Metastatisk Lungekreft: Symptomer, Diagnose og Behandlinger

Cos’er metastatisk lungekreft?

Når kreft utvikler seg, danner det vanligvis i A’område eller kroppsorgan. Dette området er kjent som hovedstedet. I motsetning til andre kroppsceller, kan kreftceller løsne fra det primære området og reise til andre deler av kroppen.

Kreftceller kan bevege seg i kroppen gjennom blodstrøm eller lymfesystem. Lymfesystemet består av vaser som bærer væsker og støtter immunforsvaret. Når tumorceller reiser til andre kroppsorganer, snakker vi om metastaser.

Kreft som metastatiserer til lungene er en farlig tilstand for livet som utvikler seg når kreft i A’annet område av kroppen sprer seg til lungene. Kreft som utvikler seg på ethvert primært nettsted, kan danne metastatiske svulster.

Disse svulstene er i stand til å spre lungene. De primære svulster som vanligvis spres til lungene inkluderer:

Hva er symptomene på metastatisk pulmonal karsinom?

Metastatisk lungekreft forårsaker alltid symptomene. Når symptomene utvikler seg, kan de være vanskelig å identifisere. Dette skyldes at symptomene kan lignes på helsemessige forhold enn kreft.

Symptomer på metastatisk pulmonal karsinom kan inkludere:

 • En vedvarende hoste
 • Hoste med blod eller blødningskatarr
 • brystsmerter
 • pust
 • Wheezing
 • svakhet
 • plutselig vekttap

Hvordan utvikle metastatisk lungekreft?

For at tumorceller metastatizzat, må de lide forskjellige endringer. Først må cellene løsne fra det primære nettstedet og finne en måte å komme inn i blodet eller i lymfesystemet.

Når de er i blodet eller i lymfesystemet, må tumorceller feste til et fartøy som lar dem bevege seg til et nytt organ. I tilfelle av metastatisk lungekarsinom, reiser tumorceller til lungene.

Når cellene kommer til lungen, må de endres igjen for å vokse i den nye posisjonen. Cellene må også være i stand til å overleve angrepene i immunsystemet.

Alle disse endringene gjør metastatisk kreft forskjellig fra primær kreft. Dette betyr at folk kan ha to forskjellige typer kreft.

Hvordan metastatisk lungekreft er diagnostisert?

Legen vil utføre en fysisk undersøkelse og vil bestille ulike diagnostiske tester hvis en metastatisk kreft mistenkes.

Legen vil bekrefte diagnosen din ved hjelp av en diagnostisk test, for eksempel:

 • Røntgen av brystet. Denne testen skaper Detaljert bilder lunge.
 • TC SCAN. Denne testen produserer klart, Transversal delen bilder lunge.
 • Biopsi med lungeåle. Legen din fjerner en fil liten prøve av lunge stoff for analyse.
 • Bronkoskopi. Legen din kan det se direkte Alle fasiliteter som utgjør åndedrettssystemet, inkludert lungene, med et lite kamera og et lys.

Hvordan metastatisk lungekreft behandles?

L’Behandlingsmål er å kontrollere kreftvekst eller lindre symptomer. Tallrike ulike behandlinger er tilgjengelige. Din spesifikke behandlingsplan vil avhenge av ulike faktorer, inkludert:

 • din alder
 • Din generelle helse
 • Din medisinske historie
 • Type primær tumor
 • Tumorposisjon
 • Tumor størrelse
 • Antall svulster

Kjemoterapi Det brukes ofte til å behandle metastatisk lungekreft. Denne farmakologiske terapien bidrar til å ødelegge kreftceller i kroppen. Det er det foretrukne behandlingsalternativet når kreft er mer avansert og har spredt seg til andre kroppsorganer.

I noen tilfeller kan kirurgi også utføres for å fjerne metastatiske svulster i lungen. Dette gjøres vanligvis hvis noen allerede har fjernet den primære svulsten eller hvis kreft bare har spredt seg til begrensede områder av lungen.

Legen kan også gi deg råd:

 • Stråling. Høy energi stråling Reduserer svulster og dreper tumorceller.
 • Laserterapi. Høy intensitet lys Det ødelegger kreftvulster og celler.
 • Stent. Legen plasserer små rør i luftveien for å holde dem åpne.

Eksperimentelle behandlinger for metastatisk kreft er også tilgjengelig. Termiske prober kan brukes til å ødelegge tumorceller i lungene. Kjemoterapeutiske legemidler kan også påføres direkte på det berørte området av lungen som inneholder den metastasiske svulsten.

Du kan også finne kliniske studier i ditt område på området Kliniske studier.gov.

Hva er det langsiktige perspektivet for personer med metastatisk pulmonal karsinom?

Dine langsiktige prospekter vil avhenge av størrelsen og posisjonen til din primære svulst. Det vil også avhenge av hvor mye kreft som har spredt seg. Noen svulster som sprer seg til lungene, kan være svært behandlelig med kjemoterapi.

De primære tumorene i nyren, kolon eller blære som sprer seg til lungene, kan noen ganger bli helt fjernet med kirurgi.

I de fleste tilfeller kan metastatisk kreft ikke herdes. Imidlertid kan behandlinger hjelpe deg med å forlenge livet ditt og forbedre livskvaliteten din.

Hvordan kan du forhindre metastatisk lungekreft?

Det er veldig vanskelig å forhindre metastatisk lungekreft. Forskere jobber med forebyggende behandlinger, men fortsatt er ingenting vanlig praksis.

Et skritt mot forebygging av metastatisk kreft er den rettidige og vellykkede behandlingen av primærkreft.

Takle metastatisk lungekreft

Det er viktig å ha et sterkt støttetettverk som kan hjelpe deg med å møte stress og # 8217; angst du kan prøve.

Du kan snakke med en konsulent eller bli med i en støttegruppe mot kreft hvor du kan diskutere dine bekymringer med andre som kan forholde seg til det du går gjennom. Spør legen din informasjon om støttegrupper i ditt område.

De National Cancer Institute Og American Cancer Society Nettsteder tilbyr også ressurser og informasjon om støttegrupper.