Mørke armhuler: behandling, årsaker og forebygging

Dette er en grunn til bekymring?

Armpittene dine skal naturligvis ha alle «8217; bli den samme skyggen av resten av huden din. Men noen ganger kan huden under armhulene ta en mørkere nyanse. Mørke armhuler er vanligvis et tegn på noe seriøst, men noen kan finne dem pinlig, spesielt under tankens toppsesong og badedrakter.

L’mørkning skyldes ofte en hudtilstand kalt acanthosis nigricans (AN). Det fører til at huden blir inspisert og roper i brettene rundt kroppen.

De fellesarealene i obscuration inkluderer:

 • armhuler
 • Nakke tilbake
 • lyske
 • albuer
 • knær

Din hud kan også bli slitt eller luktet i disse områdene.

Hvor som helst fra 7 til 74% av menneskene opplever noen form for en, andre a Oversikt over 2014 tilstand. Sannsynligheten for å utvikle mørke armpensions, avhenger ofte av faktorer som rase, helse og familiehistorie.

Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor dette skjer og hva du kan gjøre.

Hva forårsaker denne tilstanden og hvem som er i fare?

Fargen på huden din bestemmes av pigmentceller kalt melanocytter. Når disse cellene multipliserer mer, kan de forvandle huden til en mørkere farge.

Alle kan utvikle en, men noen mennesker driver en større risiko. Folk som har mørkere huden er mer sannsynlig ha mørkere under armhulene sammenlignet med folk med klarere hud.

En noen ganger kjører i familier. Arvet av et defekt gen. Du er mer sannsynlig å ha mørke flekker på huden hvis du har en forelder, en bror eller en annen nær slektning med tilstanden.

Selv om L’en er vanligvis genetisk eller knyttet til en tilstand nedenfor, er det noen rettssaken antyder at selv hårfjerning kan være en syndrit. Du tror at 8217; irritasjon på grunn av gjentatt barbering eller spaffaumature kan stimulere overflødig melanocytterproduksjon.

For å unngå irriterende armhulene, smør huden med en delikat såpe eller en barberkrem før barbering. Deretter gjelder det en luktfri fuktighetskrem.

Du kan også være mer sannsynlig å utvikle en på grunn av:

Fedme

Ta en ekstra vekt gjør kroppen din mer motstandsdyktig mot effekten av insulinet. Dette hormonet bidrar til å regulere blodsukkeret. Høye nivåer av insulin i blodet kan føre til økning i produksjonen av hudpigmentceller.

Du kan finne mer enn Halvparten av voksne som overstiger 200 prosent eller mer av deres ideelle kroppsvekt, opplever dimmen av armhulene og andre hudfolder.

Type 2 diabetes

L’fedme er også en risikofaktor for type 2 diabetes, en høy blodsukker sykdom. Folk som utvikler type 2 diabetes, har større risiko for en.

Hormonale syndromer

Noen forhold som forstyrrer insulinnivåer, kan føre til en.

Dette inkluderer:

 • Dell’polycystisk eggstokk
 • Cushing syndrom
 • Akromegaly
 • Hypothyroidisme, Hypoaktiv skjoldbruskkjertel

Dressing

Noen stoffer øker insulinnivåene, som kan forårsake mørkere av armhulene.

Dette inkluderer:

 • insulin
 • Kortikosteroider, som prednison (rayos)
 • Menneskelig veksthormon
 • P-piller
 • High Dosage Niacin (Niacor)

Kreft

I sjeldne tilfeller, En plutselig hud mørkning kan være et kreftskilt. Når dette skjer, påvirker det ofte mage, lever eller kolon. Disse svulstene øker nivåene av vekstfaktorer som stimulerer hudpigmentceller.

Når’en skyldes kreft, kalles det acanthosis nigricans maligno. Sannsynligvis vil du se mørke flekker rundt munnen.

Hvordan det blir behandlet?

Ofte vil behandlingen av den medisinske tilstanden som forårsaket mørke armhulen løse problemet. En kombinasjon av medisiner og hjemmemedisin kan bidra til å fjerne fargen.

Endringer i livsstil og hjemmemedisin

L’fedme er en av hovedårsakene til mørke armhuler. Å miste vekt kan ofte løse problemet. Vekttap er også en effektiv måte å behandle diabetes på. Snakk med legen din om kosthold og treningsstrategier for å hjelpe deg med å oppnå en sunn vekt for din høyde.

Hvis du mistenker at et stoff du tar, forårsaker dine mørke armhuler, snakk med legen din for å bytte til en annen.

Naturlige rettsmidler

Noen naturlige rettsmidler har blitt forfremmet for å lette pigmentert hud, inkludert:

 • Sea agurk ekstrakter
 • curcumin
 • thistle ekstrakt

Det har ikke vist seg at disse produktene lyser mørke armhulen, og noen av dem kan forårsake bivirkninger. Snakk med legen din eller dermatologen før du bruker noe naturlig middel.

Narkotika og prosedyrer

Dermatologen din kan foreskrive medisiner for å lette huden under armene dine.

Populære alternativer inkluderer:

 • Retinoid kremer eller piller. Tretinoin (Retin-A) betraktes som første linjebehandling for en. Hvis det brukes regelmessig, kan det hjelpe deg tynn og lette huden i de berørte områdene.
 • Kjemisk peeling. Skinnene som inneholder trikloreddiksyre (TCA) kan bidra til å eksfoliere huden. Denne prosessen bidrar til å fjerne den tykkere og mest skadede huden for å avsløre en ny og jevn hud.
 • Calcipotriene (Dovonex). Denne vitamin D-kremet reduserer hudpigmentceller.

Dermabrasion, som re-vekst på huden, og laserterapier brukes også til å behandle mørk hud under armhulene.

Hvis du har kreft, vil legen utføre kirurgi for å fjerne svulsten. Når kreften har fjernet, vil mørk hud ofte forandre seg.

Når du skal se legen din

Selv om mørke armhuler generelt er ufarlig, er det verdt å få dem sjekket av en hudlege, spesielt hvis du tror du har en tilstand som diabetes eller en ipoaktiv skjoldbruskkjertelkjertel. Behandlingen av tilstanden som førte til at han vanligvis gjør den mørke huden fade.

Hvis du plutselig ser mørke flekker under armene dine og andre områder av huden din, kontakt din dermatolog eller grunnleggende lege. Dette kan være et tegn på mer alvorlige forhold, som kreft.