MTP-ledd: fingre og føtter smerte

Foten ledd

Metatarsal-Phalangea-leddene (MTP) er forbindelsene mellom tærne og beinene i hoveddelen av foten.

Når bein, ligamenter og sener i en MTP-ledd er utsatt for høyt trykk og styrke fra ting som oppreist stilling eller dårlig tilpassede sko, tær og bein i # 8217; artikulasjon kan bevege seg ut av justering.

Feiljustering endrer hvordan kroppsvekt distribueres og kan utøve ekstra trykk på’artikulasjon, som kan forårsake betennelse i fellesbelegg og ødelegge brusk. Dette oversetter til smerte og ømhet, som kan gjøre det vanskelig å gå.

Hva øker risikoen for problemer for MTP-leddene?

Selv sykdommer som forårsaker betennelse til andre ledd eller deler av kroppen, kan slå MTP-ledd, forårsaker smerte og vandringsproblemer.

Ting som øker risikoen for problemer med MTP-artikulasjonen er:

 • Uvanlig sted posisjonering, underben eller kneleddel
 • Ta feil valg i form av fottøy
 • Ha en kronisk inflammatorisk tilstand

Selv om disse forholdene kan være ganske smertefulle og svekkende, kan de fleste behandles effektivt uten kirurgi.

Hva er MTP-leddet?

A’MTP-skjøt forbinder en av tærne (en phalange eller en phalanxben) til en lang fotben (en metataralben). Det er fem MTP-ledd på hver fot & # 8211; en for hver finger i foten & # 8211; Men begrepet & # 8220; artikulasjon MTP & # 8221; brukes ofte til å referere bare til artikulasjonen av Dell & # 8217;. Dette er MTP-leddet som oftest forårsaker et problem.

L’MTP-ledd gjør det mulig å bøye seg bort fra foten, noe som er viktig å gå med en «8217 balansert gang.

MTP vs Joint MCP

C’er en «lignende artikulasjon på hver av fingrene dine. Det er lett å forvirre disse håndleddene med MTP-leddene fordi deres navn er like. På din hånd, L’artikulasjon heter Metacarpo-Falangea artikulasjon (MCP). Forskjellen mellom de to er & # 8220; metatarsus & # 8221; refererer til foten og # 8220; metacarpus & # 8221; refererer til hånden.

MCP-leddene i hånden er ikke utsatt for stresset av sko som tilpasser seg dårlig eller til kreftene og presset av stående, slik at de ikke påvirkes av mange av problemene som påvirker MTP-leddene.

Imidlertid kan forhold som slitasjegikt og # 8217; reumatoid artritt som påvirker mange ledd i hele kroppen, også påvirke MCP-leddene eller MTP-leddene.

MTP felles smerte årsaker

Det er to hovedkategorier av årsaker til smerte MTP: biomekanikk og leddgikt.

Biomekanikk

Biomekanikk refererer til hvordan ben, muskler, ledd, sener og leddbånd jobber sammen, sammen med kreftene og stresset til dem, når du beveger deg. Når biomekanikken deaktiveres, beveger belastningstrykket mot forsiden av foten der tærne er fingrene og MTP-leddene, som forårsaker problemer, inkludert:

 • Bositis. Dette er en trekantet bendeformitet som stikker ut fra siden av siden av’MTP artikulasjon av & # 8217;. Det skjer når Ottuone-ullen skyver mot den andre fingeren, og tvinger slutten av # 8217; MTP for å stikke ut. Når dette skjer på siden av din lillefinger, kalles det Bunette. Denne tilstanden er ofte forårsaket av’iført sko av liten overholdelse.
 • Tips på turen. Dette skjer når foten skyver fra bakken med hælen hevet, som når en fotballspiller begynner å løpe fra en hekkposisjon. For mye kraft påføres på «8217; Alluxe og strekker seg overdrevet. Dette kan bare forlenge stoffet, forårsaker en bit & # 8216; av smerte og hevelse, eller kan delvis eller helt rive stoffet og forskyve MTP-skjøten.

