Modifisert radikal mastektomi: Prosedyre og gjenoppretting

Beskrivelse

Når du behandler pasienter med kreft, L’Hovedmålet med en lege er å fjerne kreft så mye som mulig. Selv om ikke-kirurgiske alternativer er tilgjengelige, kan de vise seg mindre effektive. Av denne grunn, hvis du har brystkreft, kan leger anbefale en modifisert radikal mastektomi (MRM).

En modifisert radikal mastektomi er en prosedyre som fjerner hele brystet, inkludert huden, brystvevet, areolaen og brystvorten, sammen med de fleste av aksillære lymfeknuter. Imidlertid forblir brystmusklene intakte.

MRM-prosedyren er A’standard alternativ for behandling av brystkreft. Andre kirurgiske alternativer inkluderer:

 • Enkel eller total mastektomi
 • Radikal mastektomi
 • Delvis mastektomi
 • Nippelbesparelser (subkutan mastektomi)
 • Spar-hud mastektomi
 • Nodulektomi (brystbeskyttelsesterapi)

Modifisert radikal mastektomi vs. Radikal mastektomi

I likhet med MRM-prosedyren innebærer en radikal mastektomi fjerning av hele brystet: bryst, lær, areola og brystvorte stoff. Imidlertid innebærer denne prosedyren også å fjerne thorax-musklene. Radikal mastektomi er den mest invasive prosedyren og tas i betraktning bare hvis en kreft som har spredt seg til brystmusklene, er detektert.

Når det er henrettet som en mer vanlig behandling for brystkreft, brukes radikale mastektomi sjelden. Modifisert radikal mastektomi har vist seg å være en mindre invasiv prosedyre med like effektive resultater.

De som vanligvis mottar en modifisert radikal mastektomi?

Til folk hvis brystkreft har spredt seg til aksillære lymfeknuter som bestemmer seg for å gjennomgå mastektomi, kan anbefales for å gjennomgå MRM-prosedyren. L’MRM er også tilgjengelig for pasienter med alle typer brystkreft der det kan være en grunn til å fjerne aksillære lymfeknuter.

Modifisert radikal mastektomi prosedyre

L’Generelt mål for en MRM-prosedyre er å fjerne alt eller det meste av kreften tilstede, bevare det sunne hudvevet så mye som mulig. Dette gjør det mulig å utføre en «8217; effektiv brystrekonstruksjon etter at du er kurert riktig.

For en modifisert radikal mastektomi, vil du bli plassert i generell anestesi. Legen vil da markere brystet for å forberede seg på graveringer. Øvelse av en’gravering på brystet, vil legen trekke tilbake huden nok til å fjerne brystvevet. De vil også fjerne de fleste lymfeknuter under armen. L’hele prosedyren krever vanligvis to til fire timer.

Når du er fjernet, vil lymfeknutene bli undersøkt for å avgjøre om kreft har spredt seg til dem eller gjennom dem til andre områder av kroppen din. Legen vil også posisjonere tynne plastrør i brystområdet for å tømme overflødig væske. De kan holde seg i brystet opp til en eller to uker.

Modifiserte komplikasjoner av radikal mastektomi

Som med enhver kirurgisk prosedyre, kan MRM forårsake en rekke komplikasjoner. Risikoen for denne prosedyren inkluderer:

 • smerte eller ømhet
 • blødning
 • hevelse i armen eller graveringsstedet
 • Begrenset armbevegelse
 • nummenhet
 • Sieroma (opphopning av væske under sårstedet)
 • Hematom (blodakkumulering i såret)
 • cicatration stoff

Hva du kan forvente etter operasjonen;

Gjenopprettingstider varierer fra person til person. Generelt forblir folk på sykehuset i en eller to dager. I noen tilfeller kan legen anbefale radioterapi eller kjemoterapi etter mastektomi-prosedyren.

Hjemme er det viktig å beholde & # 8217, rent og tørt kirurgisk område. Spesifikke instruksjoner vil bli gitt på hvordan du skal ta vare på sårområdet og hvordan man skal vaske riktig. Smerte er normal, men mengden ubehag du føler kan variere. Legen din kan foreslå smertestillende, men du tar bare det som foreskrives. Noen smertestillende medisiner kan forårsake komplikasjoner og redusere helbredelsesprosessen.

Fjerning av lymfeknuter kan gjøre din stive og vondt armfølelse. Legen din kan anbefale visse øvelser eller fysioterapi for å øke bevegelsen og forhindre hevelse. Kjør disse øvelsene sakte og regelmessig for å unngå skade og komplikasjoner.

Hvis du begynner å prøve mer ubehag, eller hvis du merker at du helbreder i et lavere tempo, planlegg et besøk med legen din.

Outlook

Det er mange kirurgiske alternativer tilgjengelig for brystkreft. Selv om en modifisert radikal mastektomi er vanlig, vil legen gi råd til det beste alternativet for din situasjon.

I tilfelle tvil om enhver prosedyre, planlegg et besøk med legen din. Kan hjelpe deg med å veilede deg mot den beste avgjørelsen for helsen din.