Monosodiumglutamat og kreft: Er det en forbindelse?

Monosodiumglutamat (Msg) forårsaker kontrovers, men det er ingen avgjørende bevis som knytter forbruket av mononatriumglutamat for å forårsake kreft eller økt risiko for kreft. Mat og Drug Administration (FDA) Han mener sikkert å legge til MSG til mat.

Hva er monosodiumglutamat?

Msg er natriumsaltet av 19217; aminosyre glutaminsyre. L’Glutaminsyre finnes naturlig i menneskekroppen og i mange matvarer, inkludert ost, soya og tomatekstrakter.

Faktisk ble MSG oppdaget som en matsmakforsterker basert på sin naturlige forekomst i alger. Kikunae Ikeda, en japansk professor, ekstrahert glutamat fra populær algerbuljong, og bestemmer at han var nøkkelfaktoren i sin smakfulle smak. I 1908 deponerte han et patent for å produsere MSG.

Den kommersielle produksjonen av mononatriumglutamat starter ikke lenger med alger, er laget med en gjæringsprosess av Stivelsen i Gruppen ligner den for produksjon av eddik, vin og yoghurt.

Msg forårsaker hodepine?

En dress Revisjon av studiene i 2016, Det klarte ikke å konkludere med at mononatriumglutamatet som er tilstede i maten forårsaker hodepine, noe som tyder på at ytterligere studier er nødvendig for å avgjøre om det foreligger et årsakssammenheng mellom monosodiumglutamatinntaket og hodepine.

Hvis du mistenker at MSG er en utløsende faktor for hodepine, er det beste å unngå det å gjøre. Se etter mononatrium Glutamat på’matetikett før du spiser den.

Andre symptomer

Selv om forskere ikke har funnet endelige foreninger for å koble MSG til de beskrevne symptomene, er det anekdotiske rapporter om MSG som forårsaker:

  • brystsmerter
  • døsighet
  • Spenning eller trykk på ansiktet
  • Prikking eller ansikts nummenhet
  • Spyling
  • Palpitasjoner
  • kvalme
  • svette
  • svakhet

Når det gjelder hodepine, hvis du tror at du er følsom overfor mononatriumglutamat og utløser en eller alle symptomene som er oppført, bør du vurdere å forsøke å unngå msg alt sammen.

Hvordan kan jeg vite om C’Det er MSG i min mat?

Les pakken. FDA krever matvarer med mononatriumglutamat Legge til å sette inn monosodiumglutamat i # 8217; liste over ingredienser.

For ingredienser med naturlig mononatriumglutamat, som soyabønnen eller # 8217 abstrakt; gjærekstrakt, er det ikke nødvendig å liste monosodiumglutamatet er oppført. Produkter med ingredienser med mononatrium Glutamat tilstede i naturen kan imidlertid imidlertid ikke inkludere indikasjoner som «8220; uten monosodiumglutamat tilsatt & 2221; O & # 8220; uten mononatrium glutamat & # 8221; på pakken.

Også, MSG kan ikke skjules anonymt som & # 8220; krydder og aromaer & # 8221;.

Ta bort

Til dags dato er det ikke noe avgjørende bevis som forbinder forbruket av mononatriumglutamat til kreft, eller som en årsak til kreft eller som en økning i risikoen for kreft.

Du kan imidlertid mistenke for å ha en mononatrium glutamat følsomhet og at forbruk utløser hodepine eller andre symptomer. I dette tilfellet er Avoje mest sannsynlig en god oppførsel. Les matemballasje. FDA har stive regler om deteksjonen av MSG tilsatt.