Metoder for hudkreftbiopsi: Hva du kan forvente

Finn et mistenkelig punkt på huden din er en god grunn til å se din hudlege. Etter å ha undersøkt huden din, vil legen sannsynligvis kjøre en biopsi. Dette er en test som fjerner en liten vekstmester og sender den til et laboratorium for en videre undersøkelse.

Resultatene av biopsien kan forsikre deg om at det aktuelle punktet er godartet (ikke kreft) eller gi deg beskjed om det er kreft, slik at du kan starte behandlingen. For noen basale og squamous cellehud tumorer, kan en biopsi fjerne en tilstrekkelig mengde kreft for å eliminere kreft.

De fleste biopsier kan utføres direkte i legenes studio ved hjelp av lokalbedøvelsen. Før biopsien, lege eller # 8217; sykepleier vil rense huden din. De kan bruke en penn til å markere området som vil bli fjernet.

Du vil få en lokalbedøvelse gjennom en nål for å dumpe huden din. L’Bedøvelse kan brenne i noen sekunder mens de injiseres. Når den har effekt, bør du ikke høre noen smerte under prosedyren.

Dermatologer bruker noen biopsiske metoder for å diagnostisere hudkreft. Her er hva du kan forvente fra hver enkelt.

Barbering biopsi

En barberingsbiopsi kan brukes til å fjerne basale celle eller squamous celletumorer som ikke er veldig dype. Det er ikke vanlig brukt til å diagnostisere melanom.

Etter at huden har blitt renset og ufølsom, vil legen bruke et blad, en barberhøvel, en skalpell eller et annet skarpt kirurgisk instrument for å barbere de tynne lagene av lær. Du trenger ikke poeng etter en barberingsbiopsi.

Trykket vil bli brukt på området for å stoppe blødningen. En salve eller en liten elektrisk strøm (cauterization) kan også påføres biopsi-stedet for å stoppe blødningen.

Punch Biopsy

En punchbiopsi bruker et lite sirkulært blad som ser ut som en stubbe for å fjerne et stykke dypt og rundt hud. Bladet skyves ned på LESION-området og roteres for å fjerne huden.

Hvis legen fjerner et stort område av hud, vil en eller to punkter bli brukt til å lukke såret. Trykket påføres deretter på stedet for å stoppe blødningen.

Incesional og Escipional Biopsies

Disse biopsiene bruker en kirurgisk kniv for å fjerne tumorer som er dypere i huden.

  • En inkpresset biopsi fjerner et stykke # 8217; unormalt hudområde.
  • En spennende biopsi fjerner hele området av unormal hud, mer del av det omkringliggende sunne stoffet. Denne typen biopsi brukes ofte til å diagnostisere melanom.

Legen vil resultere i at såret er lukket senere.

Etter biopsien din

Biopsi-prosessen varer ca. 15 minutter. På slutten vil legen dekke såret med en steril kirurgisk medisinering.

Du vil forlate legenes studie med instruksjoner om hvordan du skal ta vare på det kirurgiske nettstedet. Såret kunne fortsette å bløde etter prosedyren. Sett et direkte trykk på såret for å stoppe blødningen. Hvis du ikke kan stoppe blødningen innen 20 minutter, ring legen din.

Du må rengjøre biopsi-siden og erstatte bandasjen til punktene er fjernet eller såret ikke er helbredet. Noen typer poeng må fjernes på legenes studio. Andre vil oppløse om en uke. Fullstendig helbredelse krever vanligvis to uker.

Legen vil sende skinnprøver til et laboratorium. Der vil en spesialist som heter patolog undersøke cellene for å se om de er kreftfulle. Laboratorier har ansatt et par uker noen dager for å fullføre biopsy-prøven.

Når resultatene er tilgjengelige, vil legen din diskutere deg med deg. Hvis du har kreft og legen din har vært i stand til å fjerne alle kreftceller, bør du være klar. Men hvis patologen fant kreft i ytre kanter av huden fjernet (marginer), vil legen trolig gi råd til å gjennomgå flere tester og behandlinger.

Uavhengig av biopsi-metoden som brukes av legen, vil du sannsynligvis forbli med et arr. Arsene begynner rosa og i lettelse, så de forsvinner gradvis. Spør legen din den potensielle risikoen for arr med prosedyren du følger og hvordan du reduserer utseendet på arr.