Morgen Depresjon: Symptomer, Årsaker og Behandlinger

Cos’er morgen depresjonen?

Morgen depresjon er et symptom som oppleves av noen mennesker med stor depressiv lidelse. Med morgen depresjon kan du ha mer alvorlige depressive symptomer om morgenen enn på ettermiddagen eller om kvelden. Disse symptomene kan omfatte ekstrem tristhet, frustrasjon, sinne og tretthet.

Morgendepresjon er også kjent som døgnvariasjon av depressive symptomer eller dagtidsvariasjon av humøret. Det er forskjellig fra sesongens affektive lidelse, som er relatert til endringer i årstidene. Eksperter vurderte morgen depresjon som en klinisk diagnose av seg selv, men nå anser det nå en av de mange mulige symptomene på depresjon.

Årsaker til morgen depresjon

TIL 2013 studie Han fant ut at folk med depresjon ofte avbrutt de sirkadiske rytmene. Denne avbrudd er en av hovedårsakene til morgen depresjon.

Kroppen din fungerer på en 24-timers intern klokke som gjør at du føler deg mer søvnig om natten og mer våken og våken i løpet av dagen. Denne naturlige søvn-våkne syklusen er kjent som en sirkadisk rytme.

Den sirkadiske rytmen, eller naturlig biologisk klokke, regulerer alt, fra hjertefrekvensen til kroppstemperatur. Også treffer energien, tenkning, se og årvåkenhet og # 8217;. Disse daglige rytmene hjelper deg med å holde et stabilt humør og holde seg frisk.

Rytmene til noen hormoner, som kortisol og melatonin, hjelper kroppen din til å forberede seg på visse hendelser. For eksempel produserer kroppen din kortisol når solen stiger. Dette hormonet gir deg energi, slik at du kan være aktiv og årvåken i løpet av dagen. Når solen setter, løser kroppen din melatonin. At’hormon som gjør at du sover.

Når disse rytmene blir avbrutt, begynner kroppen din å produsere hormoner på feil tidspunkt på dagen. Dette kan ha en negativ effekt på fysisk helse og følelsesmessig velvære. For eksempel, når kroppen din produserer melatonin om dagen, kan du føle deg veldig sliten og irritabel.

Symptomer på morgen depresjon

Personer med morgen depresjon har ofte alvorlige symptomer om morgenen, som følelser av tristhet og tristhet. Men de føler seg bedre med dagens utgifter. Symptomene kan omfatte:

 • Vanskelighetsgrad å våkne opp og stå opp fra sengen om morgenen
 • en dyp mangel på energi alle’Start av dagen
 • Vanskelighetsgrad i # 8217; ansikt enkle oppgaver, for eksempel dusjing eller forberedelse av kaffe
 • Forsinket fysisk eller kognitiv drift (& # 8220; tenk gjennom en tåke / # 8221;)
 • Uoppmerksomhet eller mangel på konsentrasjon
 • Intens agitasjon eller frustrasjon
 • Mangel på interesse for aktiviteter en gang hyggelig
 • Vakuum følelser
 • Endringer i # 8217; appetitt (vanligvis spise mer eller mindre enn vanlig)
 • IPersonnia (sove lengre enn normalt)

Diagnose av morgen depresjon

Siden morgen depresjon ikke er en egen diagnose fra depresjon, har den ikke sine diagnostiske kriterier. Dette betyr at det ikke er noen signifikante symptomer som legen vil forsøke å avgjøre om det er L & # 8217;. Men for å avgjøre om du lider av morgen depresjon, vil legen din eller terapeuten spørre om informasjon om søvnordninger og humørsvingninger i løpet av dagen. Du kan stille spørsmål:

 • Symptomene dine er generelt verre om morgenen eller om kvelden?
 • Du har problemer med å komme seg ut av sengen eller startet om morgenen?
 • Dine stater D’sinnet endres dramatisk i løpet av dagen?
 • Du har problemer med å konsentrere mer enn vanlig?
 • Finn glede i aktivitetene du vanligvis liker?
 • Din daglige rutine har nylig endret seg?
 • Hva, hvis bare, forbedre humøret ditt?

Behandlinger for morgen depresjon

Her er noen av behandlingene som kan bidra til å lindre morgen depresjon.

Dressing

I motsetning til andre symptomer på depresjon, reagerer morgen depresjon ikke godt på selektive hemmere av serotonins repetering (SSRI). SSRI er ofte foreskrevet antidepressiva som kan bidra til å lindre symptomer på stor depresjon.

Imidlertid kan serotonin-norepinefrin (SNRI) reuptake inhibitorer som Venlafaxine (Effexor) være nyttig for mennesker med morgen depresjon.

Snakk om terapi

Ordets terapier, som mellommenneskelig terapi, atferdsmessig kognitiv terapi og psykoterapi, kan også behandle morgen depresjon. Narkotika og ordterapi er spesielt effektive hvis kombinert.

Disse terapiene kan hjelpe deg med å løse eventuelle problemer som kan bidra til depresjonen din og forverre dine symptomer. Problemer kan omfatte konflikter i et romantisk forhold, jobbproblemer eller negative tankeordninger.

Lysterapi

Lysets terapi, også kjent som intens lysterapi eller fototerapi, kan også bidra til å kurere folk med morgen depresjon. Med denne typen terapi sitter du eller jobber i nærheten av en boks for lysterapi. Boksen gir et strålende lys som etterligner det naturlige utendørslyset.

Det antas at eksponeringen for lyset påvirker hjernens kjemikalier knyttet til humøret. Selv om det vanligvis er anerkjent som behandling for sesongmessig affektiv lidelse, kan noen mennesker med depresjon finne denne tilnærmingen nyttig.

Kjøp Light Therapy Lamper

Elektrokonvulsiv terapi (ect)

L’ect kan også være effektiv behandling. Med denne prosedyren sendes elektriske strømmer gjennom hjernen for å forsettlig utløse et angrep. Behandlingen ser ut til å forårsake endringer i hjernenes kjemi som kan reversere symptomene på depresjon.

L’ect er en ganske sikker behandling som utføres under generell anestesi, noe som betyr at du sover under prosedyren. De elektriske strømmene er gitt i et kontrollert miljø for å oppnå det beste resultatet med det laveste antall mulige farer.

Hva kan du gjøre

I tillegg til disse behandlingene kan du være nyttig for å få små endringer i søvnrytmen. Disse endringene kan bidra til å justere søvn / våkne syklusen med organisk klokke og redusere symptomene på morgen depresjon. Prøve:

 • Gå til sengs og våkne på samme tid hver dag
 • Spis måltider på vanlige tider
 • Avstå fra å ta lange sovende
 • skaper et miljø som fremmer søvn, som et mørkt, stille og friskt rom
 • Unngå stoffer som kan forhindre en god natts søvn, for eksempel koffein, alkohol og tobakk
 • Trener ofte, men unngår en intens trening i minst 4 timer før sengetid

Å utføre disse trinnene kan bidra til å stabilisere den sirkadiske rytmen slik at kroppen din produserer de riktige hormonene til rett tid. Og dette bør bidra til å forbedre humøret og andre symptomer.

Snakk med legen din

Som andre symptomer på depresjon, er morgen depresjon behandlet. Hvis du tror du lider av morgen depresjon, snakk med legen din. De kan snakke med deg om symptomene dine og foreslå en behandlingsplan for å hjelpe deg.