Mørke knokler: årsaker, behandlinger og naturlige rettsmidler

Mørk hud på knokler kan ha mange årsaker. Den mørkere pigmenteringen på knoklene kan bli arvet. Eller det kan være en reaksjon på et stoff som du tar, som et oralt prevensjonsmiddel, et sterkt kortikosteroid eller niacin.

Den mørkere huden på knoklene kan også være et tegn på en underliggende tilstand som må behandles, som diabetes.

Enhver i alle aldre kan utvikle mørke knokler. Men de forekommer oftere hos mennesker med mørkere hudpigmentering.

Her vil vi undersøke noen mulige årsaker til mørke knokler, så vel som ulike behandlinger, inkludert hjemmemedisiner.

Hva kan forårsake mørke knokler?

De mørke knoklene kan være et symptom på en rekke helsemessige forhold. Det kan også skyldes en mangel på vitaminer og noen stoffer. La oss ta en nærmere titt på noen av de vanligste årsakene.

Acanthosis Nigricans

L’Acanthosis nigricans (AN) er en tilstand som innebærer skjult og # 8217; fortykning av huden i ett eller flere områder av kroppen, inkludert knoklene. Scurita-huden kan virke fløyelsaktig. Det kan også føle kløe eller lukt.

En er ganske vanlig. I en 2010 studio, En ble diagnostisert i 19.6% av studiedeltakere, i alle aldersgrupper. Ifølge denne studien var tilstanden mer utbredt i befolkningen av indianere, afroamerikanere og Hispanics.

Alle kan få en, men du er mer i fare hvis:

 • Jeg er overvektig eller har fedme
 • ha en familiehistorie av en
 • De er afroamerikansk, innfødt amerikansk eller spansk
 • De er motstandsdyktige mot # 8217; insulin

Noen ganger er en arvet og kan forekomme hos friske mennesker. Det antas å være korrelert til Mutasjoner i et gen involverer fibroblast vekstfaktoren. Men det er ofte et symptom eller et advarselsskilt på en annen tilstand, som diabetes.

Prediabetet og diabetes

De mørke knoklene er mer utbredt blant de som har diabetes eller som har flere risikofaktorer for diabetes. PrediaBete betyr at blodsukkernivået er høyere enn normalt.

Ifølge Mayo Clinic har prediabetet ofte ingen symptomer, så de mørkede knoklene kan være et advarselssignal. Dette er viktig, fordi livsstilsendringer kan bidra til å regulere blodsukkernivået og forhindre prediabetet fra å utvikle seg til diabetes.

Forholdet mellom mørke knokker og diabetes er ikke helt inkludert. Det antas at høye nivåer av insulin kan påvirke veksten av hudceller.

Vitamin B-12-mangel

Ifølge en 2016 studio, De mørke knoklene kan være en viktig indikator for vitamin B-12-mangel. Noen ganger kan det være den eneste indikatoren for denne mangelen. Andre symptomer på vitamin B-12-mangel inkluderer:

 • utmattelse
 • anemi
 • pust
 • Svimmelhet sensasjon eller fantastisk
 • Nevrologiske problemer

TIL Undersøk saken 2017 rapporterte at ca 10% av personer med vitamin B-12-mangel har mørkere knokler.

Når mangelen på B-12 blir behandlet, vil knokhuden sannsynligvis gå tilbake til sin normale farge.

Narkotika reaksjoner

Noen mennesker kan utvikle mørkere knokler på grunn av et stoff som tar. De vanligste stoffene som kan føre til at dette inkluderer:

 • Orale prevensjonspiller
 • Veksthormonbehandling
 • østrogen terapi
 • glukokortikoider
 • Protexi inhibitorer
 • Niacin og nikotinsyre
 • Injisert insulin

Hvis du antar en av disse stoffene, kan du diskutere alternativer med legen din. L’Mørkning av knoklene forsvinner vanligvis når stoffet er avbrutt;.

dermatomi

Dermatomyositis er en sjelden inflammatorisk sykdom som kan forårsake muskel svakhet og en’utslett. L’utslett kan vises på knoklene, ansiktet, brystet, knær eller albuer.

L’utslett kan være blåaktig-lilla eller rødt. Noen ganger l’utslett kan vises uten noen muskel symptomer.

dermatomi mer vanlig forekommer hos barn i alderen mellom 5 og 15 år eller hos voksne mellom 40 og 60 år. Det er ingen kur for denne tilstanden, men symptomene kan behandles.

Addisons sykdom

Addisons sykdom er en sjelden tilstand. Det er forårsaket av manglende evne til binyrene å produsere en tilstrekkelig mengde steroidhormoner kjent som kortisol og aldosteron.

Tretthet og hudfarge mørkhet er to vanlige symptomer. Den mørkere huden har en tendens til å vises i nærheten av arr eller hudplater som knokler. Symptomer kan variere, men huden mørkere går ofte foran andre symptomer.

Hvem vi er 1 i 100.000 Folk i USA har Addisons sykdom. Det slår vanligvis folk mellom 30 og 50 år. Tilstanden er behandlet med rusmidler for å håndtere symptomer.

skleroderma

Scleroderma, også kalt systemisk sklerose, er en sjelden autoimmun sykdom som forårsaker kollagen overproduksjon. Dette fører til alt, herding og styrking av huden og bindevevet. Det er mange typer sklerodermi, og noen kan deaktiveres.

En av symptomene på sklerodermi er en rødhet i huden, forstått hender og knokler.

