Middelaldrende krise hos kvinner: Hvordan det føles, hva årsaken og hva du skal gjøre

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Det er som om du ser på OZ-veiviseren tvert imot. En dag, alle synger og danser. Fargene er levende & # 8211; Emerald Colored City, Ruby Tøfler, Gul Murstein & # 8211; Og det neste du vet, det er alt svart og hvitt, med et Kansas hvetefelt.

Du går gjennom en middelaldrende krise? Som du kan vite om hva du prøver, eller ikke prøver, er det et depresjonsangrep, den gradvise starten på overgangsalderen eller en normal del av overgangen fra et stadium av livet til 8217; andre?

Den middelaldrende krisen er en myte?

For en stund har psykiske helsepersonell gjort det debatterte Hvis middelaldrende kriser er ekte. Begrepet & # 8220; middelaldrende krise & # 8221; jo er det ikke en anerkjent diagnose av mental helse. Og selv om de fleste kan fortelle deg det, er det en middelaldrende krise, en langsiktig studere Han fant ut at bare 26 av amerikanerne rapporterte å ha hatt en.

Uansett hvordan vi kaller det, er en lengre periode med ubehag og spørsmål mellom 40 og 60 nesten universell i begge kjønn. Forskere har visste at lykke når et lavt punkt i middelalderen før du gjenoppretter med alderen i Dells alder og alder. Faktisk, mange formet deg. Grafikk Gjør toppene og dalene til personlig tilfredshet, med nylig utdanning stresser forskjellene mellom menn og kvinner.

Så hva som synes har den middelaldrende krisen hos kvinner?

Det ser ut til at du gråt i hele hjemmet, etter å ha forlatt gutten din bundet til universitetet. Det ser ut til at du gjør en telekonferanse fordi du ikke lenger vet hvorfor du gjør denne jobben. Det ser ut som en invitasjon til et krøllet møte i søppel fordi du ikke har blitt alt du hadde planlagt å bli. Hvordan å våkne opp midt på natten, plaget av økonomiske bekymringer. Som skilsmisse. Og utmattet omsorgsperson. Og en midje som du ikke gjenkjenner.

Når de middelaldrende kriser ble definert i henhold til kjønnsstandarder: Kvinner ble disorientert og skuffet over relasjonsendringer og menn fra karriereendringer. Som flere og flere kvinner gjennomfører en karriere og blir en capifamily, har deres middelaldrende bekymringer utvidet seg. L’Utseendet til middelaldrende krisen avhenger av kvinnen som opplever det.

Hva forårsaker krisen for kvinner?

Som Nora Ephron sa en gang: & # 8220; Du vil ikke være deg selv & # 8211; Det samme faste, uforanderlige & # 8211; Forever & # 8221;. Vi endrer alle og en middelalderkrisen er beviset.

Delvis er fysiologisk

Under perimenopause og overgangsalderen kan hormonendring forårsake eller bidra til problemet. Sekund Mayo Clinic Leger, nedgangen i østrogen og progesteronnivåer kan forstyrre søvn, gjøre humørsvingende og redusere energinivået. Overgangsalderen kan også forårsake tap av minne, angst, vektøkning og reduksjon i interessen i de tingene du liker før.

Det er delvis følelsesmessig

Når du kommer til middelalder, er du sannsynlig at du umiddelbart vil ha noe traumer eller tap. En familiemedlems død, en betydelig endring i din identitet, skilsmisse, fysisk eller følelsesmessig misbruk, episoder av diskriminering, tap av fruktbarhet, tomt Nestsyndrom og andre erfaringer kan ha forlatt deg med en vedvarende følelse av smerte. Du kan finne deg selv å stille spørsmål til dine dypeste overbevisninger og dine sikreste valg.

Og det er delvis sosialt

Vårt firma besatt av unge mennesker er ikke alltid snill med kvinner aldring. Som mange kvinner, kan du føle deg usynlig når du når middelalderen. Du kan føle trykket for å maskere tegnene på den avanserte alderen. Du kan ha problemer med å ta vare på barna dine og dine eldre foreldre på samme tid. Du må kanskje gjøre vanskelige barns valg og på karrieren at mennene i din alder ikke måtte gjøre. OG skilsmisse eller lønnsgap Det kan bety at du har kroniske økonomiske bekymringer.

Hva kan bli gjort?

I «Lære å gå i # 8217; mørke» spør Barbara Brown Taylor: «Og hvis jeg kunne følge en av mine store frykt for # 8217; # 8217; Abyss, tar pusten og går videre? Ikke c’det er muligheten for å bli overrasket over hva som skjer etter? & # 8221; Middelaldrende kan være den beste muligheten til å finne ut.

