Morgenallergi: Årsaker, behandling og forebygging

Del på Pinterest

Lukket nese, nysing, nesedråpe, hoste, cola nese: de er alle vanlige reaksjoner på et allergen.

Allergier kan deles når som helst i løpet av året i løpet av året, spesielt om sommeren, sommeren og høsten. Og hvis du bor sammen med dem, kan du møte irriterende symptomer hele dagen, hver dag.

Noen mennesker har imidlertid bare symptomer på allergi om morgenen, i så fall er de fine for resten av dagen.

Familie?

I så fall, ikke la allergi starte dagen din dårlig. Her er noen årsaker til allergi symptomer om morgenen, så vel som måter å hindre nysing på, hosteog andre symptomer.

Hva er de viktigste årsakene til allergi symptomer om morgenen?

Allergiske symptomer skyldes noen ganger allergisk rhinitt eller høst. Symptomene oppstår når immunsystemet for mye reagerer på allergenene tilstede i # 8217; luft, forårsaker hevelse og betennelse i nesen.

Denne reaksjonen av immunsystemet kan utløse de nevnte symptomene og også forårsake andre symptomer, for eksempel:

 • nesetetthet
 • Wheezing
 • hodepine
 • øyne fulle av tårer

Allergene som er ansvarlige for kjøttsymptomer, inkluderer:

1. Pollen

Hvis du har en Pollen allergi, vil du sannsynligvis legge merke til en forverring av allergiske symptomer om morgenen.

Dette skyldes at antall pollens er mest om morgenen. Så hvis du er ALLE’åpen på denne tiden på dagen, gå med hunden, på en morgenløp eller for å forberede jobben, kan du begynne å trekke opp med nesen, nyser og hoste når du går ut.

2. Pulvermidd

Allergier kan også klappe om morgenen hvis du er allergisk mot støvmidd. Dette er mikroskopiske insekter som bor i boliger, og dessverre er soverommet et varmt sted for dem.

Har en tendens til å leve og multiplisere på madrasser, puter, sengetøy og møbler. Pulvermider biter ikke eller sprer sykdommer. Men hvis du sover i en hjemsøkt seng av myter, kan du våkne med allergi symptomer hver morgen.

3. Kjæledyr hår

Pet Hair er en annen utløserfaktor for morgenallergi, spesielt hvis kjæledyret sover i sengen din eller i soverommet. Selv når kjæledyr ikke sover med deg, kan kjæledyr håret fortsatt akkumulere på sengetøyet og bli fanget i teppet.

4. Form

Intern mold kan også forringe symptomene på # 8217; allergi om morgenen, spesielt hvis soverommet ditt er i umiddelbar nærhet av et bad eller i nærheten av stedet for A’mold angrep.

Hva er de andre årsakene til allergi symptomer om morgenen?

Imidlertid er allergiske symptomer om morgenen ikke bare forårsaket av allergener. Ikke-allergisk rhinitt kan også utløse morgenallergi symptomer som overbelastning, cola nese, nysing og hoste.

Allergisk rhinitt og ikke-allergisk rhinitt forårsaker lignende symptomer. Forskjellen er at ikke-allergisk rhinitt ikke involverer immunforsvaret. Snarere, andre irriterende og faktorer utløser symptomer som ligner allergi. Disse faktorene inkluderer:

1. Sterke lukt

Hvis du bruker duftende dusjgel, essensielle oljer eller lotioner før du går i seng, kan disse luktene irritere blodkarene i nesen, noe som medfører overbelastning og økt mucusproduksjon. Dette kan forårsake ondt i halsen, hoste og cola nese.

L’Natteksponering for disse irriterende stoffene kan få deg til å våkne med allergi symptomer. Du kan også vekke deg med symptomer hvis du er følsom for vaskemiddel du bruker til å vaske sengetøy.

2. dressing

Noen stoffer kan også utløse rhinitt ikke allergisk om morgenen. Noen ganger utvider blodkarene i nesen som en bivirkning av noen legemidler, som ibuprofen, aspirin, beroligende midler og rusmidler for å redusere høyt blodtrykk. Hvis du tar før sengetid, kan disse stoffene forårsake trengsel og nese som går om morgenen.

3. sure oppstøt

Acid reflux oppstår når magesyren vender tilbake til halsen. Sovende ekspansjoner eller på baksiden kan forverre reflux og irritere halsen. Dette kan forårsake ondt i halsen, nasal drypp og hoste om morgenen. Symptomene forbedrer ofte med dagens utgifter.

4. Hormonelle endringer

Selv hormonelle endringer på grunn av graviditet, menstruasjon og alle prevensjonsmidler kan forårsake ikke-allergisk rhinitt. Dette skyldes at en endring i hormonelle nivåer kan øke produksjonen av slim og utløse endringer i slimhinnen, noe som resulterer i nasal overbelastning, cola nese og nysing.

Hormonelle endringer kan forårsake allergi symptomer hele dagen. Eller du kan ha en følelse av kvelning om morgenen forårsaket av # 8217; eksponering for et allergen eller irriterende under søvn.

Hvordan kan du forhindre symptomene på # 8217; allergi om morgenen?

Her er noen forslag for å hindre allergiske symptomer om morgenen, uansett om du har å gjøre med allergisk rhinitt eller ikke allergisk rhinitt.

 • Ikke sov med kjæledyrene dine og ikke la dem på sengen din. Baderom til kjæledyr minst en gang i uken for å redusere allergener hjemme.
 • Fjern teppet fra soverommet ditt og erstatt det med tregulv eller fliser.
 • Bruk en avfukter for å redusere fuktighetsnivået i soverommet ditt under 50 prosent. Dette bidrar til å drepe pulvermider.
 • Sett en mite-proof lining på madrassen og på puten.
 • Ta en antihistamin hver kveld før du går i dvale.
 • Støv de harde overflatene minst en gang i uken og hold soverommet klart for å redusere støvakkumuleringen.
 • Aspirer teppet minst en gang i uken med en støvsuger med et HEPA-filter. Vask sengetøy, inkludert sengetøy og putevar, en gang i uken i varmt vann (minst 130 ° C eller 54 ° F).
 • Ikke sov med åpne vinduer. Dette kan bidra til å eliminere pollen fra soverommet ditt.
 • Løft hodegjerden fra seks til åtte inches for å redusere returstrømmen til Dell’magesyre under søvn.
 • Planlegg profesjonelle mold tester for å verifisere kvaliteten på’inne i ditt hjem.

Når skal du se en lege

Allergiske symptomer om morgenen kan også forstyrre kvaliteten på natts søvn. Kontakt lege hvis du ikke klarer å kontrollere symptomene på # 8217; allergi alene eller hvis du har alvorlige symptomer.

Et reseptbelagte legemiddel eller en allergologisk test kan være nødvendig for å bestemme årsaken til symptomene og utelukke andre problemer.

L & # 8217;

Ikke la morgenallergiene ta deg ned. At du har å gjøre med høfeber eller ikke-allergisk rhinitt, kan forslagene som er nevnt ovenfor ende med nysing, overbelastning og andre allergi symptomer for å våkne opp og klar til å møte dagen.