt de nettopp gjorde».

«Bruk sunn fornuft», formanet LaRocca, «det gamle ordtaket ‘Hvis litt er nyttig, er mye bedre'» er ikke tilfelle.

LaRocca anbefaler å se på en global tilnærming til velvære. «Gjør alt du kan for å leve ditt beste liv i alle aspekter av livet.»

Redaktørens merknad: Caroline Craven er en erfaren pasient som lever med MS. Hans prisbelønte blogg er GirlwithMS.comog finnes på Twitter.