Molarband: Bruk, fordeler og smertelindring

Del på Pinterest

Hvis du tar apparat for å rette tennene, må du justere bitt eller korrigere et annet tannproblem, din ortodontist kan plassere molarbandene (også kjent som ortodontiske band) på baktennene.

Ikke alle de med apparatet trenger molarband. De er designet for å forankre buene, som er koblet til brakettene som er festet til overflaten av de andre tennene. Justeringen av disse buene forårsaker tannreposisjonering.

Alternativt kan de molære båndene være en del av et ortodontisk apparat som en høyere kjeveekspander. Dette apparatet bidrar til å utvide den øvre dentalbuen til et barn for å reparere de overfylte tennene.

Her er en titt på hvorfor noen mennesker trenger molarband, samt forslag til hvordan man gjør dem mer komfortable.

Hva er molarbandene?

Molarbandene er små ringer som tilpasser seg de bakre molarene. De bæres av ortodontister når de plasserer en enhet på tennene.

Bandene er vanligvis laget av metall eller rustfritt stål. Dette gjør dem motstandsdyktige og til og med ganske enkelt å tilpasse seg en tann. Ortodontister kan også sveise andre deler av veilederen i stål eller metall til molarband.

Mens molarbandene brukes med braces, krever bare de valgte personene dem. Din ortodontist kan anbefale molarband hvis du har en betydelig plass til å lukke, eller hvis du må justere din bite og rette tennene dine.

Videre, i situasjoner hvor en brakett på baktennene lett kan bryte når en biting, er molarbandene et bedre valg.

Molarbandene anbefales ofte for folk som har en korrigerende kjeveoperasjon. Dette tillater en lavere risiko for parenteser og kirurgen kan knytte en kirurgisk splint til disse bandene.

Ortodontister anbefaler også molarbandene hos barn, hvis tenner ikke er helt dyrket som bandene kan gå litt under tannkjøttet.

Du kan også trenge et molært band hvis du har på deg hodeplagget for å korrigere kjefsveksten eller hvis du har gode fyllinger.

Del på PinterestDe molære båndene brukes med braces i visse situasjoner for å hjelpe med å rette tennene dine.

De molære bandene gjør vondt?

Før du skaffer molarband, vil din ortodontist posisjonere elastiske separatorer, eller mellomrom, blant tennene.

Du vil bære separatorer i noen timer eller noen dager for å skille tennene litt. Dette gir plass til hvert molarband.

Tennene dine kan føle seg litt og # 8216; anbud etter at separatorene setter inn. Dette skyldes at separatorer beveger tennene dine.

Når du kommer tilbake til kontoret, vil ortodontisten plassere hvert molært band rundt en molar tann og vil fikse den med et bindemiddel (lim).

Å ha et band rundt molar er vanligvis ikke smertefullt. Ofte C’det er lite eller ingen ubehag, fordi separatorene har åpnet mellomrommet mellom tennene. Noen mennesker har imidlertid et visst trykk eller klemming under prosessen.

Også, du kan ha litt & # 8216; av smerte rundt tennene eller tannkjøttet noen timer etter å ha fått et molært band. Dette ubehag er midlertidig og vil redusere over tid.

Når du får enheten, må du regelmessig følge din ortodontist. Pass på at du husker din ortodontist hvis du merker at en stropp er løs.

Hvis du har smale parenteser under disse avtalene, kan du også ha en midlertidig smerte.

Hva er den beste måten å lindre smerte forårsaket av molarband?

Hvis du har noen følsomhet eller ubehag etter å ha oppnådd molarbandene, er det må måter å lindre smerte på:

  • Unngå harde og sprø matvarer. I dagene etter posisjonering av molarbandene, unngå harde og knasete matvarer som popcorn, hard candy og is. Du må fortsatt unngå dem for å unngå å bryte brakettene. USA Myke matvarer som brød, potetmos, gelé og mel d’havre.
  • Ta smertestillende midler. Benk smertestillende kalt ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som L’ibuprofen (Advil), kan bidra til å redusere betennelse. Ta denne medisinen som angitt.
  • Påfør aktuelle orale medisiner. Du kan også bruke en aktuell oral analgetisk direkte på tannkjøttet og vondt tenner. Følg instruksjonene på narkotikakakken du bruker.
  • Bruk en myk eller ekstra mykt børste toalett for å lindre følsomme tannkjøtt.
  • Påfør myk voks på tannbandene for å lindre ubehag på grunn av gnidningsområder mot tannkjøtt. Dette er det beste alternativet hvis smerten kommer fra kutt og blåmerker på tannkjøttet og alle i kinnene.

Hva er fordelene med molarband?

Noen ganger velger ortodontister å bruke parentes for å forankre buene på plass. Utformingen av angrepene forenkler børste og tanntråd mellom de bakre tennene, noe som resulterer i bedre tannhygiene.

Imidlertid foretrekker ortodontister ofte å bruke molarbånd fordi de er sterkere og ikke har samme sannsynlighet for å løsne seg over tid.

En annen fordel er at ortodontister kan legge til flere deler til de molarbandene, for eksempel enheter som utvider eller reposisjonerer den øvre eller underkjeven.

Hva er ulempene med molarband?

En ulempe ved # 8217; bruk av molarbånd er risikoen for karies. Fordi et molært band helt omgir tannen, kan det være vanskelig å pusse eller bruke tanntråd i området. Hvis maten forblir fast mellom tannen og bandet, kan et hulrom utvikle seg.

For å forhindre at dette skjer, bruker de fleste ortodontister lim som inneholder fluor for å redusere kariesrisiko.

Børste og pass the floss oftere kan bidra til å forhindre karies, men det er ingen garantier.

Ta bort

De molære bandene er en del av noen ortodontiske behandlinger som involverer apparatet, men er ikke nødvendig for alle.

Din ortodontist kan anbefale molarband hvis du har en betydelig plass til å lukke, eller du må justere bite sammen for å rette tennene dine.

Selv om de er nyttige når de retter tennene, involverer de molære bandene karies risiko fordi de gjør det vanskelig å børste eller bruke tanntråd i området.

Hvis du føler smerte, irritasjon eller følelse som ikke forbedrer noen dager fra # 8217; ansette et molært band, ta kontakt med ortodontisten din.