Mørke albuer: Årsaker, hjemmemedisiner og mer

Beskrivelse

De mørke albuene oppstår når albuene samler en mørkere hud enn resten av armen. Dette kan skyldes:

  • En opphopning av døde hudceller
  • Hyperpigmentering økte med Sun-eksponeringen med & # 8217
  • P-piller
  • Melasma (mørke flekker) fra en nylig graviditet
  • fregner og flekker av’alder
  • Noen hudforhold, for eksempel psoriasis og eksem
  • Betennelse fra en tidligere skade

Selv om slike årsaker kan påvirke noen del av huden, er albuene kanskje mer sårbare på grunn av mangel på oppmerksomhet og omsorg i forhold til andre mer fremtredende deler av kroppen, som ansiktet.

Folk med naturlig mørkere hud nyanser er også i større risiko for mørke albuer.

Til tross for de mange årsakene og risikofaktorene for mørke albuer, er det skritt du kan gjøre hjemme for å minimere effekter.

Hushjelpemidler for å lette

Husholdningsartikler er de mest ønskelige for å lyse mørke albuer. For en, er de relativt billige. De involverer heller ikke bivirkninger som medisinske produkter kan gjøre. Prøv en eller flere av følgende metoder:

Aloe vera

en 2012 studie foreslo at l’aloe vera kan lette huden. Dette skyldes en prosess som kalles en alfa-adrenerge-reseptorstimulering, som oppstår når produktet på huden påføres. Søk etter geler eller lotioner med aloe vera og bruk opptil to ganger om dagen.

Natrium bikarbonat

Natriumbikarbonat har eksfolierende og lynegenskaper for hud som kan hjelpe til med å behandle mørke albuer. Begynn å legge til en teskje om gangen med vann i en bolle. Fortsett å legge til og bland godt til du får ønsket produktbeløp. Deretter gjelder den direkte til albuene.

Behandler prosessen som en ansiktsmaske, hvor du forlater produktet i ca 10-15 minutter og deretter skyller. Gjenta to ganger i uken. Men unngå å bruke natriumbikarbonat på ansiktet.

Sitrusfrukter

TIL 2014 Studio foreslo at muntlige kosttilskudd som inneholder sitrustrekker var spesielt nyttige for lynet av mørke hudflekker på grunn av solens eksponering.

Men du kan potensielt trekke noen av fordelene ved hjelp av sitroner eller andre sitrusfrukter fra kjøkkenet ditt uten å måtte bruke kosttilskudd.

Bare klem sitrusjuice i en kopp. Dermed bruk en bomullspute eller en klut for å påføre juiceen direkte til albuen. Du kan gjenta denne prosessen hver dag.

Mel D’havre og yoghurt

Både D & # 8217 mel; havre som yoghurt har beroligende egenskaper som kan legge til ytterligere fuktighet for tørr hud. Som natriumbikarbonat, disse to ingrediensene fungerer bedre som en maske.

Bli med i melet d’havre og yoghurt i like deler til du får en homogen blanding, og bruk den på albuene dine. La opptil 20 minutter om gangen.

Gurkemeie

Denne ingrediensen kommer fra en indisk rotanlegg som ligner på ingefær. I følge Nasjonalt senter for komplementær og integrert helse, Gurkemeiepulver kan hjelpe en rekke hudforhold hvis de brukes som en deig.

Bland pulveret med vann og sett deretter direkte på albuene. La opptil 10 minutter og skyll deretter.

Langsiktig hudpleie

Bortsett fra hjemmet rettsmidler for å lette fargen på mørke albuer, anbefaler vi deg å investere litt og tretthet i din generelle hudpleie rutine. Daglige ritualer, for eksempel rengjøring, L’hydrering og beskyttelse, kan redusere utseendet på mørke hudpunkter over tid samtidig som den opprettholder en sunn hud.

Rengjør og fuktighet

Ta deg tid til å sørge for at du vasker albuene hver dag når du dusjer eller bad og følger alltid en fuktighetsgivende krem.

Du kan også bruke en tettere fuktighetskrem over din daglige kropps lotion, som kokosnøttolje eller # 8217; aloe vera.

Produkter som inneholder soya, lignin, ellaginsyre og vitamin B-3 kan også lette huden, i henhold til American Academy of Dermatology.

Exfolia albows

I tillegg til å fukte albuene for å gjøre dem myke, må du ta tiltak for å kvitte seg med de døde hudcellene og forhindre … Akkumulering. Du kan gjøre det exfoliation en eller to ganger i uken.

Du kan bruke et eksfolierende boblebad eller en sukkerskrubb for en ekstra intensitet på 8217. Pass på at du gni produktet på albuene dine med en vanlig og sirkulær bevegelse.

Også, ikke gni for sterk: Dette vil bare ikke mislikes huden rundt albuene og vil gjøre de ufullkommenhetene oppfattet mer tydelig.

Bruk solkrem

Du bør også ha solkrem hver dag. Hvis armene dine blir utsatt for solen, må du sørge for at du bruker en Spectrum Solar Cream 15 minutter før. De American Academy of Dermatology Anbefal et produkt med en SPF på minst 30.

Vær særlig oppmerksom i produktprogrammet på albuene. Fordi i Quest’Arm Area C’Det er en naturlig forlengelse på grunn av bøyningen av albuen, vil du sannsynligvis ofte måtte bruke tolen på nytt.

Det er også viktig å huske på at solbeskyttelse ikke bare beskytter huden din, men bidrar også til å bevare effekten av enhver behandling du bruker.

Sekund American Osteopathic College of Dermatology, Bare en dag med ubeskyttet soleksponering kan ende opp med å kansellere flere måneder med behandlinger.

Benkbehandlinger

Hvis hjemmelagde rettsmidler og sunn hudpleiepraksis ikke synes å gjøre kunsten for dine mørke albuer, kan det hende du trenger noe sterkere å håndtere den underliggende hyperpigmentering.

Lightening-produktene fra telleren (OTC) er det første trinnet. Prøv produkter med hydrokinon, som bidrar til å lyse opp mørk hudpigmentering eller produkter med lipoidrossylsyre.

Ulempen med OTC-produkter er at de raskt kan bli dyrt for mengden produkt som er oppnådd i hver flaske, da det er nødvendig å bruke dem på et stort område. Det kan også være flere uker, eller til og med måneder, å tre i kraft.

Noen bivirkninger inkluderer:

  • irritasjon
  • Slukket skinn
  • Økt følsomhet for solen

Ingredienser som lakris og kojinsyre forårsaket allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Stopp med et produkt hvis det forårsaker rødhet, utslett og kløe.

Synede produkter med medisinsk resept er også tilgjengelig hvis OTC-produkter ikke kutter det. Snakk med legen din om disse alternativene, inkludert ingredienser som L’foreskrevet hydrokinon eller andre blekemidler.

For alvorlige tilfeller er laserbehandlinger A’annet alternativ. Den større risikoen med disse behandlingene er helbredelsen, som til slutt kan gjøre de mørke albuene enda mørkere.

Bunnlinjen

De mørke albuene kan være frustrerende og kan ta litt tid å løse denne typen hudproblem. Imidlertid kan en solid hudpleieplan kombinert med hjemmemedisiner eller medisinske produkter hjelpe deg med å lette fargen på mørke albuer.

Hvis du ikke ser resultater innen et par måneder, kontakt legen din. Kan hjelpe deg med å evaluere din nåværende behandlingsplan og gi andre anbefalinger om nødvendig.