Mohs kirurgi: hvor lang tid det tar og utvinning

COS’MOHS kirurgi er?

Mohs mikrografisk kirurgi er en svært effektiv behandling for å fjerne noen typer hudkreft lesjoner. Ble utviklet av en medisinsk student som heter Frederick Mohs som ble generell kirurg gjennom årene og # 8216; 1930. Prosedyren ble modifisert i løpet av årene og nr. 8216; 1970 av Dr. Perry Robins, Dermatologist og grunnlegger av Hud Cancer Foundation.

Mohs kirurgi er fortsatt den mest vellykkede og mindre invasive teknikken for å fjerne hudtumorer, for eksempel basal cellekarsinom og squamous cellekarsinom. Det brukes også med hell i noen tilfeller av melanom. Melanom er den mest dødelige formen av hudkreft.

Hva er formålet med mohs kirurgi?

Mohs kirurgi er en omhyggelig prosedyre. Krever L’Mikroskopisk vevceller analyse under operasjonen;. Kantene på hvert tynt lag av stoffet analyseres for potensiell ondskap når de fjernes horisontalt. Denne teknikken er designet for å fjerne hele svulsten med minimal mengder sunt vev. Dette oversetter til mindre disfigurement. Av denne grunn er Mohs kirurgi ideell for å fjerne huden tumorer fra ansiktet, ører eller kjønnsorganer.

Prosedyren er svært effektiv for hudtumorer som har høye gjentagelseshastigheter. Det er også effektivt på aggressive eller store lesjoner. Mohs kirurgi brukes også når skader har dårlig definerte kanter.

Hva er risikoen for Mohs kirurgi?

Mohs kirurgi utføres med lokalbedøvelse. Dette eliminerer vanlige kirurgiske risikoer som kommer fra # 8217; bruk av den generelle anestesi.

Risiko forbundet med MOHS kirurgi inkluderer midlertidig blødning, smerte og ømhet rundt området fjernet. Mer alvorlige problemer kan oppstå, men de er sjeldne. Disse inkluderer cheloid arr (preget) og nummenhet eller permanent eller midlertidig svakhet på innsiden og rundt det aktuelle området.

Mohs kirurgi krever trening og grundig kompetanse. Kirurgen må nøyaktig kartlegge svulsten og analysere hvert lag av stoff fjernet under operasjonen;. Det er viktig å jobbe med en høyt opplevelse dermatolog. De bør dannes av et stipend og sertifisert av Kirurgi i’American College of Mohs. Legene dannet er ikke bare eksperter i å lese lysbilder, men også i å lukke såret på den vakreste måten mulig. Når du velger en kirurg, be om treningsnivået, hvis det er dannet på børsen og antall prosedyrer som din som har utført personlig.

Hvordan forbereder du deg på Mohs-intervensjonen?

Som for enhver operasjon, diskuter dine allergier, narkotika og kosttilskudd med legen din. Hvis du drikker en eller flere alkoholholdige drikker om dagen, spør om du bør avbryte # 8217; ansette før / # 8217; intervensjon. Informer legen din også hvis du røyker sigaretter eller bruker andre tobakk eller nikotinprodukt.

Kom med for prosedyren med komfortable og brede klær.

Hvis du blir utsatt for intervensjonen i nærheten av øynene dine og slitasje kontaktlinser, spør legen din om du skal fjerne dem for dagen. Hvis du har en protese og du trenger kirurgi i nærheten av munnen, må du kanskje fjerne protesen under prosedyren.

Du vil være våken for hele intervensjonen. Det er vanskelig å forutsi hvor mye Mohs-inngrepet vil vare. Tre eller fire timer eller mer er vanlige. Prosedyren kan inneholde forskjellige perioder med å vente under den fjernede stofflagsanalysen. Du vil kunne sitte og slappe av i disse ventetider. Du kan ta med noe å ta vare på deg selv, som en bok, kryssord eller strikking.

Selv om tidsperioden for Mohs-inngrepet er vanskelig å forutsi, planlegger du på forhånd om at noen venter på at du tar deg hjem en gang ferdig l & # 8217;. Ikke programmer Nient’andre for dagen hvis du ikke hviler.

Siden du ikke vil være generelt anestesi, er det vanligvis tilrådelig å spise frokost før du ankommer.

Hvordan Mohs kirurgi utføres?

L’MOHS-intervensjonen utføres alltid i en medisinsk struktur som er vert for et laboratorium.

En bedøvelse vil bli injisert i området der svulsten er plassert, helt nummentende den og gjør prosedyren smertefri. Kirurgen vil bruke en skalpell for å forsiktig fjerne svulsten, sammen med et lag av stoff rundt det. Tumor og stoff vil bli brakt til laboratoriet for analyse mens aspekter. Denne ventetiden kan vare opp til en’nå eller mer, men du kan bruke på badet hvis nødvendig. Hvis svulsten ikke er nær munnen, kan du også lage en lett matbit eller noe å drikke.

I laboratoriet vil stoffprøven bli sektet og analysert. Hvis kreft oppdages, vil et ytterligere lag av stoff bli fjernet i det nøyaktige området der neoplasma ble funnet. Denne prosessen fortsetter til flere kreftceller oppdages.

Hvis du har en ondartet melanom, er det viktig at kirurgen fjerner hver enkelt celle med mikroskopisk melanom. Dette reduserer muligheten for at kreft sprer seg (metastatiserer) til andre deler av kroppen. Nye teknologier, inkludert flekker som markerer maligne mikroskoper og andre immunhistokjemiske teknikker, bidrar til å redusere denne risikoen ytterligere.

Hvis prosedyren er veldig lang, kan det være behov for en’ytterligere anestesi injeksjon.

Deretter vil kirurgen bestemme den beste måten å reparere området. Hvis det kirurgiske såret er veldig lite, kan det bli igjen for å helbrede naturlig eller kan lukkes med poeng. Noen ganger kan kirurgen bruke huden graft eller konstruksjonen av en kutan klaff. Hvis fjerningen av stoffet er utvidet, kan en ytterligere plastikkirurgi være nødvendig på et senere tidspunkt.

Hva er gjenopprettingsperioden fra # 8217; MOHS-intervensjonen?

På slutten av # 8217; intervensjon, vil du være sliten. For de kommende dagene, ta det enkelt og unngå en anstrengende aktivitet, inkludert nedgangen.

Etter operasjonen kunne antibiotika foreskrives for å forhindre infeksjon.

Det kirurgiske stedet vil bli dekket med et bandasje før de forlater. Du bør forlate dette bandasjen i 24-48 timer. Legen vil instruere deg når du fjerner bandasjen og typen sårpleie du bør bruke. L’bruk av ispakker er en vanlig anbefaling.

Spør legen din hva slags stoff du bør ta hvis du advarer etter kirurgisk ubehag. Et lite ubehag og en liten blødning er forutsigbar. Hvis sterke blødninger eller annen reaksjon om deg, fortell legen din umiddelbart.