Metodioplastikk: Kirurgi, resultater og utvinning

Beskrivelse

Når det gjelder lavere kirurgi, har transgender og ikke-binære personer som har blitt tildelt en kvinne til fødsel (AFAB) noen forskjellige alternativer. En av de vanligste lavere operasjonene som kjører rutinemessig på trans og ikke-binære avab-folk, kalles methodioplasty.

Metoidioplasty, også kjent som en destinasjon, er et begrep som brukes til å beskrive kirurgiske prosedyrer som fungerer med det eksisterende kjønnsvævet for å danne det som kalles neofalo eller ny penis. Det kan kjøres på noen med en betydelig klitorisvekst fra # 8217; testosteronbruk. De fleste leger anbefaler å gjennomgå en testosteronbehandling i ett eller to år før metodoplastikk.

Hva er de forskjellige typer metodoplastikk?

Det er fire grunnleggende typer metodidioplastiske prosedyrer:

Enkel utgivelse

Også kjent som et enkelt reisemål, består denne prosedyren bare i utgivelsen av klitorisene & # 8211; det vil si en prosedyre for å frigjøre klitoris fra det omkringliggende stoffet & # 8211; og forandrer ikke urinrøret eller skjeden. Enkel frigjøring øker lengden og # 8217; eksponering av penis.

Fullfør metoidioplasty

Kirurger som utfører komplett meteidioplasty utløser, og bruk deretter en stofftransplantat fra # 8217; kinnet inne for å koble urinrøret med neophalic. Hvis ønskelig, kan de også utføre vaginektomi (vagina fjerning) og sette inn scrotal systemer.

Ring MetoidioPlasty

Denne prosedyren er veldig lik den komplette metodoplastikken. Imidlertid, i stedet for å ta en hudraft fra # 8217; interiøret i munnen, bruker kirurgen en graft fra # 8217; indre av vaginalveggen kombinert med store lepper for å koble urinrøret og neophalen.

Fordelen med denne prosedyren er at du må helbrede bare på et nettsted i stedet for to. Videre vil komplikasjoner ikke forekomme som kan utlede fra kirurgi i munnen som smerte under måltidet og redusere spyttproduksjonen.

Centurion MetoidioPlasty

Centurion-prosedyren frigjør runde leddbånd som løper langs leppene med store lepper, så det bruker dem til å omgir den nye penis, noe som skaper en ekstra omkrets. I motsetning til andre prosedyrer krever Centurion ikke en hudkobling som skal tas fra munnen eller vaginalveggen, noe som betyr at C’mindre smerte, mindre arr og mindre komplikasjoner.

Hva er forskjellen mellom metodoplastikk og falloplasti?

Falloplasty er den andre mer vanlige formen for lavere kirurgi for trans og ikke-binære avabfolk. Mens metodoplastikken virker med det eksisterende stoffet, tar falloplastiet en stor graft av lær fra armen eller bysten og bruker den til å skape en penis.

MetoosePlasty og Falloplasty har hver sine egne fordeler og unike ulemper.

Pro og mot metodioplasty

Her er noen av fordeler og ulemper med metodoplastikk:

fordeler

 • Perfekt fungerende penis som kan bli reist alene
 • Minimum synlige arr
 • Mindre kirurgiske prosedyrer i forhold til falloplastikken
 • Det kan også ha en falloplastikk senere, hvis du ønsker det
 • Kortere gjenopprettingstider
 • Betydelig billigere enn falloplastikken, hvis ikke dekket av forsikring: det varierer fra $ 2000 til $ 20.000 mot $ 50.000 til $ 150.000 for falloplastikk

MOT

 • Ny relativt liten penis både i lengde og i omkrets, som måler hvor som helst fra 3 til 8 cm lang
 • Kan ikke være i stand til å trenge inn i kjønn
 • Krever L’bruk av hormon erstatning terapi og en betydelig vekst av klitoris
 • Han kan ikke være i stand til å urinere stående

Hvordan prosedyren fungerer?

L’Initial metodisk intervensjon kan ta fra 2.5 til 5 timer avhengig av kirurgen og prosedyrene du velger å utføre som en del av metodet ditt.

Hvis du er ute etter bare et enkelt reisemål, vil du sannsynligvis bli utsatt for en bevisst sedasjon, noe som betyr at du vil være våken, men det meste uvitende under intervensjonen. Hvis du også utfører en uretral forlengelse, hysterektomi eller vaginektomi, vil du bli plassert i generell anestesi.

Hvis du velger å gjennomgå scrotoplasty, kan legen din sette inn de såkalte vevsutvidere i leppene under den første prosedyren for å forberede stoffet for å godta større testikler under en oppfølgingsprosedyre. De fleste kirurger venter fra tre til seks måneder for å utføre den andre operasjonen.

De fleste leger utfører metodoplastikk som en ambulant intervensjon, noe som betyr at du vil kunne forlate sykehuset samme dag når du har prosedyren. Noen leger kan be deg om å overnatte etter intervensjonen.

Resultater og gjenoppretting fra metodoplastikk

Som med enhver operasjon, varierer gjenopprettingsprosessen fra person til person og fra prosedyren til prosedyren.

