Mirenas endometriose: Hjelper eller vondt?

COS’er Mirena?

Mirena er en type hormonell intrauterin enhet (IUD). Denne langsiktige prevensjonsmessig frigjør levonorgestrel, en syntetisk versjon av # 8217; naturlig progesteronhormon, i kroppen.

Mirena tynner belegget av livmoren din og tykkere cervical mucus. Dette forhindrer at sæden skal reise og nå eggene. IUD basert på progestin kan bare også undertrykke eggløsningen i noen kvinner.

IUD er en langvarig prevensjon D’handling som kan brukes til å forhindre mer enn graviditet. Mirena kan brukes til å behandle endometriose, så vel som andre forhold som kronisk bekkenpine og tunge perioder. Kan vare opptil fem år før de må byttes ut.

Fortsett å lese Finn ut mer om’ved hjelp av Mirena for å styre symptomene på # 8217; endometriose, andre hormonelle terapier og mer.

Hvordan Mirena jobber for endometriose?

For å forstå hvordan Mirena kan behandle endometriose, bidrar det til å forstå forholdet mellom tilstanden og hormonene.

L’endometriose er en kronisk og progressiv sykdom som slår 1 kvinne ut av 10 i USA. Tilstanden gjør livmor stoff som vokser utenfor livmoren. Dette kan forårsake smertefulle perioder, intestinale bevegelser eller utland og overdreven blødning. Det kan også føre til sterilitet.

Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at østrogener og progesteron kan bidra til å kontrollere veksten av endometrisk vev. Disse hormonene, som produseres i eggstokkene, kan bidra til å redusere veksten av vev og forhindre dannelsen av nye stoffer eller arr. De kan også bidra til å lindre smerte du føler på grunn av Dell’endometriose.

Hormonelle prevensjonsmidler som Mirena kan produsere lignende effekter. Mirena IUD kan for eksempel hjelpe deg med å undertrykke vevsvekst, lindre bekkenbetennelse og redusere blødningen.

Hva er fordelene med’ved hjelp av Mirena?

IUD er en form for langsiktig prevensjon D & # 8217;. Når Mirena-enheten er satt inn, trenger du ikke å gjøre Nient’andre til det er på tide å erstatte den om fem år.

Eksakt: Det er ingen daglige piller å ta eller månedlige oppdateringer for å erstatte. Hvis du er interessert i å bruke en IUD som Mirena for å lindre symptomene dine, snakk med legen din. De kan evaluere dine mål for behandlinger og veilede deg gjennom de forskjellige IUD-alternativene til din disposisjon.

Q&A: Hvem skal bruke Mirena?

Spørsmål:

Hvordan vet jeg om Mirena er riktig for meg?

TIL:

Hormonal behandling av endometriose er en vanlig tilnærming som effektivt kan lindre smerte. Mirena er et velkjent og godt studert eksempel på de mange tilgjengelige IUD-frigjørende hormonene. Det fungerer ved å frigjøre 20 mikrogram (MCG) av Hormon Levonorgestrel per dag i omtrent fem år. Dette gjør det til en praktisk måte å redusere symptomer på og forhindre graviditet.

Imidlertid er en IUD ikke et godt valg for alle kvinner. Du bør ikke bruke dette alternativet hvis du har en historie med seksuelt overførbare infeksjoner, bekkenet inflammatoriske sykdommer eller kreft i reproduksjonsorganene.

IUD som Mirena er ikke L’eneste måten å få disse hormonene på. Lappen, L’injeksjon og orale prevensjonsmidler har alle en lignende hormonell behandling og forebygging av graviditet. Ikke alle hormonelle terapier som foreskrives for endometriose, forhindrer graviditet, så sørg for at du spør legen din medisiner og, hvis nødvendig, bruk en reservemetode.

Debra Rose Wilson, PhD, MSN, RN, IBCLC, AHN-BC, Chtanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Hvilke bivirkninger eller risikoer knyttet til Mirena?

Mirena er ikke uten negative aspekter, selv om de er minimal. IUD har relativt få bivirkninger og har en tendens til å forsvinne etter de første to månedene.

Mens kroppen din passer til alt’hormon, kan du oppleve:

  • hodepine
  • kvalme
  • Tenderen
  • Uregelmessig blødning
  • tyngre blødning
  • Tap av menstruasjon
  • Stemningsendringer
  • Vektøkning eller vannretensjon
  • Bekkenpine eller kramper
  • smerte i korsryggen

Det er fare for boring av livmor stoff med en IUD. Hvis en graviditet oppstår, kan IUDen trenge inn i moderkaken, skade fosteret eller til og med føre til tap av graviditet.

