Møte tretthet av KOL

COS’er KOL?

Det er ikke uvanlig at folk med kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) Auditions tretthet. Kolpet reduserer lungens strømning, noe som gjør pusten vanskelig og fulle av.

Det reduserer også oksygeninntaket som hele kroppen mottar. Uten oksygen, vil kroppen din bli trøtt og utmattet.

KOL er progressiv, så symptomene på sykdommen blir verre over tid. Dette kan sette kroppen din for å teste kroppen din, din livsstil og helse.

Men dette betyr ikke at du må føle deg sliten hver dag. Det er ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å håndtere tretthet, fra livsstilsendringer til pusteøvelser.

KOL Symptomer

KOL-symptomer er ofte funnet bare etter at sykdommen har utviklet seg. Den første scenen COPD forårsaker ikke mange åpenbare symptomer.

Symptomene du kan finne alle «8217; BBCO-start er ofte tilskrevet andre forhold, som for eksempel aldring, generell tretthet eller ut av form.

Symptomene på tidlig KOL inkluderer:

  • kronisk hoste
  • Overflødig slim i lungene
  • tretthet eller mangel på energi
  • pust
  • Brystets undertrykkelse
  • Inveluntary vekttap
  • Wheezing

En rekke forhold og sykdommer kan påvirke lungens helse. Den vanligste årsaken til KOL, er imidlertid sigarettrøyk. Hvis du røyker eller du har vært en røyker i det siste, kan du få betydelig skade på lungene.

Lengre røyk, jo mer skade lider lungene dine. Selv L’kronisk eksponering for andre lungeirriterende stoffer, inkludert luftforurensning, kjemiske røyk og støv, kan irritere lungene og forårsake KOL.

Copco og tretthet

Uten riktig gassutveksling kan kroppen din ikke få oksygen du trenger. Du vil utvikle lavt blod oksygen nivåer, en tilstand som kalles hypoksemi.

Når kroppen din er kort av oksygen, føler du deg trøtt. Tretthet kommer raskere når lungene dine ikke klarer å inspirere og utløpe korrekt l & # 8217;.

Dette skaper en ubehagelig syklus. Når du føler deg sløv på grunn av mangel på oksygen, er det mindre sannsynlig å gjøre fysisk aktivitet. Fordi du unngår aktiviteten, mister du din styrke og trøtt lettere.

Til slutt kan du oppdage at du ikke klarer å gjøre selv de grunnleggende daglige aktivitetene uten å føle deg pusten og utmattet.

5 tips for å leve med tretthet knyttet til KOL

Kolpet bryr seg ikke, og du kan ikke invertere skaden som gjør lungene og luftveiene. Når sykdommen har utviklet seg, er det nødvendig å starte behandlingen for å redusere skade og redusere L & # 8217 videreutvikling.

Tretthet vil kreve at du bruker klokken den energien du har. Vær nøye med å ikke streve for mye.

KOL-symptomer kan av og til divamp og det kan være noen øyeblikk hvor symptomer og komplikasjoner er verre. Under disse episodene eller forverrene vil legen gi råd til behandlinger og narkotika for å lindre symptomene.

Hvis du lider av COPD-relatert tretthet, prøv disse fem forslagene for å hjelpe deg med å administrere symptomer.

1. Slutt å røyke

Hovedårsaken til KOL er røyk. Hvis du er en røyker, bør du ta skritt for å slutte. Legen din kan hjelpe deg med å finne en plan for å slutte å røyke som fungerer for deg og din livsstil.

Din røyking stopp planen kan ikke skje første gang og kan ikke lykkes selv de første fem ganger. Men med de riktige verktøyene og ressursene, kan du slutte å røyke.

2. Gjør regelmessig trening

Du kan ikke invertere skaden som COPDen har gjort på lungene, men du kan kanskje redusere sin progresjon. Det kan virke counterintuitive, men øvelsen og øvelsen og # 8217; fysisk aktivitet kan faktisk gjøre det bra på lungene.

Før du starter et treningsprogram, snakk med legen din. Arbeid sammen for å behandle en plan som passer for deg og hjelpe deg med å unngå overdreven innsats. Å gjøre for mye og for raskt kan faktisk gjøre symptomene på KOL.

3. Vedta en sunn livsstil

KOL kan også eksistere sammen med en rekke andre forhold og komplikasjoner, inkludert hypertensjon og hjerteproblemer. Spis godt og gjør mye trening kan bidra til å redusere risikoen for mange av disse forholdene, til og med redusere tretthet.

4. Lær pusteøvelser

Hvis du mottar en KOL-diagnose, kan legen din lede deg til en spesialist kalt respiratorisk terapeut. Disse helsepersonellene er dannet for å lære deg mer effektive måter å puste på.

For det første, forklar dine respiratoriske og tretthetsproblemer. Så be dem om å lære deg å puste øvelser som kan hjelpe deg når du er sliten eller du har kort pust.

5. Unngå andre faktorer som bidrar til tretthet

Når du ikke sover nok om natten, vil du sannsynligvis føle deg trøtt neste dag. Din Copco kan få deg til å føle deg enda trøtt.

Sov regelmessig hver kveld, og kroppen din vil ha den energien du trenger for å jobbe, til tross for din KOL. Hvis du føler deg fortsatt sliten etter å ha sovet åtte timer hver kveld, snakk med legen din.

Du kan ha den obstruktiv søvnapné, som er vanlig blant personer med KOL. L’natt apné kan også forringe symptomene på KOL og tretthet.

Outlook

KOL er en kronisk tilstand, noe som betyr at når det er den ene og # 8217; du vil ikke gå bort. Men du trenger ikke å tilbringe dagene dine uten energi.

Sett disse daglige tipsene for å bruke og spise godt, gjør mye trening og hold deg frisk. Hvis du røyker, slutte å røyke. Hold deg oppmerksom på din tilstand og få livsstilsendringer, kan hjelpe deg med å håndtere symptomer og føre til et sunnere liv.