Leddgikt

L’Leddgikt refererer til artikulasjonsbetennelse. Det finnes forskjellige typer leddgikt som kan treffe’MTP-ledd. De har alle lignende symptomer, som smerte, avstivning av artikulasjonen som gjør det vanskelig å gå og hevelse av alt’i og rundt artikulasjonen. Disse forholdene er:

 • Gikt. Dette er en ekstremt smertefull tilstand. Skjer når C’det er for urinsyre i blodet og overflødig formkrystaller som er avsatt i # 8217; artikulasjon. Veldig ofte oppstår det i # 8217; MTP av en av dine Alluci.
 • Slitasjegikt. Dette skyldes bruskbrusken ALL’BONE ENDS I # 8217; MTP-ledd. Brusken virker som en pute mellom de to beinene i A’artikulasjon. Uten nok gni beinene # 8217; en mot den andre, som kan være veldig smertefullt. Dette er den vanligste typen leddgikt og blir verre og blir mer vanlig med alderen Dell ‘# 8217;. Vanligvis c’det er litt stivhet om morgenen. Leddene begynner å stivne i løpet av dagen mens du beveger deg, forverres gradvis. Leddene kan være svært smertefulle om natten.
 • Reumatoid artritt (RA). Denne tilstanden forårsaker betennelse og hevelse i skjøtbelegget. De små leddene i hender og føtter påvirkes ofte, inkludert MTP-ledd. Den felles stivhet manifesterer seg vanligvis om morgenen og er dempet i løpet av dagen. I følge American Academy of Orthopedic Surgeons, Fotens ledd og ankelen påvirkes i minst 90% av personer med AR.
 • Psoriatisk leddgikt. Dette er plassert i folk som har psoriasis, en kronisk autoimmun sykdom som forårsaker en rød hudutslett med silvery skalaer på flere områder av kroppens hud. Det kan også forårsake felles betennelse, inkludert MTP-ledd.
 • Septisk leddgikt. Dette skjer når artikulasjonen er smittet, vanligvis fra bakterier som har kommet inn i blodet. Det kan også skje når legemidler, som kortikosteroider, settes inn i # 8217; artikulasjon med en nål. L’infisert ledd blir veldig rød og varm. A’infisert ledd er en medisinsk nødsituasjon og du bør konsultere legen din umiddelbart hvis du mistenker det.

Behandlinger av artikulær smerte MTP

Behandlingen av artikulær smerte MTP er rettet mot å redusere betennelse i artikulasjonen som oppstår både fra biomekaniske og leddgiktproblemer og for å lindre stress og trykk på’artikulasjon for biomekaniske problemer.

Felles betennelse MTP

Behandlinger for den korrelerte betennelsen og smerten du kan bruke hjemme, inkluderer:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som ibuprofen og NAPOSSENE
 • Plasser foten og begrense den fysiske aktiviteten for å forbedre symptomene og akselerere utvinningen
 • Bruker intermitterende ispakker i løpet av dagen
 • Revurdere de beste skoene for føttene dine
 • Prøv nye strategier for å jobbe
 • Tatt i betraktning ideer for å lindre naturlig leddgikt smerte

Legen kan foreslå kortikosteroid injeksjoner, som involverer injeksjon av narkotika direkte i # 8217; artikulasjon. Eller de kan foreskrive medisiner for å behandle forskjellige typer leddgikt for å redusere artikulær betennelse.

Felles biomekaniske problemer MTP

Husholdningenes behandlinger for biomekaniske problemer inkluderer bruk av et lager for å dekke og beskytte ømme områder, for eksempel L’sminke valgus, og resten av foten. Også massasje rundt’MTP kan hjelpe med mindre det er for smertefullt.

