Miljøallergi: Årsaker, hjemmemedisiner, behandlinger

Miljøallergier vs andre allergier

Miljøallergier er en immunrespons på noe i # 8217; omgivende miljø som normalt er ellers ufarlig. Symptomene på miljøallergier varierer fra person til person, men kan inkludere nysing, hoste og tretthet.

Miljøallergier er noe forskjellig fra matallergi fordi de ikke er en reaksjon på noe du har tatt inn for strømforsyningen. I stedet er miljøallergier et svar på de utløsende faktorene som du kommer i kontakt i # 8217; omgivende miljø eller i helse i dine daglige aktiviteter.

Fortsett å lese Finn ut mer om’Identifikasjon, behandling og forebygging av miljøallergier.

Symptomer

Symptomene på miljøallergier kan lignes på forkjølelse, men er ikke forårsaket av det samme. Et virus forårsaker forkjølelse mens allergier er en reaksjon forårsaket av et immunsystemrespons på visse stoffer i # 8217; omgivende miljø.

Noen av symptomene på miljøallergier inkluderer:

 • nysing
 • en rennende nese
 • pust
 • klø
 • hodepine
 • Wheezing
 • utmattelse

Hvis du har astma, kan symptomene dine være alvorlige og til og med farlige for livet.

Hvis du lider av sesongens allergi, kan symptomene dine bli verre i visse perioder av året.

Vanlige miljøallergener

Et allergen er noe som induserer immunsystemet ditt for å utløse en allergisk reaksjon. Identifisere allergenene er et første viktig skritt for å behandle en behandlingsplan. Disse fem miljøallergene er de vanligste.

Pulvermidd

Pulvermider er en av de mer vanlig Interiør allergener. De er mikroskopiske insekter som vanligvis bor i møbler og madrasser i ditt hjem. Hvis du har en’støvvettingsallergi, kan symptomene dine bli verre i vår og sommermåned. Dette skyldes at pulvermider foretrekker varme og fuktige miljøer.

Pollen

Pollen er et annet felles allergen. Hvis du er allergisk mot pollen, kan symptomene på nysing, rive eller kløende hals bli verre når pollen øker om våren og sen høst.

Kjæledyr hår

Pet hår og spytt av kjæledyr er vanlige allergener. Symptomene på allergi mot kjæledyr kan inkludere:

 • nysing
 • klø
 • hoste
 • urticaria

Du kan manifestere disse symptomene hvis du er i nærheten av et dyr eller hvis du er i et hus eller med bil hvor det var et dyr. Du kan også ha symptomer hvis en person i nærheten av deg har hår på klær.

Form

Muggsporer kan forårsake elergiske reaksjoner fra mild til seriøs hvis du lider av en moldallergi på en «8217. Symptomene på’moldallergi kan inkludere:

 • hoste
 • åndedrettsproblemer
 • nysing
 • Urough huden

Formen trives i våte miljøer, så symptomene dine kan bli verre i løpet av månedene med fuktig vær. Formen er ofte plassert også i kjellere og på badene.

Sigarett røyk

Det ble oppdaget at røyken av sigarett irriterer og forverrer symptomene på allergi i mange mennesker. Unngå å røyke og # 8217; eksponering for passiv røyking, spesielt hvis du lider av allergi.

Hvordan miljøallergier er diagnostisert?

Hvis du tror du har en «8217; miljømessig allergi, se en allergage. De vil stille deg spørsmål om dine symptomer og på din medisinske og familiehistorie. Ved hjelp av denne informasjonen sammen med allergologiske testresultater, kan de identifisere spesifikke allergener som kan forårsake symptomer.

Allergologiske tester kan inkludere:

 • Hudpunkturstest
 • blodprøve
 • Eliminering diett, hvis legen mistenker at du har mat allergen

Allergologiske tester bestemmer de spesifikke allergenene som forårsaker symptomer. Når legen din har identifisert dine allergener, kan du foreslå medisiner og behandlingsalternativer.

Behandling

Etter diagnosen kan legen anbefale narkotika til behandling av allergi. Du kan finne lettelse ved hjelp av counter-top-stoffer (OTC), som et antihistamin.

Noen av disse stoffene kan forårsake døsighet. Pass på at du leser advarselsetikettene og snakk med legen din på en tellermedisinering, kan være riktig for deg. Cetrizina (Zyrtec) og Loratadina (Claritin) er to vanlige antihistaminer som er mindre sannsynlig å forårsake døsighet.

Bench Antihistamines kan være mer hensiktsmessige for sesongmessige miljøallergier fordi du ikke trenger å ta dem på lang sikt.

Hvis allergiene dine er seriøse, kan legen din gi deg beskjed om reseptbelagte legemidler.

