Mitt barn trekker ut språket normalt?

Del på Pinterest

Baby refleksjoner

Barn har en tendens til å bruke munnen på ulike måter. Hvis du oppdager at barnet ditt ofte stikker språket, kan du spørre om dette er en vanlig oppførsel. Det korte svaret er ja; Fremspringende språket er generelt en oppførsel av barnet helt normalt.

Barn er født med en sterk refleksjon av sugende og instinkt for strømforsyningen. En del av denne refleksjonen er refleksjonen av tungenes trykk, hvor barn stikker tungen for å unngå å kvele og bidra til å holde fast i brystvorten.

Bruk munnen er også den første måten at barn opplever verden på. Det er veldig vanlig å snakke med munnen og trekke ut tungen, både som en del av’matinstinkt som skal utforske den nye verden rundt dem. En del av denne oppførselen er at barnet ditt noterer følelsen av sine egne lepper.

Hvis du finner ut at barnets språk alltid stikker ut fra munnen, eller det ser ut til at det slår konstant & # 8211; Mer enn normalt er det forbundet med Spits og Teething & # 8211; Eller han har problemer med å svelge, kaller han legen sin.

Når det er sagt, her er 10 årsaker, noen kommuner og noen sjeldne, så et barn frigjør språket.

1. De spiller

C’Det var en debatt fra årene & # 8216; 1970 på det faktum at nyfødte etterligner voksen oppførsel.

De største barna imiterer sikkert, men flere studier, inkludert En i tidsskriftet for utviklingsvitenskap, De rapporterte at barna i noen uker etterligner ansiktsuttrykkene til voksne, inkludert å lene språket.

2. Er en’vane

Refleksjonen av språkets trykk som barn er født inkluderer å trekke ut tungen. Dette bidrar til å lette amming eller flaske breastfeeding.

Mens denne refleksjonen generelt vil forsvinne mellom 4 og 6 måneder, fortsetter noen barn å stikke språket med vane. De kan bare synes det er morsomt eller interessant.

3. De er sultne eller jeg er sazi

Grå på er ikke den eneste måten barna kommuniserer for å være sulten. Gråt er faktisk en sen sult tegn.

Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), De første tegn på sult kan inkludere stramme hender, legg hendene i munnen din, skru rundt eller flasken og snap eller slikke leppene dine. Trekk ut språket kan være en del av et barns sultesignaler.

Barn kan også stikke språket når de er fulle. Andre tegn på fylde kan inkludere å dreie hodet fra # 8217; annen del, spytte mat eller melk og bare nekte å suge eller spise.

4. De har et stort språk

Hvis et barn har et større gjennomsnittlig språk, kan en tilstand kjent som makrogloxia, trekke ut språket mer enn vanlig.

Macroglossia kan oppstå på grunn av genetikk eller unormal utvikling av blodårer eller språkmuskler. Det kan også skyldes forhold som hypothyroidisme eller svulster.

Macroglossia kan manifestere seg som et symptom i syndrom som Downs syndrom og Beckwith-Wiedemann syndrom.

Hvis barnets språk ikke ser ut til å komme inn i munnen, eller kjente andre bekymringer, for eksempel å kaste for mye, vanskeligheter med å svelge, dårlige muskeltonen eller fôringsproblemer, ring barnets barnelege for å diskutere dine bekymringer.

5. De har en liten munn

Det er mange syndromer eller forhold som kan føre til at et barn har en mindre media munn. Noen ganger er barn genetisk forberedt på å ha en liten munn.

En av disse forholdene er Micrognazia eller en liten kjeve. Micrognazia kan være genetisk eller en del av et syndrom eller en tilstand som den svearinske leppen eller Palascisi, Beckwith-Wiedemann syndromet, Pierre Robin Syndrome og mange andre.

Barn med Downs syndrom kan ha en rekke tegn, inkludert mindre, lave staturmunn, tydelige ansiktsegenskaper og redusert muskelton.

Barn med en tilstand som heter Digeorge syndrom kan også ha små munn på grunn av endringer i form av ganen. Digeorges syndrom har en rekke andre symptomer, inkludert hjertefeil og utviklingsforsinkelse.

6. De har liten muskel tone

Noen barn har en redusert muskuløs tone. Siden språket er en muskel og styres av andre muskler i munnen, kan reduksjonen i muskulær tone gjøre språket publisert mer enn vanlig.

Ulike forhold kan forårsake en reduksjon i muskulær tone, for eksempel Downs syndrom, Digeorge syndrom og cerebral lammelse.

7. Du har en pustemunn

Barn puster vanligvis gjennom nesen. Hvis barnet ditt har en nesebelastning eller flotte mandler eller adenoider, kan det i stedet puste gjennom munnen. Dette kan gjøre språket rutrude.

Hvis barnet ditt synes å ha problemer med å puste, utvidelse av nesebor, hissende pust eller andre uvanlige respiratoriske lyder, bør du umiddelbart ringe barnets lege. Hvis du har andre bekymringer om barnets pust eller mengden overbelastning, ring barnets lege for å løse problemet.

Hvis barnet ditt har store mandler eller adenoider som forstyrrer pusten eller # 8217; strøm, kan det være nødvendig å fjerne dem kirurgisk.

8. Gass

Noen barn tar ut tungen når de føler seg gassmerter eller utsteder gass. Alle barn avgir gass som en vanlig del av fordøyelsen. Noen barn reagerer på følelsen mer enn andre og kan gråte, gjøre grimasser, trekke ut tungen eller smilende.

9. En masse i munnen

Noen ganger kan barna ha en massiv eller hovent kjertel i munnen, noe som kan tvinge språket til å stikke ut.

Svært sjelden kan dette være en slags oral kreft. Mer vanlig, de kan ha en «8217; infeksjon forårsaker en cyste av spyttkjertlene.

Hvis barnet ditt synes å stikke språket mer enn vanlig, overdreven støter, er det krevende med å spise eller nekte å spise, eller du kan høre eller se en støt i munnen din, ring barnets lege.

10. De er ikke klare for solid mat

Barn får det meste av deres ernæring for det første året av livet fra morsmelk eller kunstig melk. De CDCOg de fleste barneleger anbefaler å legge til solide matvarer, som starter med pappe eller frokostblanding puree, rundt 6 måneder gammel.

Mengden solid mat som et spisebarn gradvis øker, opp til de 1 år gamle, når de fleste næringsstoffer kommer fra faste matvarer i stedet for kun melk.

Noen barn tar raskt solid mat, mens andre ikke liker smak eller tekstur og kan ta lengre tid å bli vant til. Hvis et barn ikke er klart for faste matvarer, kan det stikke språket for å skyve maten eller få den ut av munnen. De kan ikke ha den muntlige koordinasjonen som trengs for å spise faste stoffer.

Hvis barnet ditt beskytter språket med insistering når du føler deg solid mat, kanskje stoppet og prøv igjen mellom en eller to uker. Hvis du er i tvil om barnets mat, snakk med barnets lege.

Ta bort

Barn trekker ut tungen av en rekke grunner. Mesteparten av tiden, dette er helt normalt fra utsiktenes synspunkt. Fra tid til annen kan et barn som tar ut språket mer enn vanlig, ha en grunnleggende grunn.

Hvis du er bekymret for barnet ditt som gjør tungen eller andre symptomer på akkompagnement, kan det være nyttig å snakke med barnets lege.