Mån og revmatoid artritt (ra): du kan ha begge?

Beskrivelse

Både l’reumatoid artritt (ra) som Gouting er inflammatoriske sykdommer som forårsaker smerte og hevelse i ledd.

Gikt symptomer kan ligne lignende de av AR, spesielt i de påfølgende faser av gikt. Men disse to sykdommene & # 8211; Og deres årsaker og behandlinger & # 8211; de er forskjellige.

Hvis du behandler for AR og oppdager at symptomene dine ikke forbedrer, kan du også spørre din giktdoktor. Det er mulig at en person har utviklet begge forhold samtidig.

Begge forholdene

Gikt er forårsaket av høye nivåer av urinsyre i kroppen.

Behandlinger med høydose aspirin kan utvise urinsyre gjennom nyrene, noe som reduserer risikoen for gikt. Siden høye aspirin doser når de var en vanlig behandling for AR, trodde forskerne at det ikke kunne være samtidig både gikt og # 8217; AR.

I 2012, men Mayo Clinic Funnet tester som sier det motsatte.

Annen Undersøkelser Viser også at guten på folket med AR er mer vanlig enn tidligere foreslått. I 2013 studere Han undersøkte tilfellene av Ar og fant at de 5.3% av personer med AR hadde eller utviklet gikt.

Ulike årsaker til betennelse

en studere Kvinner med AR Auto-rapportering viste at serumnivåer av betydelig høyere urinsyre. Et overskudd av denne kroppen av kroppsforfatter i blodet kan utløse gikt.

Det gjør det akkumulert og danner uratokrystaller. Disse krystallene kan da akkumulere i leddene og forårsake smerte og betennelse.

L’Ar oppstår når immunforsvaret ditt reagerer unormalt ved å angripe leddene dine og noen ganger organene dine, i stedet for utenlandske invadere som virus som kommer inn i kroppen din.

Det er en annen årsak til betennelse, men symptomene kan virke lignende. Dette kan gjøre diagnosen vanskeligere.

Lignende symptomer

En av grunnene til hvilken gikt kan forveksles for L’er at begge forholdene kan føre til dannelsen av knuter. Disse nodulene utvikler seg rundt leddene eller trykkpunktene som albuer og hæler. Årsaken til disse dossene avhenger av forholdene du har.

I # 8217; AR, L’betennelse rundt leddene kan føre til fremspring eller knuter under huden. Disse massene er ikke smertefulle eller holder. I gikt kan natriumindustrien akkumulere under huden. Når dette skjer, kan de resulterende nodulene ligne mye til RA-novulene.

Symptomer på Rheumatoid artritt (AR) Symptomer på begge forholdene for gikt smerte Symptomer som kan være akutte fra’Start eller vises sakte over tid, hevelse under huden begynner med enorm smerte og betennelse i # 8217; Alluxe og stivhet i mange av leddene smerte og hevelse til leddene som vises etter en sykdom eller en skade som er mer sannsynlig å slå fingrene, knokler, håndledd og føtter påvirker andre ledd over tid

Årsaker til gikt

Symptomer for begge forholdene kan virke som, men l & gikt har forskjellige årsaker. L’Ar er et problem med immunsystemet, mens for mye urinsyre i blodet forårsaker gikt.

L’overflødig urinsyre kan være et resultat av flere faktorer, inkludert:

 • Drikke for alkohol
 • Spis mat som inneholder et stoff som heter Purine, som dekomponeres for å bli urinsyre
 • Tar noen medisiner, som diuretika eller aspirin (Bayer)
 • ha en nyresykdom
 • Født med visse genetiske predisposisjoner

Hvordan finne ut om du har gikt

For å diagnostisere gikt, vil legen bestille flere tester. Disse testene kan inkludere:

 • En felles væskestest for uratokrystaller
 • Un’ultralyd for uratokrystaller
 • En blodprøve for å lete etter nivåer av urinsyre og kreatinin i blodet
 • Røntgenbilder for å søke etter erosjoner

Nå som helsepersonell vet at det er mulig å ha både gikt, kan de foreskrive de spesifikke behandlingene du trenger for hver sykdom.

Snakk med legen din hvis du er i tvil om tilstanden din. De vil kunne hjelpe deg med å gjennomføre ruten til å styre din tilstand.

Hvordan kurere gikt

Gikt er bedre forstått på & behandling er enkel, en gang diagnostisert. Behandling for gikt kan inkludere narkotika og livsstilsendringer.

Dressing

Legen vil foreskrive medisiner for å behandle gikt, avhengig av din generelle helse og dine preferanser. L’Hovedmålet er å behandle og forhindre den sterke smerten som kommer fra en eksacerbasjon. Behandlingen kan inkludere:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Disse kan være benkemusikker som L’ibuprofen (Advil) eller reseptbelagte fans som L’Indomethacin (Tvorbex) eller Celecoxib (Celebrex).
 • Colchicine. Drug Colchicine (Colcrys) hemmer betennelsen og reduserer gikt smerte. Imidlertid har det noen bivirkninger som kvalme og diaré.
 • Kortikosteroider. Disse er tilgjengelige i form av en pille eller ved injeksjon og brukes til å kontrollere betennelsen og smerten. På grunn av bivirkningene er kortikosteroider vanligvis reservert for personer som ikke kan ta fans eller kolchicin.

Hvis giktangrepene dine er hyppige, kan legen din foreskrive medisiner for å blokkere produksjonen av urinsyre eller forbedre fjerning. Disse stoffene kan også forårsake bivirkninger som:

 • Et alvorlig utslett (Stevens-Johnson syndrom og giftig epidermal nekrolisi)
 • kvalme
 • nyrestein
 • Benmargsundertrykkelse (aplastisk anemi).

Endringer i livsstilen

Noen livsstilsendringer er effektive for å lindre gikt. Disse inkluderer:

 • unngå alkoholholdige drikker
 • Hold deg hydrert
 • Begrens maten med høyt innhold av puriner, som rødt kjøtt, kropper og sjømat kjøtt
 • Tren regelmessig for å opprettholde en sunn vekt

Noen matvarer kan potensielt redusere urinsyrer. Kaffe, vitamin C og kirsebær kan hjelpe med nivåene av urinsyre.

Imidlertid er komplementær og alternativ medisin ikke ment å erstatte ingen av legemidlene som anbefales av legen. Snakker alltid med legen din før du starter en alternativ tilnærming, da den kan samhandle med stoffene dine.

Ta bort

Forskerne trodde at han ikke kunne ha gikt og # 8217; AR samtidig fordi behandlingene av & # 8217, er som aspirin bidratt til å fjerne urinsyren.

Imidlertid er nåværende RA-behandlinger ikke basert på høye doser av aspirin. Nylige studier bekrefter også at du kan få giktet selv om du har # 8217; AR.

Gikt er svært behandlet, men behandlingene er forskjellige fra de for L & # 8217;.

Snakk med legen din dersom behandlingen for AR ikke ser ut til å fungere, spesielt hvis ubehaget ditt startet i # 8217;. Legen din vil jobbe med deg for å finne en behandling som bringer deg lettelse.