MS og trening: forslag til å holde seg i form

Jeg ble diagnostisert med multippel sklerose (SM) alle’alder av 37. Det var 2006 og inngikk uvitende i # 8217; Octagono for å møte de fem fasene av smerte. Dave mot Dabda. Spoiler: Det var ikke søtt. Det er aldri.

Dabda = negasjon. Sinne. Forhandlinger. Depresjon. Godkjennelse. De fem faser av smerte.

Denialen jobbet som et rart i et par dager til det ble klart nok at jeg ikke hadde en knust nerve eller Lyme’s sykdom (og du trodde du var singelen). Sinnet lanserte meg en arm og la meg gå ut på mindre enn en uke. Forhandlinger? Jeg hadde ingen chips å bli forhandlet. Depresjon gjorde at jeg lanserer en fest med fromhet. Men da oppdaget jeg at noen mennesker likte å gå til syndfester fordi de er gode drap. Dette forlot meg alene med L & # 8217;.

Men som jeg kunne akseptere diagnosen en sykdom som truet med å kansellere en aktiv lidenskap jeg likte? Jeg spilte tennis, basketball, baseball og fotball. Jeg var en snowboarder, syklist, vandrere og frisbee golfer (ok, jeg innrømmer at jeg ikke var så god i vanlig golf). Men en myr, en aktiv msere? Meg selv?

For ti år siden var panoramaet på Internett en deprimerende tangle av smerteblogger og katastrofale prognoser. Jo mer jeg søkte, jo mer jeg likte ikke det jeg fant. De faste og ulike støttettene som er tilgjengelige i dag i MS-fellesskapet var i begynnelsen eller ikke eksisterte ennå.

Så, fikk meg til å tenke: Fordi jeg ikke kunne være den aktive MSER? Og hvis jeg hadde problemer med å få problemer med denne nye normaliteten, trodde jeg at selv andre ujevnte aktive og med samme mentalitet som sameksisterer med MS kunne ha problemer med. Så uken der jeg ble offisielt diagnostisert, begynte jeg også ActiveSers.org, Et nettsted for å hjelpe og motivere andre med MS å være aktiv & # 8211; fysisk, intellektuelt og sosialt & # 8211; uavhengig av funksjonshemming.

Siden da satte jeg meg selv på målet om å sette i bruk det jeg forutsier. Jeg trener nesten hver dag med strekk, kardio og styrketrening.

Ca 1 person i 20 har en aggressiv form for sykdommen, og jeg vant det uheldig lotteriet. Jeg begynte å bruke en treårig walker etter diagnosen og i dag bruker jeg en rekke hjelpemidler til å flytte. Så hvordan i helvete kan jeg administrere et nettsted som fremmer fitness for MS, enn si så kraftig? Det handler om å følge de fem enkle fasene i’# 8217 belysning; trening: mine hacks for øvelsene på MS. Jeg utviklet dem gjennom årene ved hjelp av fysioterapeuter for MS, profesjonelle idrettsutøvere, aktive SM-følgesvenner og en sunn dose eksperimentering.

5 faser av belysning Dell’Øvelse

1. Finn din drift Mojo

Jeg vet at C’Du vet at C & # 8217;. Den fortryllende kraften i deg som ønsker å bli i form. Ingen treningsprogram vil ha langsiktig suksess med mindre du finner den mojo. Mens jeg samlet over 100 studier på MS-øvelser for din glede å lese ActiveSers-forumet, Jeg snakker ikke om hvor fantastisk L’trening for MS fordi du allerede vet. Jeg kommer ikke til å få deg til å trene heller. Nei, du må ha det. Du må ha det. Når du har funnet’inspirasjonen til å trene, er du på den rette veien for neste trinn.

2. Tilpasset grensene dine

Ja, jeg vet at du har MS, noe som gjør det automatisk vanskeligere enn treningen. Kanskje det er tretthet, ustabil balanse, defekt syn, ustabile ben eller [fyll det tomme rommet]. jeg skjønner. Men med mindre du er helt tvunget til sengs, er det måter å trene kroppen din med tilpasninger. Ja, du kan virke litt & # 8216; klumpete vinkende armer ved å hoppe på Jack Sitting & # 8211; Jeg vet at jeg gjør det. Men du vil overskride det i tide hvis du kan holde konsentrert på & # 8217;. Helsen din er for viktig for å unngå å gjøre det.

3. Kanalbeholdermodus

Når du trener, må du ikke bare utføre bevegelser. Gi ikke bare halvparten av ditt beste. Du har skåret dyrebar tid på dagen for å trene, og maksimer den. Den mest effektive måten å komme seg til er å bytte til dyremodus. Beast-modusen er ikke bare en høy forpliktelse, en seriøs treningsøkt. Er # 8217; holdning som jeg utfordrer deg til å prøve å stoppe som kan vinne noe, inkludert MS. Tro det. Personlig oppdaget jeg at høyvolum musikk og forbannelser hjelper meg med å overvinne smerte, og så var det Driftsforskere. (Beklager, mamma, jeg snakker egentlig ikke om deg!)

4. Belastning for konsistens

Togliamolo umiddelbart: Du vil falle fra tanken med øvelser på et bestemt tidspunkt. Det gjør vi alle. Og det er greit. Trikset går tilbake. Ikke la ned noen dager (eller få uker) Inaktivitet Ødelegge Goodwill du bygget med kroppen din. Dette er en livsforpliktelse, akkurat som denne motbydelige sykdommen, som utelukker en kur. Start i en liten. Forpliktet til å strekke seg i 10 minutter om dagen. Legg til 5 minutter med kardio. Så noen vekter. Hit et tilbakefall SpeedBump? Gjenta trinn 1 til 3: Gjenoppdag Mojo, kjør nye tilpasninger og starter deretter Beast-modus. Du kan gjøre det slik.

5. Feire resultatene

Jeg snakker ikke om å åpne en øl og en cheetos-veske etter hver operasjonssesjon. Men få passe er et stort problem når du har multippel sklerose. Vær stolt av hva du gjør og skaper. Det er ikke et slag av flaks at tretthet er avtagende, eller at din & # 8220; tenner tåke / # 8221; Det er ikke så alvorlig som før, eller at du nå kan røre fingrene til tross for låret bakre muskler. (Min historie om det betydelige resultatet her.) Nei, dette er deg. Dette er alt du. Anerkjennelse. Feire. Hvis dette betyr øl og cheetos fra tid til annen, har jeg det bra.

Bunnlinjen

Jeg har et motto: SM er BS & # 8211; En dag er multippel sklerose beatible. Og når han kommer den dagen, må vi ha de mest sunne kroppene og sinnene mulig. L’Øvelse er en stor del av dette. Bli med meg på denne turen. Vær aktiv, hold deg i form og fortsetter å utforske!

Dave Bexfield er en forfatter og grunnlegger av WWW.ActiveSers.org. Han grunnla nettsiden i 2006 for å hjelpe, motivere og inspirere de som lider av multippel sklerose for å forbli så aktiv som mulig & # 8211; fysisk, intellektuelt og sosialt & # 8211; Uavhengig av fysiske grenser. Daves innsats ble støttet av New York Times, publisert på Wall Street Journal og fremhevet på forsiden av Momentum Magazine of the National MS Society. Forbedret holdning og et par underarmkrykker, fortsetter Dave å reise til verden med sin kone 24 år, Laura. Bor AD Albuquerque, NM.