Monopliagia: Hva COS & # 039; er årsaker, symptomer og behandling

Monopliageggia er en slags lammelse som påvirker en lem, oftest en arm, men det kan også slå en av beina dine. Noen ganger kan det være en midlertidig tilstand, men i andre tilfeller kan det være permanent.

MonopleGias og nervesystemet

Kroppen din har et stort nervesystem. Et av dine nervesystemets funksjoner er å flytte kroppens muskler. Dette inkluderer bevegelsene som kontrollerer (frivillige) og de som ikke kontrollerer (ufrivillig).

Når en del av nervesystemet er skadet, kan det forstyrre signalaktiviteten til en muskel eller en muskuløs gruppe. Dette kan føre til muskel svakhet (parese) eller lammelse i # 8217; interessert område.

Skader på nervesystemet kan inkludere hjernen, ryggmargen eller en eller flere nerver og slå en lem i øvre eller nedre kroppsdel.

Symptomer på monopleGias

Symptomene på MonopleGiaen kan plutselig manifestere seg, som i tilfelle en skade eller et slag. Symptomene kan også gradvis utvikles over tid på grunn av fremdriften av cerebral lammelse eller en motoneuron sykdom.

Hoved symptomet på monoplegia er manglende evne til å flytte en av armene eller bena.

Du kan også vise følgende symptomer i eller rundt den interesserte lemmen:

 • Redusert følelse
 • muskelstivhet eller spasmer
 • Følelser av nummenhet eller prikking
 • Muskel tone tap eller muskuløs flaccidity
 • Hender eller føtter curling på’treff limb

Hva forårsaker monoplegia?

MonopleGia er ofte forårsaket av cerebral lammelse. Det kan også være forårsaket av hjerneskade eller traumer, ryggmargen eller alle limb.

Andre mulige årsaker, selv om mindre vanlig, inkluderer:

 • slag
 • Tumorer som påvirker hjernen eller ryggmargen
 • Perifert nervekompresjon, på grunn av forhold som A’Herniated Disc, Bone Spurs eller en svulst
 • betennelse i nerver (neuritt)
 • Perifer neuropati
 • En motoneurons sykdom som rammer en enkelt lem, som den monomeliske amiotrofi
 • Autoimmune nevrologiske sykdommer som multippel sklerose

MonopleGia vs. hemiplegi

Både monopleGia og # 8217; hemiplegi er typer lammelse. Men hvordan å avvike i’en fra # 8217; andre?

Monopliaggia er en lammelse som påvirker en enkelt lem i øvre eller nedre kroppsdel. Derfor, for eksempel, hvis jeg hadde monopleGia og ikke kunne flytte høyre arm, ville du fortsatt kunne flytte riktig ben.

L’Hemiplegi er en lammelse som påvirker en side av kroppen. Høyre side eller venstre side av kroppen kan bli rammet.

Hvis jeg hadde en’hemiplegi på høyre side, ville du ikke kunne flytte din høyre arm og høyre ben. Selv musklene i høyre side av ansiktet kan være interessert.

Selv om de to forholdene er forskjellige, deler MonopleGia og Hemiplegia mange av de samme mulige årsakene. Dette kan inkludere ting som skader, cerebral parese og slag.

Hvilke behandlingsalternativer er?

For øyeblikket er det ingen kur for lammelse, inkludert MonopleGias. I stedet tar det sikte på å håndtere symptomer ved å forbedre livskvaliteten.

Det er viktig å behandle årsaken til monoplegia.

Noen av de potensielle behandlingsalternativene for monopliaggia inkluderer:

 • Fysioterapi: PT kan brukes til å opprettholde eller utvikle styrke, fleksibilitet og mobilitet i # 8217; Hit Limb. Stretching, øvelser eller massasjer kan brukes til å stimulere muskler og nerver.
 • Arbeidsterapi: Arbeidsterapi lærer forskjellige teknikker for å gjøre det lettere å utføre daglige aktiviteter som dressing, bading eller matlaging.
 • Bistandsenheter: Disse enhetene kan forenkle daglige aktiviteter. Noen eksempler inkluderer vandrere, rullestoler, håndtak og spesialdesigninger og taleaktiveringsenheter.
 • Narkotika: Narkotika kan bidra til å redusere noen av symptomene som er forbundet med MonopleGia. Eksempler er smertestillende midler for å lindre ubehag og mysterium for muskelstivhet eller spasmer.
 • Kirurgi: Hvis monoplegia skyldes en tumor eller kompresjon av nerven, kan kirurgi være nødvendig.

Bunnlinjen

MonopleGia er en type lammelse som påvirker en lem, som en arm eller et ben på den ene siden av kroppen. Dette skjer når skaden på en del av nervesystemet avbryter nervesignalering til musklene i P & # 8217. Hit Limb.

Monopliaggia kan slå den øvre eller nedre delen av kroppen, en arm eller et ben. Symptomene kan plutselig vises eller fremskritt gradvis over tid.

MonopleGia er ofte forårsaket av cerebral lammelse. Men det kan også være et resultat av en hjerneskade eller traumer, ryggmargen eller alt «8217; hit limb.

Selv om monoplia noen ganger kan forbedre seg over tid, kan det være permanent i enkelte individer. Behandlingsalternativer fokuserer vanligvis på # 8217; lindring av symptomer og forbedring av livskvaliteten.