Min in vitro fertilisering syklus har blitt kansellert på grunn av Covid-19

Sinne. Frustrasjon. Håpløs. Fortvilelse. Ikke c’det er et enkelt ganske robust ord for å beskrive mine følelser når jeg hørte at vår in vitro befruktning syklus har blitt kansellert.

Del på Pinterest

Følgende historie er en forfatter som har valgt å forbli anonyme.

Etter å ha ventet måneder var vi klare til å starte neste fase av vår fruktbarhetsreise. Som vanlig, den morgenen kom jeg lyse og snart til fruktbarhetsklinikken for blodprøver og en avtale med min favoritt transdaginale ekkografiske sonde.

Min mann ga sin mester og jeg ventet å ta medisinene mine. På et tidspunkt mellom alt dette har klinikken til fruktbarhet avgjørelsen svært vanskelig, men nødvendig for å avbryte alle operasjonene på grunn av Covid-19.

Jeg beklager, sa l’Sykepleier i en lav stemme, & # 8220; Jeg vet at i dag presenterte du deg selv venter på å motta medisinene dine, men situasjonen utvikler seg raskt og vi holder nye sykluser opp ny varsel.& # 8221;

Jeg forlot den utrolige klinikken, slik at tårene mine fritt glir som jeg kom hjem til de øde gatene i Toronto. All denne forventningen, alt dette håpet har blitt tatt bort på et øyeblikk. Jeg har til og med betalt kredittkortet mitt ALL’begynnelsen av den måneden som vet at mine fruktbarhetsmedikamenter ville koste deg tusenvis av dollar.

Igjen har mannen min gjort sitt beste for å konsolere meg, men tydeligvis følte han maktløs. In vitro befruktning var vår gold d & # 8217, vår måte å endelig starte familien vår. Å forvandle vårt nye hjem til et ekte hjem. Vi hadde investert alt i in vitro befruktning og nå var det ute av vår rekkevidde. Å si at infertiliteten er urettferdig, ville være en eufemisme.

Dette var ikke min første erfaring med infertiliteten

De følelsesmessige rullefjellene i infertiliteten er ikke noe nytt for meg. Faktisk er det min jobb.

Jeg er en naturopathed lege med sterk klinisk oppmerksomhet på’infertilitet. De fleste av mine pasienter sender aktivt til in vitro befruktningssykluser, og håper desperat at de to rosa linjene vises.

Arbeid i nær kontakt med deres fruktbarhetslag, forskrivning av kosttilskudd og endringer i livsstil for å forbedre kvaliteten på egg og sæd. Jeg driver akupunktur før og etter overføring av embryoer for å øke sjansene for suksess. Jeg opplevde Crepacley of Fertilization Cycles in vitro kansellert og mislyktes, negative graviditetstester og gjentatte aborter.

Du vil sannsynligvis lure på hvorfor noen skal velge jobben min? Jeg kan også vitne om all glede og lykke. Ikke c’det er ikke noe spesielt enn å åpne en’e-post fra en pasient som sier at han er gravid. Jeg venter på dagene når de kommer til kontoret mitt for en oppfølging av en mage, og når jeg endelig kan møte deres nyfødte. Jeg ville ikke endre det for verden.

Min mann og jeg prøver å bli gravid i nesten et år. Dette gjør oss neophytes i verden av fruktbarhet. På grunn av en grunnleggende diagnose av syndromet til Polycystic Ovary (PCOS), er det svært vanskelig for oss å naturlig bli gravid.

Legen min har heldigvis sendt oss til en fruktbarhetsklinikk umiddelbart. Det var da at jeg begynte å overvåke syklusen og behandlingen med letrozol-stoffet for å indusere eggløsning. Gitt min alder, L’Body Mass Index (BMI) og High Reserve Ovarian, var vår prognose bra. Klinikken var ganske sikker på at jeg ville vært gravid innen 6 måneder.

Vi følte oss entusiastiske om dette neste kapitlet i livet vårt. Jeg trodde at vi delte nyheten med familie og venner på julen. Siden mange av våre venner var gravid, trodde jeg å tilbringe neste sommer ut med barnevogner.

Dessverre gikk det ikke nesten som forventet. Etter fem mislykkede letrozol-sykluser, som betydde 5 måneders hotfathes og ekstremt hårtap, hadde vi en oppfølging med vår fruktbarhetsspesialist. Han forklarte at kroppen min var veldig motstandsdyktig mot eggløsningen og reagerte ikke som forventet til stoffet.

Selv om jeg hadde sett dette, skjer med noen av mine pasienter, så jeg aldri på at det ville skje med oss. Vi tok den vanskelige beslutningen om å ta en pause og starte befruktning i vitro om våren.

Hvis vi bare lærte hvor mye det kunne endres om noen måneder.

Jeg fokuserer på hva som er under min kontroll

For meg, den vanskeligste delen av’hele fertilitetsturen var mangelen på kontroll. Det er så mange ting ut av kontrollen din, og en global pandemi hjelper ikke situasjonen. L’Usikkerhet, ventetiden, ikke å vite er bare forverret av # 8217; nåværende hendelser. Nå, selv evnen til å utføre in vitro befruktning er ute av min kontroll.

Mange fortalte meg om & # 8220; slappe av & # 8221; Og å bruke tid til & # 8220; prøv naturlig & # 8221; Fordi hvem vet, kanskje det vil skje! Det er som om de trodde at arbeidet hjemmefra i sikkerhetsforhold vil gjøre meg magisk fruktbar.

Tro meg, hvis det var så enkelt som å slappe av og ha sex, ville det være ingen liste over D’venter på in vitro befruktning. Jeg skjønner at dette rådet er godt forstått, men det gjør ikke ting verre. Minner meg om at jeg på en eller annen måte mislyktes som en kvinne og at infertiliteten er min feil.

Hvis du har en venn eller et familiemedlem som gjennomgår fruktbarhetsbehandlinger, oppfordrer jeg deg til å holde råd til deg. I stedet tilbyr du en virtuell skulder for å gråte. Fikse en telefonsamtale og bare hør. De trenger deg mer enn noen gang i disse vanskelige tider.

Selv etter måneder med ukentlige terapi økter, lærer jeg fortsatt sakte å la min skamme gå, min skyld og mine følelser av utilstrekkelighet. Jeg lærte å godta situasjonen min og at det er ting jeg ikke kan kontrollere. Som jeg fortalte meg på # 8217; Jeg starter alt dette, jeg vil ikke la’infertilitet tar over livet mitt.

Jeg er alltid en prøver å finne sølvfôr; sølv i enhver situasjon. Denne plutselige endringen i rutinen på grunn av Covid-19 har gitt meg en sjelden mulighet til å endre størrelsen på jobben min og fokusere på omsorg for meg selv. Jeg kan ikke kontrollere pandemien, men jeg kan kontrollere hvor mye & # 8220; Tiger King & # 8221; Jeg ser på Netflix før jeg går i seng hver kveld.

Få en kvalitets søvn, daglig bevegelse og spis flere grønnsaker er alle under min kontroll. Disse enkle daglige helseadderen har alle vist seg å øke suksessraten for in vitro befruktning.

Mine ukentlige akupunktursesjoner, som tjener som et utmerket stressuttak, har blitt erstattet av daglig meditasjon til gjenåpningen av vår klinikk. Jeg vet ikke når vi starter in vitro fertilisering, men jeg er sikker på at det vil skje når det er riktig tidspunkt.