MS Fremgang og følelsesmessige endringer: Depresjon, stress og sinne

Beskrivelse

Multiple sklerose (MS) kan dypt påvirke din fysiske helse, men kan også sette din mentale helse for å teste. Depresjon, stress, angst og svinger d’humør er alle vanlige i mennesker med SM i avansert stadium, men du kan klare disse følelsesmessige endringene. Her er noen måter å redusere stress på, skape en sunnere mentalitet og holde en bedre livskvalitet.

Emosjonell helse og SM

Hvis du har MS, vet du at hver dag gir nye utfordringer og spørsmål. L’Usikkerhet og konstant bekymring kan forårsake nesten alle som føler seg engstelige, stresset eller redd.

Sekund Cleveland Clinic, De vanligste følelsesmessige endringene som du kan eksperimentere med MS inkluderer:

  • Depressive symptomer og episoder
  • sorg for tapet av et liv & # 8220; normal & # 8221;
  • stress og angst
  • Kognitive endringer
  • sinne
  • søvnløshet

Depresjon

Din sykdomsopplevelse kan føre til depresjon. For eksempel kan kropp og sinnsendring påvirke måten du føler om deg selv og ditt liv. Sykdommen i seg selv kan også forårsake depresjon: Siden SM-angrepet Myelin, kan nervene dine ikke lenger kunne overføre elektriske impulser som påvirker humøret ditt.

Den gode nyheten er at depresjon kan bli kurert. I de fleste tilfeller foreskriver legene en kombinasjon av terapi og antidepressiva stoffer. Ordens terapi kan være individuell med en autorisert profesjonell, eller legen kan foreslå å møte i gruppeterapi-økter med andre som også har MS.

Ytterligere informasjon: Forståelse og styring av endringer D’Multiple sklerose humør »

Kopiering

Stress kan være sunt for små doser. Fremmer raskere svar på situasjoner som krever dem og kan til og med øke immuniteten.

Imidlertid kan en langvarig og uløselig stress ha motsatt effekt. Du kan begynne å ha nye eller forverrede SM-symptomer på grunn av hvordan stress påvirker sykdommen og kroppen din.

MS er uforutsigbar, som kan øke stresset. Sykdommen kan endres og forverres uten varsel. Andre stressende faktorer inkluderer symptomene, økonomiske bekymringer på dekning av behandling og konstante justeringer som er nødvendige for å håndtere sykdommen.

Stress kan behandles, skjønt. Faktisk, En 2012 studio Han oppdaget at folk med SMS som fulgte et 8-ukers stresshåndteringsprogram med muskelavslapping, puste- og avslappeteknikker, har opplevd mindre stress og mindre symptomer på depresjon.

L’Vanlig trening kan også bidra til å redusere stress. Snakk med legen din eller fysioterapeut av måtene du kan være aktivt uten å forverre symptomene eller sakte fremskritt.

Tilleggsinformasjon: Ni øvelser for å fremme MS »

Raseri

I øyeblikk av stor stress, kan du bare måtte lufte. Uttrykker ofte din sinne eller din frustrasjon kan hjelpe deg med å lindre stress. Det bør imidlertid ikke være din viktigste form for raseri reduksjon.

Når du har hatt et øyeblikk for å roe deg, spør deg selv:

  • Fordi jeg var så sint?
  • Hva fikk meg til å føle meg så frustrert?
  • Det var noe jeg kunne forhindre?
  • Hva kan jeg gjøre for å hindre at det skjer igjen?

Utvikle en spillplan Hvis du finner deg selv, føler deg lignende følelser i fremtiden.

Finn måter å slappe av på

Det er ingen riktig måte å slappe av på. Avslapping kan bety noe annerledes for alle. Les, lytt til musikk, matlaging eller annen aktivitet kan hjelpe deg å føle deg rolig og i kontroll.

Dyp pusting er A’aktivitet som kan redusere spenningen, slappe av kroppen og hjelpe sinnet til å føle seg mer rolig. Prøv å bruke dyp pusting når du forventer en stressende periode, for eksempel hvis du er nervøs for alle’ideen å gå ut i offentligheten, bli med mange mennesker eller gjenopprette testresultater. Dyp pusting tar bare noen få minutter, det krever ikke spesialutstyr og kan brukes når som helst når du trenger å føle deg rolig.

Yoga kombinerer søt pust og strekker seg for å frigjøre mental og fysisk spenning. Hvis MS hindrer din fysiske rekkevidde, kan du fortsatt være i stand til å øve endrede poser for å hjelpe deg med å strekke, slappe av og la stresset gå. Snakk med legen din eller fysioterapeut før du starter yoga.

Finn ut mer: Yoga Fordeler for folk med SM »