Morgen Ryggsmerter: Årsaker, Symptomer og Behandling

Beskrivelse

Du reiste aldri opp om morgenen, og du hadde en uventet lumbal smerte? Du er ikke alene. Ryggsmerter er vanlig. Ofte føles det også som først om morgenen, spesielt når du bytter fra stillingen som ligger ned til den stående.

Denne smerten er vanligvis resultatet av stivhet på grunn av lange hvileperioder eller reduksjonen i blodstrømmen på grunn av søvn. Etter å ha flyttet, demper symptomene vanligvis.

Mens morgenen ryggsmerter kan være periodisk, opplever noen mennesker oftere enn andre. Denne vedvarende smerten kan skyldes en rekke problemer, inkludert:

 • understreke
 • dårlig holdning
 • Underliggende medisinske forhold

Årsaker til morgen ryggsmerter

Stillinger for å sove

Hvis du oppdager ryggsmerter hver morgen, kan stillingen din under søvn være skyldige. En dårlig posisjon til å sove kan utøve press på ryggraden, noe som forårsaker flatting av sin naturlige kurve.

Dette kan også forårsake tilbake fett og irriterende felles trykk. Hvis du ofte sover med magen din, kan du prøve igjen smerte.

Vurder muligheten for å endre stillingen du sover for å sove bedre og for helsen til ryggraden. Legene anbefaler å sove på en side eller en pute under knærne. Hvis du sover i magen ned, er det eneste praktiske stedet for deg, legg en pute under kaien eller under # 8217; Abdomen som en støtte. Dette bidrar til å redusere presset på baksiden.

Feilmadrassen

Hvis en dårlig stilling av søvn ikke er årsaken til ryggsmerter, kan det veldig godt være din madrass. Erstatte de gamle madrassene dine med en ny kan i stor grad forbedre søvn.

Ifølge en 2009 studie, Erstatte niårige eldre madrasser med nyere kan forbedre søvnkvaliteten, redusere ryggsmerter og redusere stresssymptomer.

Før du velger din neste madrass, vær ikke redd for å be om profesjonelt råd.

Svangerskap

Ryggsmerter under graviditet er ekstremt vanlig. Noen kvinner kan prøve denne smerten på 8 uker fra # 8217; begynnelsen av graviditeten, men det er svært sannsynlig at det blir et problem mellom den femte og syvende måneden.

Graviditet kan forårsake spenning til lumbale muskler. Etter å ha sovet i lang tid, kan denne lumbale smerten bli verre om morgenen, forårsaker langvarig stivhet og muskelspenning.

For å redusere smerte og ubehag, prøv å strekke og bruke bena for å bli oppreist i stedet for å trykke på baksiden. Hvis smerten fortsetter, kan en varm pakke lindre ubehag.

Disc degenerasjon

Degenerativ disk sykdom oppstår vanligvis uten en viktig utløsende hendelse. Det er et naturlig resultat av’Aging og # 8217; slitasje på kroppen din. Denne tilstanden knyttet til alderen oppstår når spinalplater mellom ryggvirvlene begynner å forverres.

Dette kan forårsake intens smerte og ubehag som kan bli verre om morgenen. I noen tilfeller forårsaker disk degenerasjon ikke ubehag. Trykket Alle’Interiøret på platen er høyere om morgenen.

Behandling inkluderer steroidinjeksjoner for å lindre smerte eller smertestillende medisiner. Legen din eller fysioterapeut kan også foreslå at du bærer en korsett eller en verge for ryggstøtte.

fibromyalgi

Fibromyalgi er en lidelse som forårsaker formidlet muskuloskeletale smerte. Det antas at fibromyalgi forsterker smerte ved å påvirke måten hjernen behandler smerte signaler. Selv om noen er utsatt for fibromyalgi, er mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Andre symptomer forbundet med denne tilstanden inkluderer:

 • utmattelse
 • Søvn agitated
 • Minneproblemer
 • Stater D’endret sjel
 • Spenning hodepine
 • Dell / # 8217 syndrom; irritabel tarm
 • angst
 • Depresjon

Det er ingen kur mot fibromyalgi, men mange smertestillende stoffer er tilgjengelige for å forbedre søvn og redusere smertefulle symptomer. Legen kan også anbefale terapi eller råd for å forbedre livskvaliteten og å lære deg hvordan du skal håndtere denne lidelsen.

Behandling for morgen ryggsmerter

Hvis du våkner om morgenen med ryggsmerter, ikke fortvil: Følgende øvelser og forslag kan hjelpe deg med å gå videre ved å lindre ubehaget i løpet av dagen.

