Montel Williams: Advokat av traumatiske hjerneskader

På mange måter utfordrer Montel Williams beskrivelsen. På 60 er det livlig, Frank og har en lang og imponerende liste over kreditter. Berømt talk show presentatør. Forfatter. Entreprenør. Tidligere marine. Navy Submarine. Snowboarder. Overlevende av multippel sklerose. Og nå er hans nyeste rolle voldsom tilhenger av traumatiske hjernelesjoner (TBI).

Healthline har nylig møtt Williams for å diskutere helseproblemer og personlige lidenskaper som har blitt fokuspunktet i ditt profesjonelle liv. Mars er også en måned med bevissthet om hjerneskade, og hvordan skal du finne ut, sensibiliserende folk har blitt Montels oppdrag.

TBI: Lider i stillhet

Når han spør Williams of the Cranial Trauma, lanserte han i tall. Og tallene reflekterer: «Bare i USA på dette tidspunktet & # 8211; som lider daglig & # 8211; Det er langt over 5.2 millioner mennesker som har noen form for traumatisk eller traumatisk hjerneskade. Hver dag er 134 mennesker på grunn av en traumatisk eller traumatisk hjerneskade. Den årlige kostnaden i 2010 var 76.5 milliarder dollar, inkludert 11.5 milliarder dollar med direkte medisinske utgifter og 64.8 milliarder dollar av indirekte kostnader. Alt dette er basert på tap av lønn, produktivitet og den slags ting & # 8230; Vi har en stille morder i Amerika som setter press på alle nivåer i vårt firma. Det er derfor en måned som dette er så viktig & # 8220;.

Del på Pinterest

For mange, begrepet & # 8220; TBI & # 8221; har en tendens til å fremkalle bilder av dem hvis organer er utsatt for ekstremer, for eksempel fotballspillere eller soldater som har bistått aktiv service. Å være seg selv et tidligere militært, er utbredelsen av kranialtrauma i veteraner en viktig del av bildet for Williams. Men det haster også med å understreke at kranialtraumaen kan skyldes noen innvirkning, skudd eller sjokk til hodet som forstyrrer hjernens normale funksjon. I utgangspunktet kan det ikke forårsake noe annet enn forvirring eller svært kort tap av bevissthet. Men det kan bli mer alvorlig over tid. Williams ble ekspert på # 8217; argumentet og beskriver det på denne måten: Du kan ha et totalt tap av bevissthet, men når du våkner, kan du ha ting som minne tap og deretter, veldig milde symptomer som prikking eller nummenhet eller knappe balanse, ting du kanskje tror, ​​oh forlate, men de går ikke. & # 8220;

Del på Pinterest

Progressive symptomer kan variere fra hodepine til svinger D’Humor til buzz i ørene. Ifølge Williams og basert på hans arbeid med Hjerneskadeforening av Amerika, & # 8220; Det er mer enn 300.000 mennesker, alt de skjer og sjekker det ikke engang. De ender opp fra legen seks og syv måneder senere på grunn av gjenværende symptomer. Derfor er det så viktig at folk tar hensyn til & # 8220;.

Likhetene mellom TBI og SM

Williams innrømmer også at du har personlige grunner til din interesse for kranialtraumaen. «Når du ser på en persons hjerne som har MS, er hjernen din full av arr, fordi de fleste ikke engang forstår at MS betyr multippel sklerose, som på latin betyr flere arr. Vi har flere arr i alt grå eller hvitt materiale i hjernen vår og i vår ryggmargen & # 8220;.

Williams håper at støtte forskning og behandling i verden av traumatiske hjerne lesjoner vil åpne dørene for å oppdage og håpe på folk med MS og andre demyeliniserende sykdommer. En av måtene hun gjør sin på er å støtte testene.

Tester av hjerneskade

Det er kliniske studier og Williams ønsker å gjøre det lettere for folk å finne dem. Opprettet Hjerneinjurytrial.com, For å tillate folk å gå online og se om de, eller en kjære, kan kvalifisere seg til å delta i en klinisk prøve basert på deres symptomer.

Igjen, historien bak virksomheten; Business er personlig. For seks og et halvt år siden ble Williams invitert til å delta i en prosess på Wisconsin University. Han gir ham fortjenesten til å ha hjulpet ham med å styre sin SM på nye og svært effektive måter. For ham var han et vendepunkt.

«Det er undergående studier på dette tidspunktet at de er i tredje fase som viste håp om å gi lettelse til pasienter. Du kan også delta i en test på dette tidspunktet som kan hjelpe deg akkurat nå, seks år, tre, fire, fem år før noen andre har muligheten til å bli hjulpet. Hvis noen fortalte meg at jeg kunne ta fem år med å vente, jeg er der. Fordi jeg burde lide i ytterligere fem år hvis jeg kunne være alt «8217; avantgarde og også ansvarlig for å gi håp til mange andre? & # 8220;

Diagnosen som startet alt

I 1999 ble multiple sklerose diagnostisert i Montel Williams. I hans ord, jeg har sannsynligvis SM siden 1980 og har ikke blitt riktig diagnostisert, så la oss si CE L’Jeg har vært 40 år gammel & # 8221;. Som mange, det første han gjorde var å lese alt han kunne sette hendene på MS.

