Møte tilbakefallet av røyking – Healthline

Slutte å røyke kan være en av de vanskeligste utfordringene i livet. Flere forsøk kan være nødvendig for å endelig nå målet ditt. De vanligste årsakene til tilbakefall er stress, vektøkning og symptomer på nikotin og tobakk abstinens.

Den gode nyheten er at det er nyttige måter å takle røyking tilbakefall. The & # 8220; tøfler & # 8221; de kan forekomme innen den første uken, måneder eller til og med år etter å ha bestemt seg for å slutte å røyke. Selv om disse uventede pulser kan være farlige, er det måter å håndtere dem på.

Jeg gled, og nå?

De fleste feil oppstår innen den første uken med forsøk på å slutte å røyke. Bare fordi du gjør en eller to sigarettskudd eller du falt i et ekte tilbakefall, betyr det ikke at du ikke kan starte igjen. Det viktige å huske er at du fortsatt har kontroll, og du kan fortsette i din innsats for å slutte å røyke.

Husk også at du ikke er alene. Nesten hvert år 70 prosent av alle voksne røykere sier at du vil stoppe helt røyking. Millioner mennesker prøver å slutte å røyke minst en gang i løpet av l’år. Mange prøver en rekke metoder for å hjelpe dem med å slutte, inkludert kliniske inngrep, rådgivning, nikotinutskiftingsprodukter og alternative terapier.

En enkelt feil kan forårsake negative følelser, depresjon og selvdømmelse. Dette kan ofte føre til følelser av fortvilelse og ønsker å slutte å prøve å stoppe. Ulike feil kan forårsake et ekte tilbakefall, men det er aldri for sent å begynne igjen. Når du er ansikt til ansikt med ønsket om å røyke igjen, unngå å tenke at selv en sigarett ikke vil skade deg. I stedet konsentrert om de mange helsemessige fordelene du kan ta fra å slutte å slutte.

Utgitt utløsere

Den uventede røykepulsen kan være farlig og forårsake tilbakefall. Utløsningsfaktorene, hendelsene eller omstendighetene kan samarbeide for å skape et tilbakefall i røyk. Det er viktig å gjøre bruk av disse utløsende faktorene og forhindre dem om mulig.

Vanlige tilbakefall av utløstfaktorer kan inkludere:

  • Bli med på andre røykere, spesielt i et fritidsmiljø
  • alkohol inntak
  • føler seg for trygg
  • Isolere fra venner, familiemedlemmer og medlemmer av støttegruppen
  • Ikke sov eller hvile nok
  • Møt stressende situasjoner på hyppig basis
  • Bli et offer, med følelser av sinne og selvmedlidenhet
  • Tilpasse seg en negativ og pessimistisk holdning

Eliminerer så mange utløsende faktorer som mulig, kan du øke sjansene for å slutte å røyke. Selv om det kan være umulig å slette alle utløsere, gjør ditt beste for å hindre dem på forhånd, gi deg flere sjanser til suksess.

Stress er en av de sterkeste røykeutløsende faktorene, men også en som kan bli betydelig redusert. Avlast stress kan forbedre innsatsen din for å slutte å røyke både før og under en stressende situasjon. Lære å takle å bruke stressås kan føre til suksess. L’Øvelse, en tur, et varmt bad og meditasjon er alle nyttige måter å eliminere stressende faktorer i livet ditt.

Omgir deg med et godt nettverk av supportere er nyttig når du står overfor et tilbakefall eller en røykfeil. Det er viktig å ikke komme seg ned på deg selv og på dine mislykkede forsøk, men gå videre og ikke gi opp.

Ikke gi opp

At du hadde et tilbakefall i A’anledning eller hundre, bør du ikke gi opp din innsats for å slutte å røyke. De fleste prøver flere ganger før de lykkes. Hvis du hadde et tilbakefall, bør du vurdere denne hendelsen som noe å lære og en’erfaring du kan bruke senere. Hvert forsøk på å slutte å røyke tar deg mye nærmere suksess.

Tilhengere omgir deg selv, kan være oppmuntrende i løpet av forlatelsefasen. Ex røykere rapporterer at et godt støttetettverk bestående av familie, venner og arbeidskollegaer er veldig nyttig når du prøver å slutte. Hvis du ikke har et stort nettverk av venner eller familie til din disposisjon, kan legen din og andre helsepersonell tilby støtte og oppmuntring.

Støttegrupper kan gi oppmuntring til rett tid og hjelpe deg med å komme tilbake på sporet etter et lysbilde eller et tilbakefall. Tobaksassistentlinjene finner du gjennom helseforsikringsselskapet, lokale sykehus og klinikker eller arbeidsgivere. Mange har en telefonlinje eller et nettsted som gir nyttig informasjon og hjelp til å slutte å røyke.

Spørsmål:

Når en person bør vurdere bruken av narkotika for å hjelpe deg med å stoppe?

TIL:

Hvis dine første forsøk på å slutte å røyke ved hjelp av atferdsmessige tilnærminger, må du snakke med legen din som kan hjelpe deg med å slutte å røyke. Legen kan begynne å anbefale produkter for bench nikotin erstatning terapi. Hvis disse ikke virker, kan legen anbefale narkotika på det sterkeste reseptbelagte. Mange røykere har hørt historier om folk som bare har & # 8220, ga opp & # 8221; og forlot & # 8220; kaldt Tyrkia & # 8221;. Men dette er unntaket og ikke regelen. Narkotika kan hjelpe deg med å nå målet ditt for å bli røyk.

Timothy J. Legg, PhD, PMHNP-bcanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.