Du kan bruke andre former for hormonell prevensjon for å administrere symptomene dine?

Progesteron er ikke det eneste hormonet som kan bidra til å håndtere endometriosen, betraktes også som balansen mellom østrogen. Selv hormonene som forårsaker frigjøring av østrogen og progesteron, er rettet mot behandling.

Snakk med legen din. Kan veilede deg gjennom fordeler og ulemper med alle prevensjonsmidler og hjelpe deg med å finne den som passer best for dine behov.

Vanlige alternativer inkluderer:

P-piller

De prevensjonspiller inneholder syntetiske versjoner av østrogen og progesteron. I tillegg til å lage kortere, lys og vanlig menstruasjon, kan pillen også gi smertelindring under bruk. Prevensjonspiller tas daglig.

Piller eller injeksjon av bare progestin

Du kan ta progestinet, en syntetisk form av progesteron, i form av en pille eller med en injeksjon på 8217. Mini-pillen må tas daglig.

Lapp

Som de fleste prevensjonspiller, inneholder oppdateringen syntetiske versjoner av østrogen og progesteron. Disse hormonene absorberes i kroppen din gjennom en klebrig patch som du har på huden på huden. Du må endre oppdateringen hver uke i tre uker, med en uke med hvile for å tillate menstruasjonsperioden. Du må bruke en ny oppdatering på slutten av syklusen.

Vaginal ring

L’vaginal ring inneholder de samme hormonene som finnes i pillen eller i lappen. En gang satt inn l’ring i skjeden, frigjør hormoner i kroppen din. Bruk ringen i tre uker om gangen, med en uke med hvile for å tillate en menstruasjonsperiode. Du må sette inn en annen ring på slutten av syklusen.

Agonister av’gonadotropin frigjøring hormon (GnRH)

GnRH-agonister forstyrrer produksjonen av hormoner for å forhindre eggløsning, menstruasjon og vekst av endometriosen, og sette kroppen din i en tilstand som ligner på overgangsalderen. Legemidlet kan tas via en daglig nesespray eller som injeksjon en gang i måneden eller hver tredje måned.

Legene anbefaler å ta dette stoffet bare i seks måneder om gangen for å redusere risikoen for hjertekomplikasjoner eller tapetap.

Danazol

Danazol er et stoff som forhindrer frigjøring av hormoner under menstruasjonssyklusen. Dette stoffet hindrer ikke graviditet som andre hormonelle behandlinger, så du må bruke den sammen med ditt favoritt prevensjonsmiddel. Du bør ikke bruke Danazol uten prevensjon, siden det er kjent at stoffet ødelegger utviklingen av foster.

Hvilke andre behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Behandlingsalternativene varierer avhengig av hvilken type endometriose du har og dens alvorlighetsgrad. Typisk behandling kan inkludere:

Smertestillende stoffer

Benk smertestillende og foreskrevne medisiner kan bidra til å lindre liten smerte og andre symptomer.

Laparoskopi

Denne typen kirurgi brukes til å fjerne endometrialvevet som har spredt seg til andre områder av kroppen.

For å gjøre dette, skaper legen A’tenning i navlen og hovne L’Abdomen. Sett deretter et laparoskop gjennom kuttet slik at du kan identifisere eventuelle stoffvekst. Hvis legen din finner endometriose tester, utfører to andre små kutt i magen og bruker en laser eller et annet kirurgisk verktøy for å fjerne eller ødelegge skaden. De kan også fjerne noe arrvæv som har dannet seg.

Laparotomi

Dette er en viktig abdominal kirurgi som brukes til å fjerne endometriosisskader. Avhengig av posisjonen og alvorlighetsgraden til flekkene, kan kirurgen også fjerne livmoren og eggstokkene. Laparotomi betraktes som L’Siste ressurs for behandling av endometriose.

Bunnlinjen

Hormonal prevensjon kan bidra til å lindre symptomene på endometriosen og redusere vevsveksten. Derfor er Mirena en effektiv behandling for endometriose. Men ikke alle kroppene er de samme, så behandlingsalternativene kan variere avhengig av alvorlighetsgraden og tilstandstypen.

Hvis du har L’endometriose og vil vite Mirena, snakk med legen din på dine alternativer. Du kan gi deg mer informasjon om hormonelle ludder og andre former for hormonbehandling.