Molen forsvinner: og nå?

Dette er en grunn til bekymring?

Hvis du finner deg selv å gjøre en dobbel gjenoppretting, vær ikke redd. Det er ikke uvanlig at molene forsvinner uten spor. Det bør ikke være bekymringsfullt med mindre legen ikke tidligere har rapportert molen i spørsmålet som problematisk.

Hvis legen din hadde tvil om molen, bør du gjøre en avtale for å sjekke området. De kan avgjøre om C’Det er grunn til å mistenke en underliggende årsak eller om ikke C’det er ingenting å merke seg.

Selv om molene i noe slag kan gå og kommer, er det kjent at molene i # 8217; alene forsvinne i en langårig prosess. Den forsvunne prosessen starter når en blek hvit ring vises rundt molen. Molen fades så sakte, og etterlater et litt pigmentert skinnområde. Over tid vil litt farget hud bli mer pigmentert. Til slutt bør det fusjonere med den omkringliggende huden.

Fortsett å lese for å lære mer om hva du skal se, hvordan huden din er testet og mer.

Hva skal du se i molene

L’utseende av vanlige moles kan variere. For eksempel er mange brune eller svarte, men de kan også vises lysebrune, rosa eller røde. Noen i dem er helt rund, mens andre er mindre symmetriske. Og ikke alle moles kommer ut av huden. Noen kan være retter.

Det er viktig å merke seg # 8217; aspektet av i så du kan avgjøre om de endrer utseendet over tid.

Generelt vokser molene og utvikler seg i barndommen og # 8217; ungdomsårene. De fleste vokser opp Fra 10 til 40 mol på kroppen når de kommer til voksenlivet. I som vises etter denne perioden, bør overvåkes mer nøye for eventuelle endringer.

Enhver endring til en mol kan være et tegn på melanom, en type hudkreft. Selv om forsvinden av en mol kanskje ikke er en årsak til bekymring, bør du konsultere legen din dersom molen i spørsmålet presenteres A’uregelmessigheter før den forsvinner. Dette inkluderer:

 • Endringer i # 8217; utseende
 • Følelse av ømhet til berøring
 • blødning
 • dryppende
 • klø
 • peeling

Det kan være nyttig å bruke regel & # 8220; ABCDE & # 8221; Når du overvåker endringer. Basert på denne retningslinjen, bør du konsultere legen din dersom det er endringer i folkets egenskaper. ABCDE refererer til:

 • Asymmetri, eller hvis en side av molen ikke stemmer overens med # 8217;
 • Grenser
 • Farge
 • Diameter, spesielt hvis neo blir større enn en blyantgummi
 • Dimensjoner, form eller farge som utvikler seg

Når du skal se legen din

Hvis molen din viste advarselsskilt før din forsvinner, må du sikre en avtale med legen din. Du bør ankomme med spesifikke detaljer om endringer i huden din.

Legen din vil spørre deg dine symptomer og din medisinske historie før du undersøker området. Hvis diagnostiske tester ikke er påkrevd, bør avtalen bare ta ca 15 minutter.

Hvis legen din finner noe mistenkelig

Hvis legen mener at en mole eller en «8217; hudområde er mistenkt, kan han anbefale en biopsi. Under denne prosedyren fjerner legen en liten prøve av lær i det berørte området. Deretter undersøk mesteren under mikroskopet for å avgjøre om ondartede celler er til stede.

Legen din kan også velge å høre lymfeknuter som en del av eksamenen. Dette skyldes at kreft ofte sprer seg til de nærliggende kjertlene. Svelgede eller ømme lymfeknuter kan være et tegn på at legen trenger å gi et nærmere titt.

I noen tilfeller kan legen velge å hoppe over biopsien og velge en observasjonsperiode. Et bilde av molen kunne ta eller be deg om å holde den d’øye til din neste avtale. Hvis ytterligere endringer oppstår, vil de fortsette med testene.

Hva skjer etterpå

Hvis legen din ikke finner noe skadelig mens kontrollen av huden, er behandlingen ikke nødvendig. Du bør fortsatt sjekke om endringer i molen og gå tilbake til neste programmerte sjekk.

Hvis resultatene av biopsien indikerer melanom, vil legen samarbeide med deg for å avgjøre hva som vil skje neste. Dette kan bety en enkel molefjerningsprosedyre på deres kontor eller flere tester for å bestemme tyngdekraften og formidlingen av melanom.

Hvis melanomet er diagnostisert

Spørsmål:

Hva skjer hvis jeg er diagnostisert med melanom? Hva er mitt perspektiv?

TIL:

Hvis diagnostiseres, vil du motta en komplett hud og fysisk eksamen. Det kan også være nødvendig å ha kirurgi, kalt Sentinella Lymfeknudebiopsi (SLNB), for å hjelpe scenen melanom. Staging vil fortelle legen din hvor dypt kreft har vokst i huden. Når melanom sprer seg, går det ofte til nærmeste lymfeknude. Andre tester som kan bestilles inkluderer røntgenstråler, blodprøver og en tac.

Vet hva som er avansert Melanoma, vil hjelpe legen din å bestemme behandlingsplanen din, og hvis du ser et team av spesialistlærere, inkludert en onkolog (medisinsk spesialisert i kreft).

L’Behandlingsmål er å fjerne all kreft. Hvis kreft blir oppdaget tidlig, kan kirurgi være den eneste nødvendige behandlingen. Det kan ofte gjøres av legen som har diagnostisert deg. De kan gjøre det under et besøk på kontoret mens du er våken. Hvis all kreft er fjernet, kan det bety at du er kurert.

Hvis melanom har spredt, kan behandlingsplanen inkludere mer enn én behandling, som for eksempel legemidler for å redusere svulst og kirurgi for å fjerne lymfeknuter. Denne intervensjonen utføres vanligvis på et sykehus i anestesi.

Etter behandling er det viktig å gjennomgå regelmessige kontroller. Du bør kjøre selvundersøkelsen av huden din for resten av livet ditt.

Cindy Cobb, DNP, Aprnanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Hvordan beskytte huden din

Beskyttelse av huden fra solens skadelige ultrafiolette stråler kan redusere risikoen for melanom og andre hudsykdommer. Prøv disse forslagene:

 • Velg en spektrum solkrem med SPF eller 30 eller mer.
 • Pass på at du bruker en solkrem formulert for ansiktsdeksel og A’andre designet for å beskytte resten av kroppen din. Ansiktshuden din er mye mer følsom, så du trenger et annet nivå av beskyttelse.
 • Påfør solbeskyttelse hver morgen, uavhengig av tid eller sesong. Solens stråler rammer fortsatt huden din selv når det er overskyet, det regner eller gjør en skarp kaldt.
 • Pass på at du har brukt rikelig mengder solkrem til noen mol.
 • Hvis du er ALLE’åpne, sørg for at du bruker på nytt solkrem hver annen time.
 • Gjenta solbeskyttelsen umiddelbart etter svømming eller gjennomført høy intensitetsaktiviteter som gjør deg svette.