Denne tilstanden er også forbundet med Raynaud-fenomenet, som ofte er et tidlig symptom på skleroderma. I Raynaud kan blodkarene i fingrene i hendene og føttene, og kan bli blå og vondt. Dette er vanligvis som svar på kalde temperaturer eller stress.

Polycystisk eggstokkssyndrom

Syndromet til Polycystic Ovary (PCOS) innebærer produksjon av nivåer høyere enn de normale mannlige hormonene hos kvinner. En av symptomene kan være huden mørkere, spesielt i kroppsfolk.

PCOS er herdbar med narkotika og livsstilsendringer, for eksempel vekttap og # 8217; trening.

Autoimmune sykdommer

I sjeldne tilfeller, Mørke knokler kan være forbundet med autoimmun sykdom som Sjögrens syndrom eller lupus.

Når skal du se en lege

Hvis knoklene dine blir mørkere og du ikke vet hvorfor, er det en god ide å konsultere legen din. Informer legen din om noe annet symptom du måtte ha, som tretthet, svimmelhet eller smerte.

Det er spesielt viktig å konsultere legen din dersom knoklene plutselig blir mørkere. Dette kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand som krever umiddelbar behandling.

Behandling

Hvis dine mørke knokler er koblet til en underliggende helsetilstand, vil den første behandlingslinjen inkludere narkotika, andre typer terapier eller livsstilsendringer for den tilstanden.

Hvis de underliggende forholdene er utelukket, finnes det andre alternativer du kan prøve å behandle dine mørke knokler. Disse inkluderer hjemmemedisiner, benk-toppprodukter og reseptbelagte legemidler som kan behandle hyperpigmentering.

Snakk med legen din eller behandlinger dermatologen som kunne fungere bedre for deg og din hud.

Husholdningsartikler

Noen vanlige innenlandske gjenstander som kan hjelpe deg med å lette knokler inkluderer:

 • Natriumbikarbonat blandet med vann i en deig og påført på knoklene i 15-20 minutter
 • Sitronsaft påføres daglig på knoklene med en bomullspute

Det er en god ide å holde knoklene og hendene fuktige alle L’år. Pass også på at du bruker solkrem når du er ute, selv om huden din er naturlig mørk.

Selv om fuktighetsgivende krem ​​og solkrem ikke lyser knoklene, kan de bidra til å forhindre skade og irritasjon forårsaket av sol, kulde, kjemikalier og varmt vann.

Bench Remedies (OTC)

Det er mange kommersielle produkter som annonserer og # 8220; Lightening & # 8221; av huden. Noen kan være dyre og kreve langvarig bruk. Husk at ikke alle kommersielle produkter fungerer som annonsert.

Noen vanlige OTC-skinnede produkter inneholder hydrokinoner eller lipoidrossiaccid, som er avledet fra # 8217; salicylsyre.

TIL Dermatologisk studie Han fant ut at noen naturlige ingredienser kan bidra til å lette huden. Disse naturlige ingrediensene, som vanligvis ikke forårsaker irritasjon, inkluderer følgende:

 • Soya. Kan bidra til å fjerne huden og undertrykke utseendet på ekstra overflatepigmenter.
 • Niacinamid. Denne form for vitamin B-3 fungerer på samme måte som soya.
 • Hjulsyre. Denne syren er avledet fra jordbær, kirsebær og granatepler. Det virker for å stoppe et enzym som trengs for melaninproduksjon (hudpigment).
 • Peroxidase av Lignina. Dette enzymet ekstraheres fra en sopp som ligger i tremassen. Kan bryte ned melanin.

Den samme studien viste at følgende naturlige ingredienser også kan bidra til å fjerne huden. Imidlertid kan disse ingrediensene være mer sannsynlig å forårsake en allergisk reaksjon.

 • Arbutin. Dette er avledet fra planter, inkludert blåbær og tranebær.
 • Cogy syre. Dette er avledet fra en sopp funnet i trepulpet.
 • Lakrisekstrakt. Dette er tilgjengelig på telleren som Liquirtin.

L’Aloe blader ekstrakt er en annen naturlig ingrediens som kan bidra til å rydde huden, ifølge 2012 studie.

Pass på at du leser produktetikettene nøye, slik at du vet hvilke typer ingredienser som brukes i en lysende hudbehandling.

Rettsmidler på resept

Hvis andre behandlinger ikke virker for deg, kan legen foreskrive andre aktuelle rettsmidler. Noen vanlige foreskrevne legemidler for hyperpigmentering inkluderer:

 • keratolytika, som aktuelle retinoider
 • Aktuelle forbindelser av vitamin D.
 • Oral melatonin

Andre nye reseptbelagte produkter har nylig blitt utviklet. To Lovende farmasøytiske ingredienser For å lette huden er:

 • SMA-432
 • 4-n-butylresorcinolo

Snakk med legen din om en behandlingsplan som fungerer best for deg. Pass på at du også ber om bivirkninger fra resepter eller benkprodukter.

Ta bort

Den mørkere huden på knoklene er et ganske vanlig problem. Det er ofte forbundet med andre forhold, mer vanlig fedme og prediabetet. Hvis dine mørke knokler ikke er et symptom på en underliggende helsetilstand, er mørk hud sannsynligvis ikke en grunn til bekymring.

Hvis du vil lette huden på knoklene, kan du velge hjemme rettsmidler eller produkter som er kjøpt i butikken. Hvis disse ikke virker, kan du spørre legen din om reseptbelagte behandlinger.

Det er en god ide å konsultere legen din hvis du merker at knoklene dine har mørkt. Noen ganger kan det være et tegn på en mer alvorlig tilstand som krever behandling.