Hvis Ukurvesforskerne har rett, kan din middelaldrende Malahood løses alene når det er gammelt. Men hvis du vil presse på’nål på din tilfredshetsmåler så snart som mulig, her er det noen ting du kan gjøre. Snakk med en lege. Mange av symptomene på middelaldrende kriser overlapper til depresjon, lidelser D’angst og hormonelle ubalanser. Hvis du lider av middelaldrende depresjon, kan legen din foreskrive en erstatningshormonbehandling, antidepressiva eller anti-angst med stoffer for å lindre symptomene.

Snakk med en terapeut. Kognitiv terapi, livscoaching eller gruppebehandling kan hjelpe deg med å overvinne smerte, administrere angst og planlegge en vei mot større realisering.

Snakk med vennene dine. I 2012 studere Vis hva mange kvinner vet fra direkte erfaring: middelalderen er enklere hvis du er omgitt av en vennekrets. Kvinner med venner har større følelse av velvære enn de som ikke gjør det. Ikke engang familiemedlemmer har så stor innvirkning.

Koble til igjen med naturen. Studier viser at du bruker tid til alle minutter om dagen, selv i noen minutter om dagen, kan heve humøret ditt og forbedre ditt perspektiv. Sitter i nærheten ved sjøen, Bading i skogen Og Øv alle’åpen alle kjemper tristhet og # 8217; angst.

Prøv hjemme rettsmidler og en’sunn mat. Her er en’andre gode nyheter: Du har nådd alderen der du aldri trenger å spise makaroni og hermetisert ost. Spis gode ting: Grønne grønne grønnsaker, frukt og grønnsaker i alle regnbuefarger, magert protein. Dietten din kan hjelpe deg med å leve lenger og føle deg bedre. Melatonin og magnesiumtilskudd kan hjelpe deg med å sove bedre om natten, og kan også bidra til å redusere L & # 8217;.

Skriv ned hva du gjorde. Ikke bare viktige ting som priser, grader og arbeidsstasjoner. Skriv alt: Trauma du har overlevd, folk du elsket, venner du lagret, steder du reiste, steder hvor du frivillig, bøker du leser, planter du klarte ikke å drepe. Denne grå tiden er ikke all din historie. Ta deg tid til å ære alt du gjorde, og du har vært.

Gjør skritt mot en ny fremtid. Novelisten George Eliot sa: & # 8220; det er aldri for sent å være det du kunne ha vært & # 8221;. Følg et online kurs, søk etter en roman, åpne en mat lastebil eller oppstart. Du må kanskje ikke radikalt gjennomgå familien din eller din karriere for å gjøre en vesentlig endring til din lykke.

Å lese. Les bøker som inspirerer deg, gi deg strøm eller motivere deg til å prøve noe nytt.

Liste over lesing av middelaldrende kriser

Her er en liste over middelaldrende avlesninger. Noen av disse bøkene vil gi deg makt og vil inspirere deg. Noen vil hjelpe deg med å gråte. Noen vil få deg til å le.

  • & # 8220; Stor Audacity: Hvordan modet til å være sårbare forvandler måten vi lever på, vi elsker, vi er foreldre og kjøring & # 8221; Brené Brown.
  • & # 8220; Alternativ B: Adresse motgang, bygge motstandskraft og finn glede & # 8221; av Sheryl Sandberg og Adam Grant.
  • Du er en tøff: hvordan å slutte å tvile på din storhet og begynne å leve et fantastisk liv & # 8221; Jen-oppriktige.
  • & # 8220; Big Magic: Creative Living Beyond Fear & # 8221; av Elizabeth Gilbert.
  • & # 8220; Lære å gå i # 8217; Darkness & # 8221; av Barbara Brown Taylor.
  • & # 8220; Jeg føler meg dårlig for nakken min: og andre tanker på # 8217; være en kvinne & # 8221; av Nora Ephron.
  • & # 8220; Shine on: Hvordan vokse fantastisk i stedet for gamle & # 8221; av Claire Cook

Rivesta d’sølv

& # 8220; middelaldrende krise & # 8221; Kan være et annet navn for smerte, L’utmattelse og # 8217; angst som kan påvirke folk i lengre periode mellom 40 og 60 år. Origins kan være fysiologisk, følelsesmessig eller sosialt.

Hvis du opplever noe som en middelaldrende krise, kan du få hjelp fra en lege, en terapeut eller noen i din vennekrets. A’sunn mat, l’trening, tid brukt i naturen og naturlige rettsmidler kan bidra til å redusere symptomene opp til slutten av denne overgangsfasen.

Kvinner er spesielt utsatt for malaise av middelaldrende, ikke bare på grunn av endringene i kroppen vår, men fordi selskapet krever at vi er depotere, capifamily og skjønnhetsdroner alt på en gang. Og dette er nok til å ønske å ønske noen å ta med den første tornadoen ut av byen.

.