Du kan være en kandidat for immunterapi med allergener, også kalt Allergy Shots. L’Allergenisk immunterapi inneholder flere skudd administrert over noen år. Allergi slag kan forbedre og redusere symptomene i lengre tid.

Husholdningsartikler og råd for forebygging

Forhindre L’Eksponering for allergener kan være en av de mest effektive måtene å håndtere symptomer og skape et hjem uten allergier. Du kan også klare eller redusere symptomer med hjemmemedisiner.

1. Bruk et filter i luften;

Dell & # 8217 filtre; Intern luft kan forbedre kvaliteten på de interne luftfangstallergene og forurensningene før de går inn i huset. EN 2018 Studio Bemerket en bedre kvalitet på’intern luft etter installasjon av en rensemiddel D’luft utstyrt med høy effektivitet HEPA filter (partikkel).

Personer med pulvermiderallergi har også lagt merke til en forbedring av symptomene, noe som tyder på at luftfilter har forbedret livskvaliteten under studien.

Se etter en purifier D’luft som har et HEPA-filter eller utruster ventilasjonssystemet i hjemmet ditt med en. Hvis det brukes riktig, fanger HEPA-filtre mer allergener enn andre filtre Dell & # 8217;. Du kan også kjøpe en støvsuger med HEPA-filter for ytterligere å redusere allergener hjemme.

2. Allergi-bevis på sengen din

Du kan også bruke fengselspute og allergenfulle madrasser for å unngå eksponering for støvmidd. En flittig rengjøringsrutine som inkluderer ukentlig vask av ark og suget kan også redusere eksponering av allergener.

Pass på at du vasker sengetøyet i varmt vann for å fjerne alle allergenene. Pass også på «8217, støvsuger på madrassen mens arkene vaskes, kan bidra til å redusere støvmidd og, hvis du har et kjæledyr, hår.

3. Lukk vinduene

Å holde lukkede vinduer kan bidra til å redusere antall miljøallergener i ditt hjem, spesielt i dager med et høyt antall pollens.

L’Den eneste delen av huset hvor du skal åpne vinduene regelmessig, hvis du har det, er det på badet. Åpne vinduer eller lyse en badventil etter dusj for å fjerne fuktighet og hindre muggvekst.

4. Hold dyrene ut av soverommet

Hvis du har kjæledyr, hold dem ut av soverommet ditt. Siden du tilbringer lang tid i soverommet, kan det være mindre å ha mindre allergener redusere symptomene. Det kan også forbedre søvnen din.

Vask også kjæledyrene regelmessig for å redusere mengden hår. Hvis kjæledyret ditt kommer ut, kan vanlige bad også redusere risikoen for at de insinererer i allergener som pollen.

5. Ta en probiotisk

Forskere mener Det kan være en «8217; tilknytning mellom tarmbakterier og allergier, inkludert sesongmessige allergier. I en studie rapporterte deltakerne som har tatt probiotika en forbedring i symptomene på sesongbasert allergi enn de som har tatt en placebo. Imidlertid kunne observerte forbedringer ha vært spesifikk for et sett med probiotika i stedet for alle probiotika.

6. Bruk saltoppløsningen

Nylig ble det oppdaget at OTC Saline Nasal Spray er en effektiv måte å styre symptomene på allergi mot støvmidd. En 2016 studio Bemerket en betydelig forbedring hos hoste forårsaket av allergi i deltakerne som brukte nesespray med saltoppløsning i 30 dager.

7. Legg til essensielle oljer

Essensielle oljer kan brukes til å støtte konvensjonell behandling. Lavendelen, melaleuca og eukalyptusoljer er antiinflammatoriske og kan gi lettelse fra overbelastning og kløe eller hevelse i øynene.

Fullkraft essensielle oljer kan forårsake irritasjoner eller bivirkninger, så sørg for at du fortynner dem med en vektorolje eller bruker en høyttaler. Husk at den amerikanske mat- og legemiddeladministrasjonen ikke regulerer renhet, kvalitet eller emballasje av essensielle oljer. Pass på at du bruker essensielle oljer som angitt og kjøp dem bare fra pålitelige og pålitelige kilder.

8. Øv en god hygiene

Ta en dusj etter å ha vært ALLE’Åpen kan bidra til å fjerne allergener fra kroppen. Du bør også vaske klærne dine hvis du har gravd inn i gårdsplassen eller raked bladene. Dette kan bidra til å forhindre sporing av mugg og pollen sporer i ditt hjem.

L & # 8217;

Miljøallergier kan forårsake litt alvorlige symptomer, inkludert nysing, hodepine, tretthet og hoste. Forhindre miljøallergenerens eksponering er den beste måten å behandle dem på.

Du kan ikke unngå allergener som utløser symptomene dine. Legen din kan hjelpe deg med å skape en plan for behandling av allergi gjennom hjemmemedisiner og narkotika.