Metotrexato for psoriasisartritt: Fordeler, bivirkninger, alt

Beskrivelse

Methotrexato (MTX) er et stoff som brukes til å behandle psoriasisartritt mer enn 50 år . Alene eller i kombinasjon med andre terapier, anses MTX som en Første linjebehandling For l’psoriasis artritt (PSA) fra moderat til grav. I dag brukes det vanligvis i kombinasjon med nye biologiske stoffer for PSA.

MTX har potensielt alvorlige bivirkninger. Blant de positive sidene, MTX:

 • han er billig
 • Bidrar til å redusere betennelse
 • Slett hudsymptomer

Men MTX forhindrer ikke felles ødeleggelse når de brukes alene.

Diskuter med legen din dersom MTX alene eller i kombinasjon med andre legemidler kan det være en god behandling for deg.

Hvordan metotrexat fungerer som en behandling for psoriasis artritt

MTX er et antimetabolittmedikament, noe som betyr at det forstyrrer normal celleoperasjon, og hindrer dem i å dele seg. Det kalles antirumatisk legemiddel som modifiserer sykdommen (DMARD) fordi den reduserer artikulær betennelse.

ER Innledende bruk, Dating tilbake til slutten av årene & # 8216; 1940 var det i høye doser for å behandle spedbarnsleukemi. Ved lave doser undertrykker MTX immunsystemet og hemmer produksjonen av lymfoidvev involvert i PSA.

MTX ble godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) i 1972 For bruk med alvorlig psoriasis (som ofte er relatert til psorialasica artritt), men det ble også mye brukt & # 8220; av etikett & # 8221; For AP for L & # 8217. & # 8220; Off Label & # 8221; betyr at legen kan foreskrive den for andre sykdommer enn det som er godkjent av FDA.

L’MTX-effekten for PSA har ikke blitt studert i store kliniske studier, ifølge American Academy of Dermatology (AAD). I stedet, l’Aad Anbefalinger for MTX De er basert på den lange opplevelsen og resultatene av legene som foreskrev det for Ptil.

TIL 2016 Gjennomgang Artikkel understreker at ingen randomisert kontrollstudio har vist en forbedring i MTX-felles i forhold til en placebo. Seks måneder 2012 Sjekket studio av 221 personer over seks måneder har ikke funnet bevis på at behandling med MTX alene har forbedret felles hevelse (Synovite) i # 8217; AP.

Men C’Det er et viktig tilleggsresultat. Studien 2012 fant at MTX-behandling fungerte betydelig Den samlede vurderingen av symptomer av både leger og personer med PSA involvert i studien. Videre har hudsymptomer blitt forbedret med MTX.

En annen studie, rapportert i 2008, Han oppdaget at hvis folk med PSA ble behandlet i de tidlige stadiene av sykdommen med en stor dose MTX, hadde de bedre resultater. Av de 59 menneskene i studien:

 • 68% hadde en 40% reduksjon i antall aktivt betente ledd
 • 66% hadde en reduksjon på 40% i antall hovne ledd
 • 57% hadde en forbedring i Psoriasis-området og # 8217; Gravity Index (Pasi)

Dette søket for 2008 ble gjennomført i en klinikk i Toronto, hvor en tidligere studie hadde funnet ingen fordel for MTX-behandlingen for felles hevelse.

Fordeler med metotrexat for psoriasis artritt

MTX fungerer som en antiinflammatorisk og kan være nyttig fra bare til de milde tilfellene av PSA.

TIL 2015 Studio Han oppdaget at 22% av PSA-folkene behandlet bare med MTX nådde en minimal aktivitet av sykdommen.

MTX er effektiv i å klargjøre hudens engasjement. Av denne grunn kan legen starte behandlingen med MTX. Det er billigere enn nye biologiske stoffer utviklet tidlig på 2000-tallet.

Men MTX forhindrer ikke artikulær ødeleggelse i PSA. Så hvis du er i fare for beinødeleggelse, kan legen din legge til en av de biologiske. Disse stoffene hemmer produksjonen av tumor nekrosefaktoren (TNF), et stoff som forårsaker blodbetennelse.

Bivirkninger av metotrexat for psoriasis artritt

Bivirkningene av’bruk av MTX for personer med PSA kan være signifikant. Det antas at genetikk kan spille en rolle I individuelle reaksjoner på MTX.

Føtal utvikling

MTX er kjent for å være skadelig for føtalutvikling. Hvis du prøver å bli gravid, eller hvis du er gravid, hold deg ut av MTX.

Lever

Hovedrisikoen er skaden på leveren. Ca 1 person på 200 som tar MTX har leverskade. Men skaden er reversibel når jeg avbryter MTX. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, Risikoen begynner etter å ha oppnådd en livsakkumulering på 1.5 gram mtx.