Behandlingene som legen kan bruke til biomekaniske problemer, inkluderer:

 • Taping og polstring av det berørte området. Dette kan redusere smerte, slik at du kan være mer aktiv.
 • Ortesis. Disse er innstillinger som er satt inn i skoen, som omfordrer vekt og trykk på # 8217; tilbakeholdenhet, inkludert MTP-ledd. De kan bidra til å lindre smerte og stoppe ytterligere skader. De er ofte laget for å måle for ditt spesifikke problem. Noen ganger er spesielle sko foreskrevet som fungerer på samme måte.
 • Fysioterapi. Legen kan sende deg i fysioterapi for å lindre smerte og # 8217; betennelse. Ultrasonisk terapi brukes ofte.
 • Kirurgi. Dette er nesten alltid l’siste utvei, brukt bare når alt annet mislykkes. Det finnes ulike prosedyrer som en lege, en ortopedisk kirurg eller en podiater kan bruke til å reparere og justere beinene og andre vev i # 8217; MTP-felles.

Det viktigste du kan gjøre for å behandle og forhindre biomekaniske problemer, har på seg sko som sokker riktig. Unngå sko som strammer tærne, som spisse sko eller de som øker presset på tær og fotanlegg, som høye hæler.

Forsiden av skoen (ring fingertuppene) skal være romslig nok til å tillate deg å flytte tærne. I følge American Podiatric Medical Association, De høyere hælene mer enn 2 tommer beveger kroppsvekten og øker trykket på tærne og føttene i stor grad. De burde bare bli slitt noen ganger, om ikke helt.

Andre MTP-lidelser

Det er noen ting som forårsaker smerte rundt’MTP-ledd som vanligvis skyldes biomekaniske problemer, men er ikke forårsaket av et problem i # 8217; artikulasjon MTP selv. Disse inkluderer:

 • Mortons neuroma. Dette er en overdreven vekst i det nervøse vevet som utvikler seg mellom hodene i Metatarsi. Mesteparten av tiden oppstår det mellom den tredje og fjerde fingeren. Det er preget av nummenhet, prikkende eller brennende følelse på siden av foten til foten når du går. Slutte å gni området vanligvis gjør det føles bedre.
 • Mais og duroni. Når en’hudområde er irritert gjentatte ganger, for eksempel gni konstant fra en smal sko, tykner huden for å beskytte området. De flate og store fortykningsområdene kalles calluses. L’Dypere fortykkelse kalles mais. Ofte virker de vorter, men er ikke smittsomme.
 • Hammer fokus og hammerhead. Dette er når den første fingeren artikuleringen av foten over MTP bøyer permanent nedover, danner en invertert V-form. Det skjer fordi senene på siden av foten finger blir for avhandling på grunn av bein feiljustering. Det er funnet oftere på fotens andre finger, men det kan også påvirke den tredje, fjerde eller femte fingeren. Når dette skjer på P’Finger artikulasjon lengst fra # 8217; MTP, det kalles hammer tipset.
 • Capsulitt. Dette er L’betennelse i leddbånd danner en kapsel rundt MTP-artikulasjonen. Dette skjer oftere enn den andre fingeren på foten. Hvis ligamentene svekker nok, l’stor tå kan lyst. Noen ganger er det feilaktig diagnostisert som en neurom av Morton, men capsulitten forårsaker ikke nummenhet eller prikking.
 • Stressfraktur. Dette er en brudd på grunn av gjentatt stress og trykkoverbelastning på en finger av foten som til slutt bryter den.

L & # 8217;

Effekten av «8217; overdreven trykk og styrke på tærne og forskjellige former for leddgikt kan føre til smertefulle og hovne MTP-ledd. Andre problemer kan forårsake smerte rundt’MTP felles og fot anlegg. Disse forholdene kan være svært smertefulle og begrense virksomheten din, men kan vanligvis løses eller forhindres med narkotika eller ortosis.

Den beste måten å unngå de fleste av disse problemene og forhindre at det forverres hvis du har det du har på seg lavhælte sko som passer riktig.