Migrene vs kronisk migrene: hva er forskjellene?

Episodiske migrene vs kronisk

Har du noen gang prøvd en’migrene? Avhengig av frekvensen som symptomene manifesterer, kan du ha episodiske migrene (EM) eller kroniske migrene (cm).

Hvis du passerer uker eller måneder blant migreneangrep, kan du ha dem. Hvis du har migrene symptomer i 15 dager eller mer per måned og innen minst tre måneder, kan du ha cm, anbefaler Mayo Clinic. De fleste som lider av migrene, utvikler aldri cm.

Funksjoner i’episodisk migrene

Legen din kan diagnostisere dem hvis du har:

  • Minst fem migrene angrep i livet ditt
  • Hodepine som treffer deg i mindre enn 15 dager i måneden
  • Hodepine som vanligvis varer mindre enn 24 timer

Det er ingen enkelt test for migrene. For å diagnostisere EM, vil legen be om informasjon om symptomer. Migrene er ofte ensidige og beskrevet som en knapp eller throbbing sensasjon. Hodepine er ofte ledsaget av kvalme, oppkast, lysfølsomhet eller lydfølsomhet.

Vanlige utløsende faktorer for em inkluderer stress, menstruasjon og meteorologiske endringer blant andre. Legen vil også utelukke andre mulige årsaker. For eksempel kan du prøve hodepine som en bivirkning av narkotika eller som et symptom på en øyeforstyrrelse eller cerebral skade.

Egenskaper av den kroniske migrene

Hvis migrene symptomer oppstår i mer enn 4 timer om gangen og mer enn 15 dager i måneden, kan legen diagnostisere cm. Folk med cm har flere dager enn hodepine per måned enn folk med em. I gjennomsnitt opplever de også lengre hodepine.

I et studio i Nåværende rapporter om smerte og hodepine, Forskere har oppdaget at folk med cm lider av hodepine som varer i gjennomsnitt 65.1 time uten behandling og 24.1 time med behandling.

Til sammenligning har folk med dem hodepine som varer i gjennomsnitt 38.8 timer uten behandling og 12.8 timer med behandling.

Hvor vanlig de to forholdene er?

Ems hodepine er mer vanlige enn cm. Dagbok Hodepine, Forskere rapporterer at om lag 17% av amerikanske kvinner og nesten 6% av amerikanske menn lider av migrene. De fant at hodepine fra cm påvirker litt mer Dell’1% av amerikanske kvinner og mindre enn 0.5% av amerikanske menn.

Kvinner i førtiårene synes å være mer sannsynlig å kontrakt cm.

Behandlinger

For å behandle Ems hodepine, kan legen anbefale benk-top-stoffer. Avhengig av hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene, kan de også foreskrive reseptbelagte legemidler.

Legen kan også anbefale benk eller reseptbelagte legemidler for å behandle symptomene på cm. De kan også forsøke å forhindre symptomene på cm ved å foreskrive forebyggende stoffer.

Noen kardiovaskulære stoffer, antidepressiva, antiepileptika, onabotulinumtoksin (Botox) eller smertestillende midler kan bidra til å redusere frekvensen, varigheten eller alvorlighetsgraden av hodepine.

Episodiske migrene blir kroniske?

De fleste som lider av dem, utvikler aldri cm. Ifølge forskere i Nåværende rapporter om smerte og hodepine, Bare 2.5% av folk med em utvikler hvert år for å ha cm. Det er også mulig å bytte fra cm til EM, hvis symptomene forbedres.

Den enkelte kostnaden

Migrene er mer enn smertefulle. De kan også forstyrre din evne til å delta i daglige aktiviteter.

Hvis du har CM, vil du sannsynligvis få mer arbeid og tid med dine kjære enn du ville gjøre med EM.

Forskning rapportert i Hodepine Det antyder også at cm er dyrere å behandle. Han fant ut at folk med cm bruker i gjennomsnitt $ 7,750 alle’år for å behandle deres tilstand. Folk med dem bruker i gjennomsnitt $ 1,757 alle’år.

Ta deg tid til å snakke med legen din

Over tid, L’migrene kan påvirke arbeidet, på inntekt og til og med på personlige relasjoner. Hvis du lider av hodepine regelmessig, snakk med legen din.

Du bør også gjøre en avtale hvis du allerede har blitt diagnostisert med migrene og merk at symptomene dine blir mer alvorlige eller hyppige.

Kan hjelpe deg med å identifisere årsaken til symptomene dine. De kan også hjelpe deg med å finne de beste behandlingsalternativene.