Måter å hjelpe noen med KOL til å styre din tilstand

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er en generisk betegnelse for lungeforhold som kronisk emfysem og bronkitt. Det er en kronisk og progressiv sykdom som forårsaker symptomer som mangel på pust, hoste, hissing pust og brystinfeksjoner.

Tilstanden kan ha en betydelig effekt på livskvaliteten. Sammen med fysiske symptomer er personer med COPD mer utsatt for depresjon og ALL’angst.

Som omsorgsperson må du møte mange utfordringer. Ser på noen som elsker å møte respiratoriske komplikasjoner kan være vanskelig.

Selv om det ikke er noen kur mot KOL, kan behandling forbedre pusten av den kjære. Men de vil også trenge din støtte. Noen ganger kan du føle deg hjelpeløs, men det er mange måter å tilby dem oppmuntring til.

1. Hjelpe dem med å slutte

Hovedårsaken til COBD er tobakksrøyk. En måte å støtte en kjære med COPD, oppfordrer det til å slutte å røyke hvis det er en røyker. Slutte å røyke kan redusere sykdomsprogresjonen og forhindre forverring av symptomene.

Hjelp din kjære ved å undersøke nikotin substitutive terapier (nikotin eller nikotin gummi), eller på nett Støttegrupper for deres konto. Hvis du røyker sigaretter, fra L’Eksempel Stopping. Eller unngå å røyke i deres nærhet.

2. Blir aktiv med dem

L’trening kan være vanskelig for en person med KOL, siden det kan øke dyspné. Samtidig kan en vanlig trening styrke den elskede personens respiratoriske muskler og forbedre langsiktig pusting.

Start med en rutine av øvelser kan skremme noen. Kontor for å være den elskede operasjonell følgesvenn. Treninger bør ikke være slitsomt, men delikat.

Start med korte turer i nabolaget eller i parken. Øker gradvis hastigheten og varigheten til hver treningsøkt som kroppen deres tillater det. Som en forholdsregel, spør legen din om passende og sikre øvelser.

3. Opprettholde sunn

Åndedrettsinfeksjoner kan forverre KOL-symptomer. Som en omsorgsperson holdt så sunn som mulig. Dette inkluderer å få en årlig influensavaksine. Hvis du kommer med forkjølelse eller innflytelse, hold avstandene til du er mer syk.

Hvis du er syk og bor i samme hjem som noen som lider av KOL, desinfiserer de ofte rørte overflatene hver dag, ikke lag mat og bruk en maske for å forhindre spredning av bakterier.

4. Hold den interne luften ren

Redusere atmosfærisk forurensning hjemme kan også hjelpe en person å takle KOL. Noen produkter kan utløse en forverring eller forverre sine symptomer.

Hvis du hjelper med å rengjøre, ikke bruk duftende rengjøringsprodukter rundt den kjære, spesielt hvis C’er dårlig ventilasjon. Vær også borte fra deodoranter for miljøer eller plugin-moduler. Vær oppmerksom på hva du søker på kroppen din. Bruk parfymer, lotioner eller sterke hårlakker kan utløse en forverring hos personer med KOL.

5. Hjelp til å gjøre sitt hjem for å passe KOL

Selv gjør alt som er mulig for å gjøre sitt hjem så respektfullt som mulig fra KOL, er av stor hjelp. De enkleste oppgavene kan forårsake dyspné i noen som er overbevist med moderat til alvorlig KOL.

Det kan være vanskelig for dem å skape et mer pustende rom alene. Her er hvor du kan hjelpe. For eksempel, installer en dusjstol i badekaret. På denne måten kan de sitte og lagre sine energier på badet.

Du kan også bidra til å lage mat, støv og fjerne lidelse, som er en fruktbar grunn for støv.

6. Gå til doktors avtaler

Den kjære har mye å gjøre. Det er nyttig for dem å ha noen andre i sine avtaler for å huske hva legen sier.

Du kan komme og ta notater eller ta en opptaker med deg. Registrering av informasjon kan gjøre anropet til instruksjonene enklere på et senere tidspunkt.

7. Informert om COPD

Ikke bare bør du delta i legenes avtaler, men du bør også instruere deg på KOL.

Når du ikke lever med tilstanden, kan det være vanskelig å empati med bekymringene til den kjære. Noen ganger er det ikke før du forstår hvordan sykdommen slår deg om at du begynner å forstå sine grenser.

Jo mer du kjenner COPD, jo mer kan du være D & # 8217, hjelp til å støtte den kjære.

8. Lær å gjenkjenne tegn på angst

Noen mennesker med COLD ønsker ikke å belaste sine kjære. De kan ikke alltid være ærlige på hvordan de føler seg.

Som omsorgsperson, lær å gjenkjenne tegn på problemer. KOL-komplikasjoner kan inkludere hjerteproblemer, respiratoriske infeksjoner og depresjon.

Hvis du oppdager en negativ endring i # 8217; elsket ens humør, oppfordrer den til å snakke med legen din eller terapeut.

Ta bort

Det er ingen kur mot KOL, men med behandling kan den kjære nyte en bedre livskvalitet. Som en omsorgsperson kan det være vanskelig å se på noen som elsker å møte denne tilstanden. Noen ganger kan du være følelsesmessig overveldet, men din støtte og oppmuntring gjør forskjellen.

Ikke bare skal du ta vare på den kjære, men også av deg selv. For å være positiv, sørg for at du gjør mentale pauser og hviler mye. Du kan også søke etter en lokal supportgruppe for folk omsorgspersoner med COPD.