Et nettsted snakket om’forventet levetid og sa at for en afrikansk amerikansk mann reduserer forventet levetid mellom 12 og 15 prosent. Dette var 2000, så jeg ser på dette og tenker, sa han at forventet levetid for en afrikansk amerikansk mann på den tiden var 68 1/2. Hvis livet reduseres med 15 prosent, ville de være 9.2 år mindre enn 68 år. Det er 59.1. Betyr at jeg nå ville ha dødd. Jeg er 60 år gammel. Når jeg hørte, ga det meg bare ni år av livet. Jeg er som, du er gal? Det skjer ikke. & # 8220;

Bitting oddsene & # 8230; Og varmen

Alle som kjenner Montel Williams vet at han er en mann på et oppdrag. I dag er hans oppdrag å holde seg frisk og hjelpe andre å gjøre det samme, både forenklet de kliniske studiene og markedsføre Lever godt med Montel Produkter. Og i tilfelle han spurte, setter han virkelig i praksis hva prekener. «Jeg har en Questa-kampanje og # 8217; år, det kalles & # 8216; seks pack på 60, ​​& # 8217; og tro meg, jeg har en og mer. Jeg gjør snowboard. Bare quest’år har jeg allerede 27 dager og nesten 30 dager, og jeg vil motta en annen syv eller åtte før slutten av sesongen. Jeg vil nok gå på snowboarding i Chile Quest’sommeren & # 8220;.

Ironi av skjebnen, det var hans diagnose av SM som i utgangspunktet førte ham til å gjøre snowboard. «Da jeg ble diagnostisert med MS for første gang, hadde jeg en’ekstreme varmeaversjon. Hver gang temperaturen overskredet 82 grader, måtte jeg forlate Nord-Amerika. Jeg skulle til Sør-Amerika og tilbrakte somrene om vinteren i Santiago, i Chile. Jeg tenkte bare på å gjøre noe, og jeg er lidenskapelig om snowboard når jeg var over 45. Jeg begynte bare å gjøre noe i kulde. Det er så frigjørende. Egentlig lærte jeg hvordan jeg gjør det nesten som en handikappede snowboarder. Jeg hadde alvorlige problemer med flexer av venstre hofte. Mine ankler fungerte ikke som de fleste. På grunn av denne protokollen og denne spesielle tingen jeg gjorde med Helios-enheten, returnerte dette kroppen min & # 8220;.

Forbereder matkraft

Hvis du tror Williams er glad i fitness, la han starte med matemnet. Som mange som bor med kroniske forhold, er det intimt oppmerksom på kraft som 8217; fôring har på kroppen.

; Tretti prosent av helsen din er i hendene, håndflaten din basert på hva du legger i munnen, basert på måten du beveger den palmen i noen form for trening og måten du faktisk legger den på munnen for å opprettholde sunt fra skrik og skrik og de tingene og fra å kontrollere deg følelsesmessig. Du kan sjekke tretti prosent av hvordan du føler. Som OSI tar ikke ansvar for de 30 prosent? & # 8220;

«Min 30 prosent for meg er 70 prosent. Jeg prøver å påvirke alle aspekter av livet mitt hvert sekund av dagen på hvordan jeg føler. Jeg kontrollerer mine følelser. Sjekk med dem. Hvis jeg trenger å meditere halvveis, gjør jeg det. Alt jeg kan gjøre for å redusere stress og # 8217; betennelse, vil jeg gjøre det, og mens jeg gjør det, vil det påvirke kvaliteten på livet mitt & # 8220;.

«For øyeblikket gjør jeg mange smoothies og smoothies. Jeg spiser en protein smoothie hver dag med vannmelon, blåbær, spinat og en banan, sammen med en PO & # 8216; av proteinpulver. Normalt er det mitt frokostmåltid hver eneste dag. Nå endrer jeg litt og min diett, fordi jeg starter frontal lasting. Når du overstiger 60 år, og du burde virkelig starte denne jobben når du har 50, er vi veldig feil i vårt samfunn. Vi har en moderat frokost, en middels lunsj og en veldig stor middag. Vi spiser dårlig. Vi burde alle ha en veldig rikelig frokost og spise mer om morgenen. Dette strømmer dagen din. En moderat lunsj og en veldig liten middag, og den middagen bør virkelig bli konsumert før 5:30, av 6, fordi du bør gi deg minst fem timer mellom L’Nå som du spiser og # 8217; nå Du går i dvale. Vil tillate maten å passere i kolon og komme ut av magen, så ting som fordøyelsesbesværet vil stoppe og begynne å gå bort. & # 8220;

Ordene til Wisternes visdom

Til spørsmålet om hans filosofi om å leve et lykkelig og sunt liv, sier Williams: & # 8220; Overvelding av paradigmen & # 8230; I mitt tredje intervju etter min diagnose av SM, sa jeg at dette virkelig er en velsignelse. Det er en velsignelse fordi, først, gi meg beskjed mer enn jeg noensinne har hørt i mitt liv, fordi jeg aldri vil bli definert av MS. Jeg kunne få MS, MS vil aldri ha meg. På samme tid, på slutten av dagen, hvis jeg virkelig jobber hardt, kunne jeg gjøre det bedre for alle som har sykdommen min. Hvilken arv ville være bedre å forlate i livet enn å vite når du dro, gjorde du livet ditt bedre for andre?

Ressurser og ekstra avlesninger

  • For mer informasjon om traumatiske hjerneskader, besøk Hjerneskadeforening av Amerika.
  • nedlasting MS Buddy App Å komme i kontakt med andre som har MS.
  • Se hva SM Bloggers sier. & # 8220; de beste blogger av multiple sklerose & # 8221; Healthline vil få deg til å starte.
  • For mer informasjon om SMs forsvar, besøk National Ms Society.