Metotrexato og folsyre: hva du bør vite om du har ra

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er metotreksatet?

Hvis du lider av reumatoid artritt (RA), kan legen ha foreskrevet metodhotrexat for behandling.

Metotrexato er et av de mest brukte stoffene til å behandle AR L & # 8217. Det kan imidlertid redusere nivåene av A’viktig vitamin i kroppen kalt folat.

Dette fører til en bivirkning av metotreksatet som kalles folatmangel. Legen kan foreslå at du tar et folsyre supplement, som er en kunstig form for folat.

COS’er folatet?

Folatet er en vitamin B som har en rolle i mange viktige funksjoner i kroppen din. Hjelp kroppen din til å produsere nye røde blodlegemer (RBC) og andre sunne celler. Det er også nødvendig for DNA-vekst og reparasjon.

Folatet finnes i mange forskjellige matvarer. Disse matvarene inkluderer:

 • Blad grønnsaker, som spinat, brokkoli og salat
 • okra
 • asparges
 • rosenkål
 • Noen frukter, som bananer, meloner og sitroner
 • Belgfrukter, som erter, bønner, linser, soya og peanøtter
 • sopp
 • Organ kjøtt, som biff og nyre lever
 • Juice D’oransje og tomatjuice

Selv om det er positivt for deg å bli fozen ved å spise en rekke av disse matvarene, kan du bare spise mer enn disse matene, ikke være nok til å kompensere for folatet du mister med metotreksatet.

Fordi legen min skal foreskrive metotrexat og folsyre sammen?

Methotrexatet forstyrrer måten kroppen din bryter ned på folatet.

Når du tar metotrexatet, kan du utvikle folatnivåer under normal. Dette fordi metotrekset fører til at kroppen din blir kvitt mer folat som vanlig nektelse. Denne effekten forårsaker folatmangel.

Legen kan foreskrive folsyre supplementet for å forhindre folatmangel. Noen symptomer forårsaket av folatmangel inkluderer:

 • Anemi eller redusert antall røde blodlegemer (GR)
 • Svakhet og tretthet
 • kvalme
 • Han retched
 • mageknip
 • diaré
 • Leverproblemer
 • Stomatitt eller munnsår

COS’er folsyre?

L’folsyre er skjemaet som produseres av folat. L’folsyreinntaket kan bidra til å kompensere eller integrere folatet som kroppen din mister når du tar metotreksatet.

Folsyre kosttilskudd, som tas av oralt, kan bidra til å redusere bivirkningene av folatmangel. De er tilgjengelige for L’kjøp på telleren, online eller på ditt lokale apotek.

Snakk med legen din. De kan bestemme en dosering av folsyre som passer for deg.

L’folsyre påvirker måten metotreksatet behandler AR?

L’Inntak av folsyre med metotrexat reduserer ikke effektiviteten av metotreksat ved behandling av behandlingen av # 8217;.

Ved bruk av metotreksatet for å behandle AR, bidrar det til å redusere smerte og hevelse ved å blokkere noen kjemikalier i kroppen som fører til betennelsen. Methotrexatet blokkerer folatet, men måten den handler om at AR ser ut til å være for det meste fremmede i ferstens blokk.

Derfor bidrar folsyreinntaket for å kompensere for folatet tapt fra # 8217; metotrexatoinntaket bidrar til å redusere bivirkningene av folatmangel uten å påvirke behandlingen av # 8217;.

Fordi det er viktig å behandle min ra?

L’AR er en autoimmun sykdom. Autoimmune sykdommer oppstår når immunforsvaret utveksler kroppens vev for invaders og angriper dem.

I RA angriper immunforsvaret spesielt synovia, som er belegget av membranene som omgir leddene. L’Betennelse i dette angrepet forårsaker at Windows-fortykkelsen.

Hvis du ikke behandler din RA, kan denne fortykkede Sinovia føre til brusk og til ødeleggelsen av beinene. Vevet som holder leddene sammen, kalt sener og ledbånd, kan svekke og lengre.

Dette kan føre til tap av form av ledd over tid, noe som kan påvirke bevegelseskapasiteten.

L’Betennelse forbundet med AR kan også skade andre deler av kroppen. Disse inkluderer hud, øyne, lunger, hjerte og blodårer. Behandling av AR kan redusere disse effektene og forbedre livskvaliteten. Tilleggsinformasjon om behandlinger for L & # 8217;.

Hva er takeaway maten?

Noen ganger fører metotreksatet til folatmangel, noe som kan forårsake noen irriterende bivirkninger. Imidlertid kan disse bivirkningene ofte unngås ved å anta folsyre.

Behandle din RA er veldig viktig, så du bør gjøre behandlingen så enkel som mulig. Hvis legen foreskriver metotrexatet for L & # 8217, snakk med ham om risikoen for folatmangel og muligheten for å bruke folsyre for å forhindre bivirkninger.