Methylcloroisotiazolinon: Bruk og bivirkninger

Hva er metylklorisotiazolinonen?

Methylcloroisotiazolinon (MCI) er et aktivt konserveringsmiddel mot bakterier, gjær og sopp. Den brukes i produksjon av kosmetikk basert på D’vann og personlig pleieprodukter.

Det brukes også i industrielle prosesser, inkludert produksjon av:

 • Papirbelegg
 • vaskemidler
 • maling
 • lim
 • kutte oljer

Hvilke bivirkninger er?

Ifølge American Food and Drug Administration (FDA) er Methylcloroisotiazolinon et standardisert kjemisk allergen.

I høye konsentrasjoner, L’MCI kan forårsake kjemiske brannskader og er irriterende for hud og membraner.

Som en ingrediens i kosmetikk, L’MCI har vært assosiert med allergiske reaksjoner. Disse reaksjonene var for det meste knyttet til innløpsprodukter i årene & # 8216; 1980 og & # 8216; 1990.

Siden da har den blitt allment fjernet fra de fleste kosmetiske produkter og brukes nå hovedsakelig i produkter for å skylle i mye lavere konsentrasjoner. På grunn av disse endringene er prisene på allergiske og irriterende reaksjoner lavere. Kontakt Allergikaen handler om 8 prosent.

Methylisotiazolinon

MCI kombineres ofte med methylisotiazolinon (MI) med Kathon CG-merket.

I USA er det for tiden brukt i konsentrasjoner opptil 15 deler per million (ppm) i produkter for å skylle og 8 ppm i andre kosmetikk. Regnes som akseptabelt for bruk i kosmetikk av Revisjon av kosmetiske ingredienser (CIR).

I 2014 utstedte Europas europeiske komité for den europeiske forbrukersikkerhetskommisjonen et frivillig forbud mot «blandingen av metylkloroisotiazolinoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninoninolinonet (MCI / MI) i 2014. Tiltaket er rettet mot å redusere risikoen og # 8217; forekomst av kutane allergier. Konserveringen kan fortsatt brukes i produkter for å skylle som sjampo og dusjgel med en maksimal konsentrasjon på 0.0015% av en blanding i forholdet 3: 1 av MCI / MI. & # 8221;

Ifølge den kanadiske regjeringen Hotlist av kosmetiske ingredienser, MCI er kun tillatt i kombinasjon med MI.

Hvis MCI / IM-kombinasjonen brukes i en formulering med IM alene, kan den totale kumulative konsentrasjonen av MCI / IM ikke overstige 0.0015%. I Canada er MCI / MI tillatt for produkter å skylle og ikke tillatt for skyllingsprodukter.

MCI er kreftfremkallende?

Methylcloroisotiazolinon er ikke oppført av L’International Cancer Research Agency (IARC) som kreftfremkallende for den kjente mannen, sannsynlig eller mulig.

Hvordan kan jeg vite om et produkt inneholder metylkloroisotiazolinon?

Selv om det kan brukes alene, brukes metylkloroisotiazolinon ofte med metylisotiazolinon (MI). Les listen over ingredienser på produktetikk og søk på ett av følgende:

 • 5-klor-2-metyl-4-isotiazolin-3-on
 • 5-klor-2-metyl-4-isotiazolin-3-on hydroklorid
 • 5-klor-2-metylisotiazolin-3-on
 • 5-klor-n-metylisotiazolon
 • Kathon CG 5243
 • metylcloro-isotiazolinon
 • metylkloroisotiazolinon

Ta bort

Metilcloroisotiazolinon (MCI), spesielt hvis det er forbundet med methylisotiazolinon (MI), er et effektivt konserveringsmiddel.

Ved høye konsentrasjoner kan det være irriterende for huden og til og med forårsake kjemiske brannskader. Av denne grunn har mange land, inkludert USA, begrenset konsentrasjonsnivåene til MCI / MI i produktene.