Legen vil overvåke sin leverfunksjon under MTX-ansettelsen.

Risikoen for leverskade øker hvis:

 • drikke alkohol
 • de er overvektige
 • diabetes
 • Den har en unormal nyrefunksjon

Andre bivirkninger

Andre potensielle bivirkninger er ikke så alvorlige, bare ubehagelige og vanligvis håndterbare. Disse inkluderer:

 • kvalme eller oppkast
 • utmattelse
 • Munnsår
 • diaré
 • hårtap
 • svimmelhet
 • hodepine
 • frysninger
 • Økt risiko for infeksjon
 • Følsomhet for sollys
 • Brennende følelse i hudlidelser

Farmakologiske interaksjoner

Noen vegne smertestillende stoffer som L’aspirin (bufferin) eller L’ibuprofen (Advil) kan øke bivirkningene av MTX. Noen antibiotika kan samhandle for å redusere MTX-effekten eller kan være skadelig. Snakk med legen din på medisinene dine og mulige interaksjoner med MTX.

Metotrexato Dosering brukt til psoriasis artritt

De Anbefalt Den opprinnelige dosen av MTX for PSA er fra 5 til 10 milligram (mg) per uke i de første eller to ukene. Avhengig av svaret, vil legen gradvis øke dosen for å nå 15-25 mg i uken, som regnes som standardbehandling.

MTX er tatt en gang i uken, både i munnen eller til injeksjon. L’Oral MTX kan være i form av en pille eller væske. Noen mennesker kan dele dosen i tre deler dagen de tar det for å lindre bivirkninger.

Legen kan også foreskrive et folsyre supplement, fordi MTX er kjent for å redusere de essensielle nivåene av folat.

Alternativer til metotrexat for behandling av psoriasis artritt

Det finnes alternative farmakologiske behandlinger for Ptil for folk som ikke kan eller ikke vil ta MTX.

Hvis du har en veldig mild Ptil, kan du være i stand til å lindre symptomene med bare ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Men fansen de er ikke effektive Med hudlesjoner. Det samme gjelder lokale kortikosteroid injeksjoner, som kan hjelpe med noen symptomer.

Andre konvensjonelle DMARDs

Konvensjonelle Dmards i samme gruppe MTX er:

 • sulfasalazin (Azulfidin), som har blitt vist Å forbedre artrittiske symptomer, men stopper ikke felles skade
 • Leflunomide (arava), som har blitt vist For å forbedre både artikulære og kutane symptomer
 • Ciklosporin (Neoral) og Tacrolimus (Prograf), Fungerer som hemmer aktiviteten til Calcineurin og Lymfocytter t

Disse DMARDene brukes noen ganger i kombinasjon med andre legemidler.

Biologics

Mange nyeste stoffer er tilgjengelige, men disse er dyrere. Forskningen pågår, og det er sannsynlig at andre nye behandlinger kan være tilgjengelige i fremtiden.

Organisk som hemmer TNF E Reduser artikulær skade I PSA inkluderer disse TNF alfa-blokkere:

 • Etanercept (Enbrel)
 • Adalimumab (Humira)
 • Infliximab (Remicade)

Organiske legemidler målrettet interleukin (cytokin) proteiner kan redusere betennelse og forbedre andre symptomer. Disse er godkjent av FDA for behandling av PSA. De inkluderer:

 • Ustekinumab (Stelara), et monoklonalt antistoffmålretting interleukin-12 og L’interleukin-23
 • SecuKinamab (Cosentyx), som retter seg mot interleukin-17a

A’Andre behandlingsalternativet er stoffet apremilast (Otezla), som retter seg mot molekylene ALL’interiør av immunceller involvert i # 8217; betennelse. Stopper L’Enzimo Fosfodiesterseras 4 eller PDE4. Apremilast reduserer betennelsen og felles hevelse.

Alle medisiner som omhandler AP, har bivirkninger, så det er viktig å evaluere fordelene og bivirkningene med legen din.

L & # 8217;

MTX kan være en nyttig behandling for AP fordi det reduserer betennelsen og hjelper symptomene generelt. Det kan også ha alvorlige bivirkninger, så du må overvåkes regelmessig.

Hvis mer enn en av leddene er involvert, kan kombinasjonen av MTX med en biologisk DMARD være nyttig for å stoppe artikulær ødeleggelse. Diskuter alle behandlingsalternativene med legen din og regelmessig gjennomgå behandlingsplanen. Det er sannsynlig at forskningen pågår på PSA-rettsmidler vil komme ut Nye farmakologiske terapier i fremtiden.

Det kan også være nyttig å snakke med en Pasientnavigator & # 8221; til Nasjonalt psoriasis fundamentEller bli med en av hans diskusjonsgrupper på psoriasis.