Metastatisk brystkreft: Finn livsbalanse

Å leve med metastatisk brystkreft kan virke heltid. Du har leger å besøke, eksamener til å gjøre og behandlinger for å gjennomgå. Videre kan noen behandlinger, for eksempel kjemoterapi, okkupere i flere timer om gangen.

Hvis du også prøver å sette inn arbeidet ditt i blandingen og utføre daglige gjerninger som matlaging, rengjøring og shopping, kan du fullføre med svært lite tid for deg selv. Og tiden som gjenstår kan delegeres til å sove, sett L’utmattelse som kreft og omsorg kan forårsake.

Det kan virke umulig å konsentrere seg om deg selv akkurat nå, men det er viktig. Ta deg tid for de tingene du liker og dyrk deg selv, gir deg mer energi til å bekjempe kreft.

Her er syv forslag for å hjelpe deg med å finne en følelse av balanse i livet ditt mens du behandler for metastatisk brystkreft.

1. Utveksle rikelig med sunne snacks

Fokus på kosthold og ernæring er viktig generelt, men det er spesielt viktig når du blir behandlet for brystkreft. Du trenger en sunn balanse mellom fett, proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler for å styrke kroppen din og hjelpe deg med å gjenopprette fra intense behandlinger.

Noen ganger kan dine behandlinger gjøre det vanskeligere eller smertefullt å spise. Kvalme, tap av appetitt og munnsår er vanlige bivirkninger av kjemoterapi og andre terapier mot brystkreft. Disse behandlingene kan også gi mat en merkelig smak, noe som gjør dem ubehagelige til å spise.

Hvis du har problemer med å spise frokost, lunsj og middag, bytter du disse tre rikelige måltidene med mindre snacks i løpet av dagen. For å sikre at du får tilstrekkelig ernæring, velg snacks rik på næringsstoffer. Gode ​​alternativer er høye i protein og kalorier, men lett for en sensitiv gane. Noen eksempler er peanøttsmør og kjeks, is, valnøtter, ernæringsmessige drikker og frokostblandinger.

2. Ta 10 for øvelsen

Tidligere anbefalte leger kvinner med metastatisk brystkreft hviler, men ikke mer. Forskning & # 8211; Undersøkelser Er oppdaget mer og mer enn aerobic, styrketrening og andre former for fysisk trening kan bidra til å beseire tretthet knyttet til kreft og gi deg mer energi. Trening hver dag kan hjelpe deg med å sove bedre.

Forbli aktiv er også en effektiv måte å bekjempe stress og # 8217; angst som kan utlede fra samliv med metastatisk kreft. Det kan også trene Forbedre minneproblemer fra kjemoterapi, som en vanskelighet med å lære og minne, kjent som & # 8220; Chemo Brain & # 8221;.

Monter treningsprogrammet ditt til ditt energinivå og tilgjengelighet. Hvis du er opptatt med behandlingen i løpet av dagen, dedikerer bare 10 minutter om morgenen for å gå. Så ta 10 minutters styrking, strekk eller yoga om ettermiddagen. Når du har tid, gjør du lengre treningsøkter.

Gå sakte og hør på kroppen din. Hvis kreft har spredt seg til bein, vil du sannsynligvis måtte unngå høyeffektøvelser som å løpe eller hoppe for å hindre brudd. Prøv lav-effektprogrammer som å gå, pedal på en sykkel eller praktisere Tai Chi.

Før du begynner å trene, spør legen din hvilke øvelser er trygge for deg. Hvis du skjer med svimmel, kort pust eller smerte, stopp umiddelbart.

3. Planlegg en terapi økt

Metastatisk brystkreft påvirker ikke bare kroppen din. Det kan også ha en «8217; innflytelse på dine følelser, noe som fører til ekstrem angst, stress og bekymring.

Ikke prøv å gjøre det alene. Fikse en avtale med en terapeut som spesialiserer seg på arbeid med folk som har kreft på et avansert stadium. Terapien skjer i forskjellige former, inkludert individuelle økter eller familie- og konsernkonsulent. Velg typen du føler deg trygge.

Du kan også delta i en støttegruppe for personer med metastatisk brystkarsinom. Støttegrupper oppstår ofte på sykehus, samfunnssentre, steder for tilbedelse eller private hjem. I disse gruppene møter du andre som har opplevd lignende erfaringer. De vil dele forslag til hvordan man skal håndtere kreft og bivirkninger av behandlingen og vil gi oppmuntring under reisen til kreft.

4. Slapp av mens du sover

Søvn er den perfekte motgift for en stressende behandlingsdag, men over halvparten av kvinnene Med metastatisk brystkarsinom har problemer med søvn. Både smerten og # 8217; angst kan forstyrre din nattstøtte.

Hvis du ikke kan sove, prøv å lage en avslappeteknikk før du går i seng. Meditater, Sweet Yoga Practice, ta et varmt bad eller lytt myk musikk for å roe deg. Hold soverommet ditt friskt, mørkt, stille og behagelig når du prøver å sove.

5. Tomt sinn med meditasjon

Kreftproblemer kan dominere ditt sinn. En måte å frigjøre dine tanker er å meditere i noen minutter hver dag.

Meditasjon er en måte å konsentrere seg om pusten din. En form for praksis kalles bevissthet meditasjon, der du utfører din bevissthet i øyeblikket. Mens tanker passerer i tankene dine, gjenkjenner du dem, men ikke fokusere på dem.

Meditasjon senker pusten og hjertefrekvensen og aktiverer utgivelsen av kjemikalier som antidolorifiseringer kalt endorfiner. Meditere kan regelmessig hjelpe:

  • Forbedre søvnen din
  • utmattelse
  • smerte avlaste
  • Reduser depresjon og # 8217; angst
  • Lindre kvalme og andre bivirkninger fra kreftbehandling
  • Forbedre humøret ditt
  • lavere blodtrykk

Hvis du ikke kan stå opp lenge nok til å meditere, prøv Tai Chi eller Yoga. Disse aktive former for meditasjon kombinerer dyp pust og konsentrasjon med sakte og milde bevegelser.

6. Be om hjelp

Med så mye tid dedikert til avtalene mot kreft, forblir det ikke mye for ditt daglige ansvar. Se om du kan forlate ditt daglige arbeid, hvordan å rengjøre, lage mat og ta vare på barn og kjæledyr, noen andre. Spør en venn, nær din partner eller et smalt familiemedlem for å gripe inn og ta vare på disse oppgavene for deg.

7. Konsentrert på deg

Så mye stress, frustrasjon og tristhet går å leve med metastatisk kreft. Prøv å få litt & # 8216; av glede i livet ditt. Dyrk deg selv. Ikke slutte å gjøre de tingene du elsket, gjør før diagnosen.

Besøk et museum D’kunst, se en morsom film eller gå i en botanisk hage. La din partner eller venner gi deg en dag eller en middag på spaet. Hele tiden du kan spare, prøv å leve i nåtiden og ikke bekymre deg for fremtiden.