Mørke sirkler under øynene: årsaker og behandlinger

Mørke sirkler under øynene

De mørkeste mørke øyenbrynene er vanlige hos menn og kvinner. Ofte ledsaget av poser, kan mørke sirkler få deg til å virke eldre enn deg. For å forverre ting, kan det være vanskelig å kvitte seg med det.

Selv om de kan slå noen, er mørke sirkler vanligere hos mennesker som:

Mens tretthet kan virke som den mest logiske forklaringen på denne tilstanden, er det en rekke faktorer som kan bidra til mørke sirkler. I de fleste tilfeller er jeg ikke en grunn til bekymring og krever ikke medisinsk behandling. Les videre for å lære mer.

Hva forårsaker mørke sirkler?

Det er en rekke faktorer som bidrar til mørke sirkler. Noen vanlige årsaker til inkluderer:

tretthet

Sov for mye, ekstrem tretthet eller vær våken noen timer etter at den normale tiden skal gå til sengs, kan forårsake dannelsen av mørke sirkler under øynene. Søvnmangel kan gjøre huden din ugjennomsiktig og blek, slik at du kan vise mørke vev og blodårer under huden.

Mangel på søvn kan også gjøre væske akkumulere under øynene, slik at de ser hovne ut. Som et resultat kan de mørke sirkler du ser, faktisk være skygger projisert av dine hovne øyelokk.

Alder

L’Natural Aging er en annen vanlig årsak til de mørke sirkler under øynene. Aldring, huden din blir tynnere. Du mister også fettet og kollagen som er nødvendig for å holde hudens elastisitet. Når dette skjer, blir mørke blodkar under huden mer synlige, og forårsaker mørkingen av området under øynene.

Øye tretthet

Fikse fjernsynet eller dataskjermen kan forårsake betydelig øye stress. Denne stubben kan forårsake blodårene rundt øynene. Som et resultat kan huden som omgir øynene dine mørke.

Allergier

Allergiske reaksjoner og øyetørrhet kan utløse mørke sirkler. Når du har en allergisk reaksjon, frigjør kroppen histamin som et svar på skadelige bakterier. I tillegg til å forårsake irriterende symptomer, inkludert kløe, rødhet og hevelse i øynene, forårsaker histaminene også dilatasjonen av blodårene og blir mer synlige under huden.

Allergier kan også øke ditt ønske om å gni og skrape pruriginøs hud rundt øynene. Disse handlingene kan forverre symptomene, forårsaker betennelse, hevelse og ødelagte blodårer. Dette kan forårsake mørke skygger under øynene dine.

Dehydrering

Dehydrering er en vanlig årsak til mørke sirkler under øynene. Når kroppen din ikke mottar riktig mengde vann, begynner huden under øynene å se av og øynene virker nedsunket. Dette skyldes deres nærhet til det underliggende beinet.

Overeksponering til solen

Overeksponering til solen kan få kroppen til å produsere et overskudd av melanin, pigmentet som gir farge til huden din. For mye sol, spesielt for øynene, kan mørke pigmenteringen av den omkringliggende huden.

Genetikk

Familiehistorie spiller også en rolle i utviklingen av mørke sirkler under øynene. Det kan være en arvelig strekk observert i tidlig barndom og kan bli verre med alderen eller # 8217; alder eller forsvinne sakte. Predisposisjonene til andre medisinske forhold, som skjoldbrusk sykdom, kan også forårsake mørke sirkler under øynene.

Behandling

Hjemme behandlinger

Behandling for mørke sirkler avhenger av den underliggende årsaken. Det er imidlertid noen hjem rettsmidler som kan bidra til å håndtere denne tilstanden. Noen av de vanligste metodene inkluderer:

 • Påfør en kald pakke. En kald pakke kan bidra til å redusere hevelse og begrense dilaterte blodkar. Dette kan redusere utseendet på hevelse og bidra til å eliminere mørke sirkler. Vikle noen isbiter i en ren og bruk klut på øynene. Du kan også fukte en klut med kaldt vann og bruke det på huden under øynene i 20 minutter for samme effekt. Gjenta denne prosessen hvis kluten blir varm eller hvis isen smelter.
 • Mer. Gjenopprett søvn kan også bidra til å redusere utseendet på mørke sirkler. Søvnmangel kan gjøre blek hud, noe som gjør mørke sirkler. Gi deg selv fra syv til åtte timers hvile for å hindre at de mørke sirkler vises.
 • Hodet opp. Mens søvnmangel kan spille en rolle i produksjonen av de mørke posene under øynene, er det noen ganger slik du sover. Raises hodet med noen puter for å hindre at væsken akkumuleres under øynene, noe som kan få dem til å se hovne og hovne.
 • Dyp med teposer. L’Påføring av kalde teposer på øynene kan forbedre utseendet;. Te inneholder koffein og antioksidanter som kan bidra til å stimulere blodsirkulasjonen, begrense blodårene og redusere væskeoppbevaring under huden. Fordyp to sachets med svart eller grønn te i varmt vann i fem minutter. La dem kule i kjøleskapet i 15-20 minutter. Når de er kalde, gjelder det teposer på øynene lukket i 10-20 minutter. Etter fjerning, skyll øynene med kaldt vann.
 • Skjul med sminke. Selv om sminke og kosmetikk ikke kurerer mørke sirkler, kan de bidra til å mimetisere dem. Rekorratene kan dekke de mørke stedene for å camouflere med normal hudfarge. Men som med enhver aktuell behandling eller sminkeprodukt, bruk tilstrekkelig omsorg. Noen produkter kan forårsake en forverring av symptomene og utløse en allergisk reaksjon. Hvis du begynner å vise uregelmessige symptomer fra hvilken som helst aktuell behandling, avbryter du umiddelbart L & # 8217, bruk og planlegg et besøk med legen din.

Medisinske behandlinger

For en mer effektiv og permanent løsning er enkelte medisinske behandlinger tilgjengelige for å redusere utseendet på mørke sirkler. Noen av de vanligste metodene inkluderer:

 • Kjemisk peeling for å redusere pigmentering
 • Laser kirurgi for å gjenopprette huden og forbedre huden styrking
 • Medisinske tatoveringer å injisere pigmentet i områdene i huden som thiners
 • Vevsfyllstoffer for å skjule blodkar og melanin som forårsaker misfarging av huden under øynene.
 • Fjerning av fett for å fjerne overflødig fett og hud, avslørende en jevnere og ensartet overflate
 • Kirurgiske systemer for fett- eller syntetiske produkter

Før du bestemmer deg for en kosmetisk prosedyre, diskuter alternativene dine med en lege. Invasive medisinske behandlinger kan være dyre, smertefulle og krever ofte en lang gjenopprettingstid.

Outlook

For mange mennesker er mørke sirkler midlertidige og ofte er jeg en aldringsindeks eller mangel på søvn. Selv om mange medisinske og hjemmebehandlinger er tilgjengelige for å forbedre øynene dine, er de mørke sirkler generelt ikke en advarsel nok. Men hvis misfarging eller hevelse forverres over tid, planlegg et besøk med legen din eller dermatologen for å sikre at du har riktig diagnostisert problemet og motta den beste behandlingen.