Strekker seg til senga

En måte å bekjempe ryggsmerter på er å være vane med å strekke seg like før du går ut av sengen. Mens du ligger på ryggen, strekk armene dine over hodet ditt så langt som mulig. Samtidig strekker han føttene i motsatt retning.

Så ta knærne til brystet og hold posisjonen til å strekke nedre rygg. Det kan også være hyggelig å svinge forsiktig fra den ene siden alle’andre.

Når du setter deg ned, planter føttene på bakken, til skulderbredden. Strekker armene sine over hodet igjen, deretter fra den ene siden til # 8217; andre for en komplett forlengelse.

Planker

Et bord virker nesten hele kroppen din, spesielt de sentrale musklene. Som abdominals blir sterkere, legger du mindre innsats på ryggen din. Å lage en plank kan også lindre en liten ryggsmerter, spesielt i nedre rygg.

For å lage et bord, start med forsiden ned på gulvet. Krøller tærne og holder underarmene og albuene i tråd med håndleddene. Mens du kommer opp fra bakken, skyv ryggen og hold haken din i nærheten av nakken din.

Hold tabellen i maksimalt 30 sekunder, stram av bukene som om du forbereder et slag i magen. Du bør også trekke inn baken og lårene. Lavere og gjenta om ønskelig.

Mini slange

Du kan huske Cobra-strekningen av yoga leksjon. Mini-Cobra bruker de samme grunnleggende bevegelsene, men uten å strekke seg nedover ryggen.

Å lage en mini-kobra, ligge på en mage ned med palmer vendt nedover tilpasset sidene av hodet. Selv albuene og underarmene skal strekke seg i en rett linje til hendene i hendene. Trykk langsomt håndflatene og underarmene på gulvet, og hev brystet.

Hold hodet fremover og nakken din rett. Hold lengden i maksimalt 10 sekunder om gangen, og gjenta opptil 5 ganger totalt.

Bake kneet

Du kan finne lettelse for ryggen din, spesielt i nedre rygg, strekker knærne og klippene dine. En måte å gjøre det på er gjennom en øvelse kalt knebøyning.

For å lage en bøyning av kneet, squatting som seg selv prøver å sitte på en stol. Hold knærne bøyd i en vinkel på 90 grader, og sørg for at jeg ikke passerer utover føttene dine. Pust ut mens du går ned, inhalerer deretter når du kommer tilbake. Gjenta opptil 10 ganger.

Øvelse i løpet av dagen

L’Vanlig trening i løpet av dagen er nøkkelen til å lindre ryggsmerter. Vandring er en av de beste øvelsene, og du bør sikte på minst 10.000 trinn om dagen. Men alt som gjør at du beveger deg og hevder føttene dine, kan hjelpe deg med å holde ryggen din.

Også, hvis du har en jobb D’kontor som inkluderer økten, er det viktig å gjøre hyppige pauser. Stå opp minst en gang hvert 30. minutt og strekk. Stående skrivebord kan også bidra til å holde trykket på ryggen i løpet av arbeidsdagen for ikke å lide konsekvensene neste morgen.

Benk-Top Drugs

En sterk ryggsmerter krever noen ganger umiddelbar lindring. Spør legen din om du kan ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som L’ibuprofen. Disse er smertestillende midler som også reduserer betennelsen som kan bidra til ubehag. L’Acetaminofen (Tylenol) kan være et annet sporadisk ryggsmerter hvis du ikke kan ta fans.

A’andre OTC-alternativet er en maskin for transkutan elektrisk stimulering av nerver (TENS). Kliniske vurderinger Vis at tiere kan være effektive for alvorlig kronisk muskuloskeletale smerte, men det kan være nødvendig å øke toleransen mot elektriske strømmer over tid. Spør legen din om en bilforsinkelse kan være hensiktsmessig for ryggsmerter.

Aktuelle rettsmidler

Du kan også prøve aktuelle rettsmidler. De essensielle oljene av gurkemeie og peppermynt kan hjelpe. Pass på at du bare fortynner dem i vektoroljer, som de som er basert på jojoba eller oliven, ellers kan de irritere huden.

Outlook

Morgenen lav ryggsmerter er vanlig. Symptomene på smerte forbedrer generelt innen få minutter fra bevegelse og strekker seg. Men hvis du begynner å prøve ubehag hver morgen, kan smerten din være en indeks av en dårlig madrass eller en grunnleggende medisinsk tilstand.

Hvis du oppdager en forverring av smerte eller andre uregelmessige symptomer, kontakt legen din for å utelukke alvorlige medisinske problemer.