Selv om gjenopprettingstider kan variere litt, er det sannsynlig å holde seg uten arbeid i minst de to første ukene. Det er også generelt tilrådelig å ikke utføre tunge heiser for de to første eller fire ukene etter intervensjonen.

Generelt anbefaler legene generelt å reise fra 10 dager til tre uker etter prosedyren.

I tillegg til standardproblemer som kan utlede fra kirurgi, er det noen potensielle komplikasjoner som du kan finne med metodoplastikk. En kalles urinfistel, et hull i # 8217; urinrøret som kan forårsake urin tap. Dette kan repareres kirurgisk og i noen tilfeller kan det helbrede seg uten intervensjon.

L’Andre potensielle komplikasjoner Hvis du har valgt skrotoplastiet, er at kroppen din kan avvise silikonproteser, noe som kan kreve en annen operasjon.

Valgfrie tilleggsprosedyrer

Det er flere prosedyrer som kan utføres som en del av metodoplastikk, alt helt valgfritt. Metoidioplasty.nett, En nyttig ressurs for de som er interessert i å forfølge metodoplastikk, beskriver disse prosedyrene som følger:

Clitoris utgivelse

Ligamentet, det motstandsdyktige bindevevet som holder klitorisen, er kuttet, og det er slått ut, og det avsløres fra Clit Hood. Dette fri fra det omkringliggende vevet, øker lengden og # 8217; visning av den nye penis.

Vaginektomi

Det vaginale hulrommet er fjernet og åpningen av skjeden er lukket.

Uretroplastikk

Denne prosedyren omdirigerer urinrøret gjennom Newfail, slik at du kan urinere fra Nyfall, ideelt stående.

Scrotoplasty / Testicular installasjoner

Små silikonproteser er satt inn i leppene for å få utseendet og følelsen av testiklene. Kirurger kan eller kan ikke suture huden på de to leppene sammen for å danne en forenet testikulærpose.

Mons reseksjon

En del av huden på Mons pubis, haren rett over penis og en del av fettvevet i monsene er fjernet. Huden blir deretter trukket mot L’høy til å flytte penis, og hvis du velger å gjennomgå scrotoplasty, testiklene mer fremover, økende synlighet og # 8217; tilgang til penis.

Det avhenger helt av deg for å bestemme hvilken av disse prosedyrene du vil ha som en del av metodoplastikken din. For eksempel, vil du kanskje utføre alle prosedyrene, eller du vil kanskje ta til frigjøring av klitoris og alle «8217; uretroplastikk, men hold vaginaen din. Det handler om at kroppen din justerer det beste med din følelse av selvtillit.

Hvordan finne den rette kirurgen for meg?

Det er viktig å gjøre søket ditt og forstå som kirurg er den beste løsningen for deg. Her er noen faktorer du kan vurdere når du velger en kirurg:

 • De tilbyr de spesifikke prosedyrene du vil ha?
 • Godta helseforsikring;?
 • De har gode anmeldelser for sine resultater, tilfeller av komplikasjoner og måter til sengen?
 • De vil fungere? Mange leger følger World Professional Association for Transgender Health (WPATH) Pleie standarder, som krever at du har følgende:
  • To bokstaver av medisinske fagfolk som anbefaler deg for kirurgi
  • Tilstedeværelse av vedvarende kjønns disfesture
  • Minst 12 måneders hormonell terapi og 12 måneder av livet i rollen som kjønn kongruent med kjønnsidentiteten din
  • Maggiore Age (18+ i USA)
  • Evne til å gi informert samtykke
  • Ingen psykisk eller medisinsk helseproblem i konflikt (noen leger vil ikke fungere på folk med en BMI høyere enn 28 basert på denne klausulen).

Hva er perspektivet etter operasjonen;?

Utsiktene etter meteidioplasti er generelt veldig bra. EN 2016 Survey Av flere metodoplastiske studier i magasinet plast og rekonstruktiv kirurgi fant at 100% av folk som gjennomgår metodioplasty bevarer den erogene sensasjonen mens 51% er i stand til å nå penetrasjon under kjønn. Studioet fant også at 8217; 89% var i stand til å urinere mens de stod. Mens forskere hevder at videre studier vil være nødvendig for å forbedre nøyaktigheten av disse resultatene, er de opprinnelige resultatene svært lovende.

Hvis du vil ha en lavere operasjon som er praktisk, har den minimal komplikasjoner og tilbyr gode resultater, metodioplasty kan være det rette alternativet for å justere kroppen din til din kjønnsidentitet. Som alltid, ta deg tid til å gjøre din forskning for å forstå hvilket lavere operasjonsalternativ som vil hjelpe deg med å føle deg lykkeligste og mest autentiske selv.

KC Clements er en queer forfatter og ikke binær basert i Brooklyn, NY. Deres arbeid omhandler queer og transidentitet, kjønn og seksualitet, helse og velvære fra synspunktet til den positive kroppen og mye mer. Du kan holde tritt med dem ved å besøke deres Dedikert portalEller finne dem på Instagram Og Twitter.